Scudo Sports

Kadromda Çatlak Oluştu Yardım!

Aykut Subaşı

Forum Bağımlısı
Tepki
449
Bisiklet
Cube
Merhaba.Gün geçmiyor ki yeni bir sorunla karşılaşmayalım.Bugünkü sorunumuz ise :) kadro sele borusunun altındakı kaynaktan ufak bır çatlama oldu.Sebebını anlamadım.
Bisikletçiye gittim oksijen kaynağı yap dedi.Ama ben yınede sızlere sormak ıstedım...

Eğer oraya oksijen kaynağı yaparsam eskisi gibi olur mu(şuan performans açısından hiçbir sorun yok)?
Ama tabii insan tırsıyor biraz...

Resimler;
http://pic1.resimupload.com/r8/thumb_947558409.JPG
http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_302371679.JPG
http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_980424507.JPG
(link)

Yeni resimler akşama yolda...

Scudo
en son resme tıkladıgınızda detaylı gorebılırsınız ve olayın ne oldugunu tam olarak anlayabılırsınız...

dostum öncelıkle geçmiş olsun bu halıyle bınmenı tavsıye etmem allah korusun yokus asagı ınerken bır kopsa dusecegın şekil cok can yakıcı ve yaralıyıcı olabılır.sonra kadron hangı senenın cok eskı ve yorgun degıl ıse kaynak yaptırabılecegın bır yer ama oksıjen degıl argon kaynagı. eger göruntu cok önemlı degıl saglamlık onemlı dersen ve ıyı bır kaynak ustası bulursan o bolume yuzuk seklınde daha kalın bır boru gecırıp ustune kaynak atar ki eskisi kadar saglam olur ama ne şekılde yaparsan yap ısıdan kaynaklı o bolgede boya yanması olacak bırde boya sorunu yaşıyacaksın son karar senın kaynaga karar verırsen dedıgım gıbı bırıncı kural ıyı usta ıkıncı kural dogru kalem ucunu secmesı kadronun alımınyum numarası ıle aynı numarada kalem kullanması lazım dusuk voltaj ıle zarar vermeden ıyı bır kaynak ustası eskı halıne yakın bır sekıl verdırır daha saglam olsun dersnede dedıgım gıbı yuzuk boru gecırır ustune kaynak atar.Benden bu kadar gerısı senın kararın .tekrar gecmıs olsun.

• Beğen
Tepkiler: Aykut Subaşı
@Aykut Subaşı

Kardeş kadronun markasını yazmamışsın amakadro kaynaklardan anladığım adarı ile aliminyu bir kadro ve aliminyum bir kadroya oksijen kaynağı yapmanı isteyen kim se o aliminyum olduğunu farketmemiş olmalı çünki aliminyuma oksijen kaynağı yapılmaz yaparsan çöpe atman gerekir .
Aliminyum kadroya TİG denilen kaynak dan yaptırman gerekiyor .

Ama öncelikle kadro hangi aliminyumdan yapılmış onu iyicebil men (6061-7005)

aliminyumun cinsini tam bilmen ve kaynak yapacak olan ustaya onu söylemen ve türüne uygun elektrot ile kaynak yapmasını özellikle istemen gerekiyor .

Teşekkürler

• Beğen
eğer kadron mosso falcon ise (resimden anladığım kadarıyla) mosso kadrolar ömür boyu garantili oluyor.Türkiye'ye kim getiriyor şu anda bilmiyorum ama arayıp bulursan bişeyler yapılabileceğine eminim:)

• Beğen
kesinlikle bence kaynaktan önce garanti kapsamını bir araştır derim ferhat abinin dediği gibi argon kaynağı işe yarıcaktır kesinlikle dışına bir kelepcçe gibi boru geçirilirse emin olki eskiisnden ii olucak ama başta servisini kontrol et

• Beğen
kadro ,model ,kullanım süresi ve sert inişler yaptınmı gibi bilgileri verde, istatistik olarak bulunsun.

mossoyu kim getiriyorsa türkiyeye onun bayisine git kadroyu değiştirebilirler.

mosso daha turkıye'ye gelmıyo..O yuzden garantı durumu soz konusu degıl.Ayrıca durumu 1-2 hafta once hallettım.Alımınyum kaynagı yaptırdım.Ve eskısındende saglam oldu dıyebılırım

çatlağın boyutu büyük bende bu haliyle binme kaynak içinde güvendiğin eli yakışan bi usta bulman lzm

Burda paylaşmak zorunda kaldım çünkü diğer konumu kimse sallamadı

Bu iki çizik (çatlakmı bilmiyorum) karşı karşıya.

maşanın iç tarafında lastiği söküp resmini çektim , oralarda bu tarz çizikler olur mu ? kazıdım birisini alttan metal parladı. çatlak olup olmadığını nasıl anlarım. 20150608_235905.jpg 20150608_235948.jpg 20150608_235948.jpg

Metal üzerinde çatlak oluşumunda benzer bir kılcal çizik var mı? Yok ise panik yapılacak bir durum yoktur boya kalkması, taş, çöp çarık gibi şeylerden ötürü olabilir.
Kıvrımlı bir nokta olduğu için boya yüzeye iyi tutunmamış olabilir gibide geliyor.

@Güvenç Terzierol Kılcal bir uzanma yok zaten boya kabarıktı kaldırdım böyleydi. yarım cm bir şey

Isı farkı ile oluşmuş olabilir, fabrikasyon olabilir, boya yüzeye iyi tutunmadığından ısı farklıylada kabarma yapıp bu şekilde deforme olabilir.
kalın bir lastik kullanıyorsanız belki bişeyler yapışıp orada cizik oluşturmuş olabilir. Yol bisikleti maşası sonuç olarak dar bir alana sahip.

Yinede bunlar sadece fotoğrafta görmeyle kesin karara bağlanacak şeyler değil, bu konu hakkında bilgi, deneyim sahibi birine gitmek daha doğru olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: E.E
@E.E Jantı çıkartıp çatalın uçlarından içeri ve dışarı esnettiğin zaman olası çatlağı izleyerek anlayabilirsin.

yakında ilanlarda kazasız boyasız diye görürüz. kim anlıcak şase kaynaklı.

Geri