Scudo Sports

Kadromun maximum rotor çapını bulamıyorum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Selam. Bisikletim salcano assos 20 slx. Kadromun Maximum desteklediği rotor çapını araştırmalarıma rağmen bulamadım.Hatta Kadroyu üreten firmanın sitesini gezindim ama benim kadro modeli orada sanal vitrinde yoktu.Bu konuda bilgili arkadaşalar bir zahmet yardımcı olabilirler mi?

Scudo
Arka rotor istenildiği kadar büyütülebilir diye biliyorum ben, kaliperleri adaptör ile bağlayarak. Yanlış mı biliyorum acaba :S

Dh hardtail kadrosu olmadigi sürece normal hardtailler sadece 180mm destekler. Üzeri kadroya zarar verebilir ve tavsiye edilmez. Zaten 180mm üzerinede gerek yok hardtaillerde.

@Murat Cömez Hocam, maşam Maximum 210 mm rotor desteklemekte. Bu maşaya 203 mm lik bir rotor, dediğin gibi olumsuzluklar yapabilir mi?

180 mm i geçmesine gerek yok. Son bisikletimi toplarken birçok kişi 180 e de pek gerek yok ama sen bilirsin demişlerdi. Size kalmış. 160 mm fazla fazla işinizi görür .

Hazır konusu açılmışken ben de bir soru sorayım.
Cyclocross bisikletimin üzerinde 140mm rotorlar var. Adaptörle 160mm'e çıkarsam kadro ya da maşa zorlanır mı? Maşa karbon
Edit: Hatta mümkünse 180mm kullanmak istiyorum. Avid BB5 istediğim performansı vermiyor. Frenleri komple değiştirmek zahmetli ve pahalı olacak. Ben de sadece rotoru büyültüp fren performansını arttırmak istiyorum.
Edit2: Bendeki rotorlar 160mm miş. Neden aklımda 140mm diye kalmış bilmiyorum. Sonuç olarak ömrünü tamamlayana kadar ellememe kararı aldım.

@Murat Cömez Selam.

Benzer modele sahibim. Kadroda fabrika çıkış standartlarına göre 160mm rotorlar var. Bunları bende büyültmek istiyorum. (180mm) Hard trail kadroların 180mm ye kadar rotor desteklediğini yazmışsın. Yanlız senin kullandığın kadrolar kaliteli ve kendini ispatlamış markalar. Aynı şeyi salcano kadrolar için de söyleyebilir misin? Mesaj yazmadan önce konu hakkında salcanoya defalarca mail attım ama herhangi bir dönüş yapmadılar. Bu sebeple sana sormak istedim.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_205a0dk.jpg

@Hüseyin Odabaş
Merhaba hüseyin,

Simdi hardtailler 180mm e kadar destekliyor demek hepsinin desteklediğini göstermez. Bunu sadece üreticinin bilgilerinden ögrenebilirsiniz. Eger üretici 180mm o kadroya uygun görmüyorsa ve siz yinede takarsaniz kadroyu kirabilirsiniz. Cogu kadronun kaliper yerinden kirilmasi yanlis disk kullanmaltan ileri gelir.
Sunuda unutmayinki diskleri büyültmek frenin iyi tutacagi anlama gelmez. HD frelerde (almanca Druckpunkt diyorlar) Tr cevirisi basinc noktasi oluyor iste önemli olan basinc noktasidir.

Kaldıraç prensibi var, kuvvet kaynaktan ne kadar uzakta olursa o kadar fazla tesir eder. Adaptörler kaliperi kadro bağlantı noktalarından uzaklaştırıyor.
Aliminyum hafif alaşım bir kadro olsa bile üzerinde ağır bir kişi varken, teker yere iyi tutunuyorken ani bir frenlemede kadro pek hoş şeylere maruz kalmayabilir :)

Zaten ben de o seti kullanıyorum çivi gibi tutan bir set özellikle de iyi bir rotor ile birlikte kullanıldığında. Düz asfaltta giderken frenleme yapmak zarar vermeyecek olsa bile atlamalı zıplamalı veya kalipere aynı anda her 2 yönden kuvvet uygulanan durumlarda bağlantı noktaları ayvayı yiyebiliyor.

Kolay kolay sorun yaşamazsınız ancak hiç ama hiç gerek yok 180 rotorun. Şuanda da her koşul ve şartta kolayca kitleyebiliyorsunuz zaten tekeri.

Geri