Scudo Sports

Kadrodaki durum üretim hatası mı?

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
305
Bisiklet
Specialized
Selamlar. Giant ATX 7 mtb kadro aldım. Bir durum dikkatimi çekti. Kadronun üst borunun altından geçen, fren-vites kablolarını tutan kısımlar düz değil, çapraz yani tabir-i caizse V şeklinde kaynatılmış. Bu durum üretim hatası olabilir mi?

Dosyalar

• DSC_0088.JPG
    DSC_0088.JPG
    190,9 KB · Okunma: 234
Scudo
Caprazdan kastiniz? Bence normal gorunuyor...
3 tel icin 3'er adet yanyana kaynatilmis. Bazi kadrolarda kullanilan bir dizilim. Ama disk fren kullanacaksaniz hortum bunlara uymaz adaptor kullanmaniz lazim.

V şekli derken ? Şuan bende bir anormallik göremedim.
Edit: Farktettim. ekran a düz bir cisim koydum, cetvel gibi ve sıkıntı açıların biraz kaçık olması. Yani sağ taraf biraz yukarıya bakıyor gibi. Şaşı kaynatmışlar sanki :rolleyes:

@D.Mustafa

kadroya alttan baktığınız zaman bu kısımlar düz kaynatılmamış. Ama diyebilirsiniz estetik olsun diye yamuk ve paralel kaynatılmıştır. O da değil. Alttan baktığınız zaman V şeklinde gözüküyor.

@avanak_abdi
Şimdi foto da olan neyse onu gördüğümüz için anca bu kadar yorum oluyor :hhhhhh: Kullanımına bir engel teşkil etmeyecekse takılma o kadar :koptum:

bencede bir slntl yok ama bunu en iyi bu kadrodan kulanan arkadaslra sormak lazim tabi kadro isliyorsa sormaniza gerek bile yok cok gorunusu bozmuyor siz soylemeseniz kimsenin fark etcegini sanmiyorum bu arada kadronuz hayirli olsun bir sakincasi yoksa ne kadara aldiginizi soyleye bilirseniz sevinirim .

Merhaba. kadro eğer karbon fiber degilse kı değil galiba hiç bir sorun yok içiniz rahat olsun :)

Kadroda hata yok üretimi özelikle öyle yapilmis. Soldan gelen iki kablo direk deliklere otursun diye capraz kaynatilmis ve sagdan gelen tek kablonun deligi saga dogru egimli.

Bu dediklerimi altdaki resimde net bir sekilde görebilirsiniz.
2000-GI-FRAM-ATX-7_WHITE.jpg

Sıkıntı yok hocam bence,çünkü benim kadroda da aynı durum var :)

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@DincerZ

Bir arkadaş eft / havale ile 450TL'ye almış Erdoğanlar Bisiklet'ten. Ben de kadro arıyordum. Bunu arkadaşın kendi ağzından duyunca ben de aynı fiyattan uygun bir üslupla istedim. Fakat çeşitli bahanelerle kabul görmedi bu isteğim. Bir kaç gün önce tekrar arayıp şansımı denedim. Yormadan tamam dediler. Netice eft / havale ile 450TL :D

@Murat Cömez

Teşekkürler hocam.

@Nail Acun

Sizin kadroyu biliyorum. Hatta karar aşamasında sizinle konuşmuştuk. İçim rahatladı :) Kıllık derecesinde titizim. Kafaya takarım falan bir sorayım forumda dedim :D

Herkese iyi akşamlar geçen ay salcano 055 yol bisikleti almıştım. İlk defa lastik patladı tamir ettikten sonra jantı kadroya oturturken, kadroyu biraz yanlara doğru gerdirmem gerekti. Yerine oturduktan sonra herhangi bir sorun yok. Bu durum önemsenmeyecek birşey midir ilk defa jant söküldüğü için olabilir mi? Teşekkürler

Herkese iyi akşamlar geçen ay salcano 055 yol bisikleti almıştım. İlk defa lastik patladı tamir ettikten sonra jantı kadroya oturturken, kadroyu biraz yanlara doğru gerdirmem gerekti. Yerine oturduktan sonra herhangi bir sorun yok. Bu durum önemsenmeyecek birşey midir ilk defa jant söküldüğü için olabilir mi? Teşekkürler
Selam, çatal yamulduğu için olması lazım. Bisikleti sıfır aldıysanız ve garantisi varsa değişim talep edin. Önemsenmeyecek bir şey değil. Bisiklet qr mandallı diye biliyorum, mandalı tamamen gevşettiğinize emin misiniz? Forumda aynı sorunu Corelli marka bisikletlerin maşasında yaşayan birkaç kişi vardı. Firma ile görüşüp değişim sağladılar.

• Beğen
Tepkiler: aliuzun
@aliuzun mesajınızı okurken dejavu yaşar gibi oldum. Daha önce Salcano xrs 044 modelinde bu sorunun yaşandığını gördüm( 2-3 gün önce). @Cenkay Aker Hatta etiketlediğim kişi yaşamıştı sorunu. Normal durumlar değil bunlar. Akla gelen tek şey Salcano kadrolarının üretim hatalı olması veya göbekle alakalı ters bir durum var.

• Beğen
Tepkiler: aliuzun
@aliuzun mesajınızı okurken dejavu yaşar gibi oldum. Daha önce Salcano xrs 044 modelinde bu sorunun yaşandığını gördüm( 2-3 gün önce). @Cenkay Aker Hatta etiketlediğim kişi yaşamıştı sorunu. Normal durumlar değil bunlar. Akla gelen tek şey Salcano kadrolarının üretim hatalı olması veya göbekle alakalı ters bir durum var.
Fabrika 130 yerine 135mm göbek takmış. Satın aldığım yer ile iletişime geçtim göbek değişecek. Salcano kullanıcılarının bisikleti aldıktan sonra güvendikleri bir bisikletçiye kontrol ettirmesi lazım.

Geri