Scudo Sports

Kadro üzerindeki yazılar nasıl sökülür?

@Levent Sönmezer

normalde bugün gidip aseton alacaktım, ancak mesajınızı okuyunca kararım değişti açıkçası. önce evdeki fönle bir deneyeyim, işe yaramazsa çıkıp bu dediğiniz cihaza sahip olan bir dükkan bulmaya çalışacağım.

kadronun boyasına resmen aşığım, o boyaya zarar gelmesini göze alamam. ufak tefek çizikler karizmasını arttırıyor, ama bölgesel ton farkları hiç hoş durmaz. o yüzden ısıyla halletmeyi deneyelim bakalım :) çok teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: Levent Sönmezer
Scudo
Merhaba arkadaşlar,

Bu yazılar etiket ile yapıldıysa çeşitli yapı marketlerde label-off (etiket sökücü) spreyler satılıyor. Ben hiç denemedim ama belki size faydası olur.

meşguliyetten dolayı konuya gelişmeleri yazamadığım için özür dilerim...

çeşitli arayışlardan sonra nihayet eyleme geçtim ve kadro üzerindeki yazıları söktüm...

öncelikle sıcak hava tabancasıyla silmek istedim, fakat eskişehir'de 1 buçuk saat dolanıp 10 kadar elektronikçiye ve reklamcıya sormama rağmen bulamadım. bu da beni kimyasal imhaya yöneltti...

2 büyük şişe aseton ve büyük bir paket pamuk alarak işleme başladım. öncelikle kadronun zincir altındaki kısmından koruma kaplamasını çıkardım ve burada uyguladım.

pamuğa zar zor taşıyabileceği kadar aseton döktükten sonra fazla bastırmadan sürekli aynı bölgeyi silmeye başladığınızda, birkaç saniye sonra yazıların üzerinde delikler oluşuyor ve bunlar büyüyerek sonunda bütün etiket kayboluyor.

kötü yanı ise; etiketin tamamı kaybolmuyor ve şeffaf izler kalıyor. bu izler yoğun ışık altında ve yakından bakıldığında rahatlıkla farkediliyor.

asıl kötü yanı ise; boya yumuşayıp aşırı derecede zayıflıyor ve tırnakla bile çizilecek hale geliyor.

neyse ki bu yumuşama olayının çaresi var; o da fön. özellikle kuaförlerdeki gibi yoğun miktarda, daha sıcak hava veren bir fön makinesi çok daha iyi iş görür. makinenin ağzını boyaya neredeyse dayayarak en yüksek ayarda çalıştırdım, sürekli aynı bölgeye tutarak yavaş yavaş ilerlettim. böylece boya ciddi miktarda ısındı ve soğuduğunda boya eskisine yakın sertlikteydi. yine de arazi koşullarında ya da bir yere dayandığında eskisinden daha kolay çizilebilir, ancak buna rağmen yeteri kadar sağlam olacaktır. hem zaten çiziksiz bir mtb kadrosu, tekerleksiz bir bisiklete benzer ;)

yeni yazıları ise henüz yaptırmadım, boş kalacağım bir zamanı bekliyorum. bir yandan da aklımdan bütün boyayı kaldırıp çift renk boya uygulamak gibi ihtimaller geçiyor; zamanı gelince elimdeki imkanlara göre birşeyler yapacağım :)

ilginiz için teşekkürler...

Ben de bisikletin uzerinde gelen marka sticker larini sokme niyetindeyim lakin sökmemek daha iyi sanirim boyaya zarar vermeden sökmek pek mümkün degil gibi

Geri