Scudo Sports

kadromun içine su girdi..

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
bugün şiddetli yağmurda bisiklet sürdüm bisikleti tepetaklak çevirince kadronun içindeki suyun sesini duydum.
çevirince biraz maşanın oradan damlıyor, kadronun içinde suyun sağa sola aktığını duyuyorum kaldırınca.

bunun bir zararı olur mu ? suyu nasıl çıkartırım ? ve bu su nereden girmiştir ?

Scudo
bence tekerleri, sele borusunu ve maşayı sök, kadroyu ters çevirip birkaç gün beklet ki içi kurusun, kesin bir şey söyleyemem ama mutlaka içeriden deformasyon yapacaktır.. kuruduğundan emin olduğunda ince ince kontrol edersin her noktayı, delik vesaire varsa bulursun, sanmıyorum olduğunu sele borusu ve maşa ikilisinden birinden girmiştir diye düşünüyorum.. kolay gelsin..

sele borusunu çıkarıp suyu çıkardım problem çözüldü en az 500ml su girmiş :D

Benim Bulls marka kadromda suyu tahliye edecek delikler var. Sizdekiler çamur gibi bir şeyden dolayı kapanmış olabilir mi? Prensip olarak su alüminyumda korozyona sebep olmaz ama gene de kurutmakta fayda var.

Ben 2 haftada bir düzenli olarak sağanak yağmura yakalanıyorum :D,eve geldiğimde bir güzel siler kurularım lakin içinden hiç su aktığını görmedim ters çevirdiğim halde.Zaten insan muamelesi yapıyoruz kaloriferlerin yanında keyfi iyi:=)

@Koray Uzun
kadrom karbon

Deliklerden atar o suyu, problem olmaz; eğer tıkalı değilse. Zaten sele borusu sökmek, aynakol sökmek gibi yöntemlerle de içi tam olarak kurumaz. Kuruması için sökük şekilde bekletmek lazım. Ama uğraşmaya değmez çünkü kadro delikleri bu iş için konuluyor.

Antrenmanlara devam Emre ! yağmur çamur dinleme ! :)

@Fatih Ertörün
:D Teşekkür ederim, malum yarışa hazırlık. İnterval çalışıyorum :)
1.000 kmsini devirdi bisiklet :D

@Koray Uzun

kadronun altında delik göremedim orta göbeğin altında var gibi ama tam göremiyorum

Geri