Scudo Sports

Kadro Koruması

Selim Üsel

Forum Bağımlısı
Tepki
1.452
Merhaba arkadaşlar,
Piyasada dcfix adında bir yapışkan kaplama malzemesi var. Kadroyu korumak için bu ürünü kullanan oldu mu? Olduysa, uzun süreli kullanımdan sonra çıkartmak istediğimizde yapışkan iz vs gibi sorun yaratıyor mu?

Scudo
dcfix in yapışkanlı modellerinde iz bırakması muhtemel bir durumdur.

yapışkanlar zaten bir zaman sonra yırtılmaya başşlıyor diye biliyorum bn.

Bi zaman sonra bu yapışkann bazı yerleri kalkıyo...SCOTT takımından Mustafa abi kulanmıştı galiba bunu oda aynı sorunla karşılaştı.

Üç yıl kadar önce mtbtr'deki bazı kullanıcıların önerileri doğrultusunda her iki bisikletime de uyguladım. Bugüne kadar hiçbir kenarından kalkma, kendini bırakma gibi bir durumla karşılaşmadığım için çıkartıldığında yapışkan izi kalır mı bilemiyorum ama bu tür kalıntıları izopropil alkol gibi çözücülerle kolayca temizlemek mümkün.

Malzeme de beklediğimden daha dayanıklı çıktı, boyayı hırpalayabilecek ufak tefek darbelerden hem kendisi etkilenmedi, hem de kadroları başarı ile korudu.

Kuvvetle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Selim Üsel
benden size küçük bir tavsiye kadrodaki yapışkan izlerini çıkarmanın en kolay yolu gaz yağı ile ovun %100 sonuç alırsınız .gaz yağı yoksa her nalburda bulunan WD40 sıkın ve kuru bezle silin.lekeden eser kalmaz ACE kullanan Ayşe teyze gibi oldu biraz . :D :D :D

• Beğen
Kadroyu ne kadar korursan o kadar çizilir.Ben sadece o zincirin çarpdıgı yere koruma(Setlaz) kullandım basarılı oldum.Eger yapıskanlı bi model kullancaksanız çıkardıgınızda yapıskan kalırsa az bişi benzinle güzelce çıkıyo.

Dcfixin kalınlığı ne kadar bilmiyorum ama benim bisiklette çizilmesi muhtemel yerlere uyguladığım şeffaf kalın bi yapışkan malzeme ile bisikleti korumayı başardım.Reklamcılarda bulabilirsiniz.Kalın derken 3-4mm kalınlıkta falan...

çıkardığımda yapışkan izi kalırmı die düşünüyosan hiç alma bence çünkü yapışkanlı şeylerin çıkarıldığında iz bırakması doğladır

@erhana

Kalkma vs gibi bir durum olacağını bende sanmıyorum. Ürünü biraz inceledim oldukça kaliteli bir malzemeye benziyor. Satan arkadaş güzel kaplandığı (hava kabarcığı bırakmadan vs gibi) takdirde kesinlikle çürüme veya kalkma gibi bir durum yaşamayacağımı söyledi. Bir çok dış yüzeyde kullanıldığını, yapışkan iz konusunda çok net olarak garanti veremedi ama hiç bugüne kadar böyle bir şikayet olmadığınıda belirtti. Tabi o satıcı satmak ister ayrı bi konu.

İzopropil alkol dediğin olay boyaya zarar veriyor mu peki? Yani matlaşma gibi?

@infinite dream

Hayır. Zaten dc-fix'i uygulamadan önce yüzeyi kirden pastan arındırmak için izopropil alkol ile iyice temizlemelisin.

İzopropil alkol iyi bir yağ çözücüdür ve bisikletin birçok yerinde kullanılır. Mesela Rock Shox amortisörlerin iç temizliğinde kullandırıyor. Ayrıca, fren pabuçlarının temizliğinde, birçok cinsi epey kanserojen olan sprey balata temizleyiciler yerine kullanılabilecek çok daha zararsız bir madde. Teyp kafa temizleyicisi olarak ya da kravatından yağ lekesi çıkarmak için de kullanabilirsin.

Kimyevi malzeme satıcılarında litrelik şişelerde bulmak mümkün ve birkaç liralık da fiyatı var.

• Beğen
@erhana

İzopropil alkolü kravatta, teyp kafasında kullanılır diyorsanız söylicek bişey yok zaten :) Öğrendiğim iyi oldu. Bilgi için teşekkürler...

Geri