Scudo Sports

Kadro Koruması ???

todiefor

Aktif Üye
Tepki
33
Kendimiz yapabileceğimiz bi kadro korumalığı varsa burda bilgilerinizi paylaşabilirmiyiz.
Bisikletin kadrosu çizilmeden korumak istiyorumda ...

Scudo
Kadronu çizmemek istiyorsan, dikkatli olacaksın. Her yere yaslamayacaksın. Başka bisikletler ile yakın temasta bulunmayacaksın. Bıraktığın yere dikkat edeceksin. Düşmemeye gayret göstereceksin ;)

• Beğen
Tepkiler: Mert Kabtan
evet aynen iç eski bir iç lastik ;)
kimisi elektrik bandı da sarıyor ama sonuçta kadro çizilmesin diye üstüne bant yapıştırmak..

@fatihgüven

tabi bu sadece zincirden koruyor:D

sizin sorunuz biraz yanıtsız kaldı:D

sürülür, kadrosuna göre güzel de olur ama tıkır tıkır dökülür o vernik zincir vurdukça, hele MTB'de :D

Benim kullandigim yontem zincir yerinn altk ismina Tenis raketlerinin sapinda bulunan bant var ya onu sariyorsun ,onun kendi banti var zaten su ,sivi deysede cikmiyor ,ikinci kisim ise ondeki masa kisminada ayni sekilde yapabilirsin,yinede haziri fermuarlisi faln da var pek de pahali olmasa gerek ,takdir sizin

• Beğen
Tepkiler: todiefor
benim yöntem kaygan parlak kumaşı uygun olduğu kadar kesiyorum.sonrada kenarlarına terzide cırt cırt diktiriyorum.ne su giriyor nede çamur.hem ucuz hemde kolay yöntem

• Beğen
arkadaşlar sizin dedikleriniz genelde zincirden yağ sıçramasın diye yapılır ama onun için bu gibi yöntemlere gerek yok çünkü onun orjinali hem çok kullanıslı hemde o kadar pahalı değil...

ama kadronuzu tamamen korumak için size ucuz ve kolay bir yöntem :şeffaf bir jelatin alacaksınız kadroya doladığınız zaman hem arazideki ufak taş ve çamurdan bisikletiniz çizilmemmiş olacak hemde bisikletinizin rengi her zamanki gibi belli olacak.

• Beğen
Tepkiler: ismail issi
@hasan6010
zincirden yağ sıçraması demişsin ama arazide zincirin kadroya nasıl vurdundan haberin yok galiba sadece yağ sıçraması olsa çoğu kişi takmaz ama zincir vurdukça kadrodaki boyayı söküyo resmen bizde buna çare arıyoruz;)

kadro korumasında bence önemli olan bisikletin başka yüzeylerle kolay temas eden yerlerin korunması mesela maşa genelde bir yere yasladıpımızda maşa değer bunu önlemek için öncelikle dikkat edilmeli yani bisikletin kayma düşme şeklinde hareketlerini tamamlamasını beklemek daha sonra bisikleti koymak koruma olaraksa bunu bisikletin her yerine uygulayabilirsin bilgisayar kasası monitörü felan varya onların altında küçük yuvarlak kaymasını önleyen yapışkanlar var onlardan alıp (genelde mobilya aksesuarcılarında satılır )bisikletin diğer yüzeylerle en çok temas ettiği çıkıntılı olan yerlerine yapıştır %100 koruma sağlamasada çizik ve darbeleri azaltır benim aklıma bu geldi

• Beğen
Geri