Scudo Sports

kadronun arka bacağını kesmek istiyorum!!!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
arkadaşlar ben kadronun arka bacaklardan birini kesmesk istiyorum amacım hafiflemek aynı lefti bacak gibi farklı bi şi olsun istedim sizce fikir nasıl daha önce deneyen varmıdır fikirlerinizi bekliyorum delilik gibi demii!!!!

Scudo
@Haşim Okyay
hiç bi şi sadece tek tarafını kesecem arka göbek tek taraflı bağlanacak

@scale

yaparsın sen mac gayver vardı eskiden onların yeni versiyonusunuz sizler yakında uğrayacağım dükkana bakalım neler yapıyonuz bizden habersiz

• Beğen
Tepkiler: lindemann
maşanınad sağ tarafını kes tam olsun :D şaka bi yana biraz dayanıksız olur gibime geliyo :D bisiklet sağa sola yatar :D önce eski bir bisiklet üzerinde denenmesi dha sağlıklı olur kanımca :D çok ilginç bi konu bittikten sonra resimlerini bekliyoruz ;)

Lefty'nin bir tarafi yok, fakat yine de agirlik avantaji 100 gr'i gecmiyor.

Kadroda da arka ücgen, genelde ön ücgene göre daha hafif olur, ortagöbegin üzerinde özellikle büyük kadrolar dengede durmaz. Bu islem sonucunda fazla bir kazanc olacagini sanmiyorum, ama yine de elinizde fazla bir kadro varsa deneysel amacli yapilabilir. Sonucunu ben de merak ediyorum.

Yanal düzlemde fazlaca esneme yapar. Bu esneme sonucu da kadro kaynak noktalarına binen dengesiz yük nedeniyle çatlar veya kırılır. Ancak çok hafif ve pedala watt anlamında fazlaca güç vermeyen biri iseniz, deneysel anlamda denenebilir. Ama hem vakit hem nakit olarak bence yazık olur.

bencede cıft arka bacaklarda bıle cogu bısıklet kadro esnemesı yuzunden v fren kullanılamıyo bılekı tek bacakta cok dayanıksız bı kadro olur dıye dusunuyorum.

@scale

arka bacaklardan örneğin sağ tarafı kesseniz sadece disc fren ile kullanabilirsiniz.. arka vitesi nereye koymayı planlıyorsunuz?sol tarafı keserseniz hiç fren koyamazsınız çünkü v-frenler tek bacak ile çalışmaz.. ayrıca quickrelease'in de normallerden farklı olması gerekir çünkü ağırlık iki tarafına değil tek tarafa binecektir...

@scale

bacağın ikisinide kesip bir tarafa daha kalın ve doygun bir parça koyman gerekki buda ağırlık için frk ettirmez.
ikincisi denge açısındanda iyi bir geometri yakalaman gerek yoksa çekme yapacaktır .

kısaca sen olduğu gini bırak o şekilde tek bacakla dayanmaz kesin

saygılar

Kadronun arka üçgeni bir çeşit askıdır,yani ankastre bir sistemdir.Bir tarafını kesince tamamen zayıflar.

Motosikletlerde benzer monolever sistemler var.Farklı bir tasarımla ve göbekle benzeri bisiklete de yapılabilir.Ama ne bir gereği ne de faydası yok tabi.

ben bugün bi motosiklet gördüm markasını hatırlamıyorum ama arka resmen lefti bacaktı bi rarafında hiç bişi yoktu şaftlı sistemle çalışan bi motordu zincir yok yani ona benzicek bu iş scale arkadaşımız bu işte baya kararlı kendisiyle konuştum bu işi düşünüyo

Arka bacaklar eğilme dayanimina değil çekme ve basma dayanımına göre tasarımlanırlar;sorunuz biraz beyin fırtınası gibi olmuş :) İlk binişte arka kulak yamulacaktır;o yamulmasa bile arka qr kısa sürede deforme olacak veya kopacaktır. Eğer kullanılmayacak durumda bir kadronuz varsa eğlencesine denemeye değer...

bence bu tipki "sasiyi güclendirmeden bir arabanin tavanini kesip cabriolet yapmaya benzer....." teknik ve statik olarak sakincali bence... hadi kestin denedin bir sorun yok.... ama yüksek süratte kadro parcalanirsa ? Bu fikri belki de bisiklet üreticilerine danismak lazim...

• Beğen
Tepkiler: başarist
http://i.treehugger.com/images/2007/10/24/Cannondale-On.jpg
Öncelikle, yapılmış bir tasarım. Yukarda ki mesajlarda motosiklet örnekleri verilmiş, otomobillerin 4 tekerinin de tek taraftan tuttuğunu unutmayın.

Bu konu aynı şekilde daha önce tartışılmış olmalı yada bu deja vu.

Yine yukardaki mesajlarda belirtildiği gibi tek taraflı tasarlanmayan bir kadroyu (yada maşayı) keserseniz çok kısa ömrü olan ve kırılmadan önce de beklemediğiniz kadar esneyerek tekerin ofsetini bozan bir kadroya sahip olursunuz.

Ve emin olun bu Türkiyede daha önce denenmiştir. Akıllı(!) vatandaşımın mucitim diye ortaya attığı projelere bakılırsa...

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri