Scudo Sports

kadrodaki boyayı söksem ama boyamasam

rıdvan

Aktif Üye
Tepki
56
merhaba dostlar kadrodaki ve bisikletdeki bütün boyayı söksem hani o parlak metal görünse artık sonra boyamasam ne olur nasıl olur ? ben öyle kalmasını hanı kromajlı gibi olmasını gümüş gibi durmasını istiyorumda umarım anlatabilmişimdir..:D :D :winkenlux

Scudo
boyayı söktükten sonra dış etkilere maruz kalmaması için mat veya normal vernikle verniklersen hiç birşey olmaz hatta çokta güzel olur

• Beğen
Tepkiler: rıdvan
Boyayı söksem diye bahsettiğin olay
Aslında söylendiği kadar değil kolay... şairliğim tuttu neyse...
gidip nalburdan boya sökücü alıyorsun 8YTL civarı.onu bir fırçayla boyanın her yerine 5mm kalınlıkta yayarak yarım saat bekliyorsun boya kabarıyor tel fırça daha iyi yapıyor bu işi ama sen zorlanmak istersen zımparayla yap boyayı kaldır pardon indir aşağı.Altta altın renkte bi astar tabakası kalacak ince zımparayla onu temizle.parlamayan gümüş renkle karşılaşacaksın.Bu mat renk işini görmez krom-nikelaj kaplama yaptırabilirsin veya vernik attırabilirsin.Bu senin seçimin kolay gelsin...

ben boya sokucu aldım zaten bısıklette boyayı kaldırmam gereken bır kac yer vardı ve yaptımda ama baktım oyle guzel bı goruntu cıktı her tarafına yapmayı dusunuyorum yanı cıplak demır pozısyonuna getırmeyı boya sokucu gercekten cok guzel bı ıcat neyse dedıgım gıbı o zaman her tarafını kaldırıp boya atmadan vernık atarsam cıplak demır zarar gormez degıl mı ?

son sorumada cevap verın lutfen ona gore işe başlıyacagım :)

Gormez, vernik dedigin aslinda kimyasal olarak rengi olmayan boyadir. Bir guzel verniklersen sorun olmaz.

halil abi çok teşekkür ederim saolasın hemen şimdi kadro boya söküm işlemlerine başlıyorum :)

bide abi kusura bakma ilkinde unuttum aklıma gelmedı parça parça yazıyorum ben yanıtımı aldım konuyu kapatabılırsın :)

sorun yoksa bideb en soru sorayım :) bu vernik boyacılarda satılan sprey vernikler mi oluyo nasıl vernik kullanıcaz bu işi yaparken

Boya uzerine vernik atiyorsan, alttaki boyanin cinsini soylemen gerekir ki ona uygun bir vernik versinler. Direk metal uzerine ise herhangi bir vernik (ahsap vernigi degil tabi ki) is gorecektir.

Vernikden önce çok ince zımparayla zımparalayarak kadroyu dahada parlak hale getirebilirsin.

@rıdvan
madem bu işe başlıyosun parlak ve homojen bir görüntü bekleme titanyum gibide durmayacak boyayı söküceksen nikelaj yaptır süper olur inanamazsın ama bütçeyle ilgili

@Özgür

zımparalıyarak her yere eşit oranda ulaşamayacaksın ve daha kötü sonuç olacak

kadron demir ise bence kalkışma derim demir çok kolay hava ile tepkimeye girer ve oksitlenir en ufuk verniklenmemiş bir yer bile kadroda paslanmaya yol açar çıplak metale akrilik vernik uygulanması sağlıklı sonuç verir ben daha önce alüminyumda uyguladım :D

@neuro
bence yanılıyorsun.iyi bir işçilik ve sabır gerektiriyor.bu sekilde nikelaja yakın bile yapabilirsin!

@rıdvan

kolay üzerini boyasız halde güzelce parlatıpvernikle kaplar kullanırsın .

bende öyle yaptım

saygılar

eğer dediğinizi gerçekleştirdiyseniz fotorafını eklermisiniz?

bahsettınız boya kaldırma ıslemını gerceklestırdıysenız foto koyarmısınız _

Geri