Scudo Sports

Kadroda güneş yanığı oluşması

Tepki
101
İsim
Muhammed
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhaba,

Forumda araştırdım ancak vücuttaki güneş yanığı harici kadrodaki güneş yanıklarıyla alakalı bir bilgiye ulaşamadım, bundan dolayı konu açmayı uygun buldum.

Uzun zamandır kullandığım yol bisikletimin beyaz bölgelerinde resimlerde de görüldüğü üzere güneşten kaynaklandığını düşündüğüm sarı lekeler oluştu. Uzun zamandır var bu lekeler ve gün geçtikte sarılıkları ton olarak koyulaşmaya ve kendini belli etmeye başladı. Bu sarılıkların kadronun görünüşüne zarar vermeden giderilmesi için bir yöntem veya ürün bilgisi olan kişilerden 1-2 tüyo almak isterim. Aktif kullanımda ve fotoğrafa alırken bisiklet sarılıklardan ötürü göze hiç hoş gelmiyor.

IMG_20210915_192529.jpgIMG_20210915_192520323.jpgIMG_20210915_193120.jpg

Scudo
Carraroda bu problemi daha önce görmüştüm ama turuncu kadrolarda. Accell bisikletle bi görüşün bence.
Garantisi varsa halen.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Kronik carraro sorunu. Kadroyu tekrar boyayıp gönderiyorlar.

Carraroda bu problemi daha önce görmüştüm ama turuncu kadrolarda. Accell bisikletle bi görüşün bence.
Garantisi varsa halen.
2. El almıştım. Garanti belgesine baktım şimdi 1 buçuk sene olmuş garantisi biteli. Bitmiş olsa da bir görüşmeye çalışayım ücreti dahilinde belki boyama işlemini yaparlar.

Kronik carraro sorunu. Kadroyu tekrar boyayıp gönderiyorlar.
Garantiyi aşmış durumda bedelsiz hizmet alamam muhtemelen.

Bu işlemi benim kendi imkanlarımla yapabilmemde olanaksız sanırım, boyama konusuna pek hakim değilim ama kadronun en azından o bölgelerinin zımparalanıp baştan boyanması gerekiyor anladığım kadarıyla

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Sararan bölgelerin kadronun boyası değil, şeffaf marka etiketlerinin şeffaf kısımları olduğunu biliyorsunuz değil mi? :naslyany: Küçük olan etiketi sökerek deneme yapabilirsiniz :snzdglsn:

Gözümden mi kaçtı diye denedim şimdi ama stickerların olduğu bölgenin üzeri vernik ile kaplı, dolayısıyla el ile sökülebilir durumda değil. Tırnağımı geçtim bıçakla denedim ucu gelir mi diye gelmedi :) Stickerları vernikle birlikte çıkartırsam bu sefer stickerların altındaki boya açıkta kalacak bu da sağlıklı bir adım olmaz zannımca. Böyle bir işleme girişirsem en temizi işi bilen bir boya ustasına gitmek olur

Kadro boyasının çiziklerden ufak tefek sürtmelerden korunması adına iyi bir şey aslında ama sticker'ın üzerine uygulanması biraz can sıkıcı böyle durumlarda. Ama gördüğüm kadarıyla bazı iyi markalar dahi sticker üzeri vernik atıyor hem boya koruması için hem sticker zamanla sökülmesin diye. Benim bisikletin rengi bu tarz sarılığa çok elverişli onunda azizliğini yaşıyorum malesef.

Ki benim tahminim, konuya çok hakim değilim ama sticker olmasa dahi komple kadroya vernik atarlar gene de sadece boyanın korunması için

(link) Örnek olarak bunun logolarıda verniklenmiş.

(link) Bu da öyle.

Bana bi boyacı usta yolu görünüyor :ytrya:

sakın boyatmayın bisikletiniz pert kayıtlı muamelesi görmesin hazır trameri yokken...
pardon yanlış oldu :srnsml:

Tahminimce, baz kadroyu boyuyorlar. Akabinde stikerları yapıştırdıktan sonra mukavemetini artırmak için tekrar tüm kadroyu koruyucu vernikle kaplıyorlar. Böyle olunca stikerlar kadro boyasıyla yekpare gözüküyor.

Ne yazık ki stikerlar vernik yüzünden çıkartılamaz hale geliyor.

Bu sanki şey gibi; arabalarımızın kaputlarının koruması olan malzemenin yıllara sair sararması, eskimesi ve çıkartılamaz hale gelmesi gibi...

Pasta cila yapsanız belki bi umut gidebilir. Ancak plastik olduğu için etkide etmeyebilir. Denemek gerekli bence.

Pasta cila yapsanız belki bi umut gidebilir. Ancak plastik olduğu için etkide etmeyebilir. Denemek gerekli bence.

Açıkçası ya bisiklet kadrosunda bu tarz bir meseleyi daha önce çözmüş usta bulacağım ya da accell bisiklet ile görüşüp fiyatı dahilinde onların baştan stickerları dahil boyamalarını isteyeceğim, hoş bunu belki yapmayabilirler ama denemekten zarar gelmez. Hangisi çözüm olur bilmiyorum ama temiz olanı olmalı, bisikletler görsel zevkte veriyor insana bozulmaması gerek.

Önerinizi aklımda bulunduracağım genede, teşekkürler.

@Atasoy Ben de o bakımdan dedim, umarım ironidir diye. Çünkü bu başlıktaki olay plastik stickerların her şeffaf plastik gibi güneşte sararması. Gösterdiğiniz başlıktaki gibi boya solması değil.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Hocam sararan yer hariç diğer kısımları maskeleme bandı ile kapla. Sararan kısmı zımpara ile kazı metal ortaya çıkana kadar kazı
Sonra bisikleti al düzgün bir oto boyacisina git
Bisikletin rengini bilgisayarla tespit etsinler ve sana az bir miktar boya hazırlayıp versinler. Boyacidan birde metal astar boyası al. Kazidigin alanı önce astar boya ile boya. Sonra o astar boyayı 240 kum zımpara ile hafifçe kazı ve düzelt. Sonra boyacidan aldığın boyayı uygula. Boya kuruyunca orijinal carraro etiketi al oraya yapıştır. Sonrasında sprey vernik ile tum kadroyu vernikle.
Anlatınca uzun gibi duruyor ama 1 günde halledersin ve benim diyen kişi boyandindigini anlamaz Sana maliyeti en fazla 200-300 lira olur.

Hocam sararan yer hariç diğer kısımları maskeleme bandı ile kapla. Sararan kısmı zımpara ile kazı metal ortaya çıkana kadar kazı
Sonra bisikleti al düzgün bir oto boyacisina git
Bisikletin rengini bilgisayarla tespit etsinler ve sana az bir miktar boya hazırlayıp versinler. Boyacidan birde metal astar boyası al. Kazidigin alanı önce astar boya ile boya. Sonra o astar boyayı 240 kum zımpara ile hafifçe kazı ve düzelt. Sonra boyacidan aldığın boyayı uygula. Boya kuruyunca orijinal carraro etiketi al oraya yapıştır. Sonrasında sprey vernik ile tum kadroyu vernikle.
Anlatınca uzun gibi duruyor ama 1 günde halledersin ve benim diyen kişi boyandindigini anlamaz Sana maliyeti en fazla 200-300 lira olur.

Maşallah, forumdaş ne kadar güzel ve detaylı anlatmış; Carraro marka bisiklet alan bir kullanıcının kendi hatası ve ihmali olmamasına rağmen karşılaştığı saçma bir problemi kendi başına nasıl çözmesi gerektiğini! :snzdglsn:

Maşallah, forumdaş ne kadar güzel ve detaylı anlatmış; Carraro marka bisiklet alan bir kullanıcının kendi hatası ve ihmali olmamasına rağmen karşılaştığı saçma bir problemi kendi başına nasıl çözmesi gerektiğini! :snzdglsn:
Neyi ima ettiğinizi anlayamadım ?

Geri