Cem Özyurt
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 292
- Bisiklet
- Mosso
Tekrar merhaba, 1 hafta önce açtığım restorasyon başlığındaki (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=122447) Salcano NG650 ile aynı zamanda restore ettiğimiz fakat fotoğraflarını ancak toparlayabildiğim Sedona 761 kadronun aşama aşama fotoğraflarını aşağıda yayınlıyorum.
Bu kadro da, yine sitemizde oturan küçük bisiklet tayfasının başka bir mensubu Yasin Çiçek' e ait, kendisini fotoğraflarda göreceksiniz
Ayrıntılar fotoğraf aralarında, iyi seyirler..
Kadromuz eski model bir Sedona 761
(link)
(link)
Fotoğraflarda gıcır gıcır gözüken fakat çizik ve boya kalkmalarından harap olmuştu kadromuz
yoksa böyle bir kadroya da kıyacak değilim..
Yine 1-2 tasarım yapıp Yasin'e gönderdim, karar verdiği tasarım ve renk seçimi aşağıdaki gibi oldu, bu arada kadroyu boyamadan önce gri şeritli lastik almıştı kendisi, siyahın yanına gri fikri buradan geliyor.
(link)
(link)
Farklı bir pc kullandığımızdan photoshop değil paintte idarelik bir şeyler yapabildim. Klasik zımparalama işlemi sona erdikten sonra, üst borunun üzerindeki siyah şeridi oluşturmak için ilk siyah katı attık önce.
(link)
(link)
Bantlarını açtığımızda şerit ortaya çıktı.
(link)
Tekrar boyanmayacak kısımları bantlayıp gri olacak yerlere gri kat atıyoruz.
(link)
(link)
Bu kısmın da bantını açıyoruz ve istediğimiz görüntünün bir kısmını yakalamış oluyoruz, üst siyah şerit net bir şekilde ortaya çıkıyor (Yasin ve Berk)
(link)
(link)
Sonraki aşama için boyadığımız kısımları sarmalayıp ana siyahı atacağımız kısımları açıkta bırakıyoruz, geç de olsa proje pozumuz
(link)
Siyah katı bittikten sonra
(link)
(link)
Ve en zevkli yerine geldik
son bantları açmak 
(link)
(link)
(link)
Sonuç, (Onur - Yasin - Berk)
(link)
Maşayı da tasarımdaki şekilde boyadık fakat fotoğrafını çekmemişiz, bisiklet üzerinde göreceksiniz maalesef
Okuduğunuz için teşekkürler, bisiket olmuş halinin linkini yorum olarak atacağım bu başlığa, herkese kolay gelsin
Saygılarımla
Cem Özyurt
Bu kadro da, yine sitemizde oturan küçük bisiklet tayfasının başka bir mensubu Yasin Çiçek' e ait, kendisini fotoğraflarda göreceksiniz
Ayrıntılar fotoğraf aralarında, iyi seyirler..
Kadromuz eski model bir Sedona 761
(link)
(link)
Fotoğraflarda gıcır gıcır gözüken fakat çizik ve boya kalkmalarından harap olmuştu kadromuz
Yine 1-2 tasarım yapıp Yasin'e gönderdim, karar verdiği tasarım ve renk seçimi aşağıdaki gibi oldu, bu arada kadroyu boyamadan önce gri şeritli lastik almıştı kendisi, siyahın yanına gri fikri buradan geliyor.
(link)
(link)
Farklı bir pc kullandığımızdan photoshop değil paintte idarelik bir şeyler yapabildim. Klasik zımparalama işlemi sona erdikten sonra, üst borunun üzerindeki siyah şeridi oluşturmak için ilk siyah katı attık önce.
(link)
(link)
Bantlarını açtığımızda şerit ortaya çıktı.
(link)
Tekrar boyanmayacak kısımları bantlayıp gri olacak yerlere gri kat atıyoruz.
(link)
(link)
Bu kısmın da bantını açıyoruz ve istediğimiz görüntünün bir kısmını yakalamış oluyoruz, üst siyah şerit net bir şekilde ortaya çıkıyor (Yasin ve Berk)
(link)
(link)
Sonraki aşama için boyadığımız kısımları sarmalayıp ana siyahı atacağımız kısımları açıkta bırakıyoruz, geç de olsa proje pozumuz
(link)
Siyah katı bittikten sonra
(link)
(link)
Ve en zevkli yerine geldik
(link)
(link)
(link)
Sonuç, (Onur - Yasin - Berk)
(link)
Maşayı da tasarımdaki şekilde boyadık fakat fotoğrafını çekmemişiz, bisiklet üzerinde göreceksiniz maalesef
Okuduğunuz için teşekkürler, bisiket olmuş halinin linkini yorum olarak atacağım bu başlığa, herkese kolay gelsin
Saygılarımla
Cem Özyurt