Scudo Sports

Kadro esnemesi normal mi? (video içerir)

İade için bahneler üretmeye başlasaydım şimdiye kadar kontrol etmiştim ama ben bisikletimden memnunum :)

Evet test edenleri görelim:;)
@Ertan M.

Scudo
Eğer aldığınız cevaplar içinize sinmediyse Merter (Marmara Forum) Decathlon'u arayın ve b'Twin'den Burak beyle görüşmek istediğinizi söyleyin. Kendisi Türkiye atölye sorumlusu, olası en iyi cevabı kendisi verir.

Kadro'nun yanal esnemesi bir ölçüt değildir. Çünkü kadrolar yanal kuvvetlere maruz kalacak şekilde tasarlanmamıştır. Bir mahsuru yoktur. Sürüş esnasında pedala basarak bu şekilde esnetmeniz mümkün değildir. Endişe edecek birşey yok.

Burak bey Merter atölye sorumlusu ama bir tork anahtarı bile merkezlerinde yok. Göz kararı işler yapılıyor.
Sorduğunda karbon kadrolara lazım deniliyor ama doğru değil hiçbiri. Aluminyum olanlara lazım tork anahtarı birtek çelik sağlamlığından dolayı gerek yok kullanmaya, ki bir ara carbon bisiklette sattılar.

@drumbanger

İçin rahat etsin diye söylüyorum, çelik kadro bisikletim de aynı şekilde esniyor. Endişelenecek bir durum yok :)

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Zaten her bisiklette bir esneme payı olması lazım esnemeyen bir şey kırılır bunu aynı köprü ve yüksek binalardaki gibi düşünebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Valla açıkçası bisikletten memnunum rampalarda felanda esnediğini hissetmedim. Hatta özellikle denemiştim ama görmemiştim bir esneme bisiklet üzerindeyken, sadece şans eseri farkettiğim bugünkü olayı danışmak istedim.
Para iadesi verselerde almam, ordan alacağım parayla bu sezonki fiyatlara bakarsak bu bisikletin yarısı donanıma sahip bir bisiklet bile alamam :D

@mehmet.ali Aynen, aldığınız bisiklet Rafal 740'ın aynısı zaten. Ama 8.3'lerde uygun kadro boyu bulmak sıkıntılıydı, eğer kadro boyu da size uygun geldiyse direkt 500 TL kârdasınız demektir.

Düzenleme: Başkasının konusunda başka bir soru sormaktan içim rahat etmedi, kaldırdım soruyu.

Video biraz yanıltıcı olmuş, göründüğü kadar esnemiyor çünkü. Maşa hafif sağa döndüğü için çok esnedi gibi görünüyor. arka çataldan anlaşılan ufak bir esneme var ve cok normal bir esneme

@drumbanger Soruyu okudum benlik bir sıkıntı yok, fakat sorunuz arada kaynayabilir o yüzden tam cevabı alamazsınız. Ben 2400 olduğu zamanda almıştım o yüzden kendimi bir hayli şanslı görüyorum. Ve bence decathlon sezon içerisinde yeni rafalların fiyatını o seviyede bırakmaz daha yukarı çeker gibi.

Bence önemli olan ayakta sürerken özellikle dik yokuşlarda pedala asıldığınızda ne kadar esnediği ve gidona asıldığınızda ne kadar esnediği. Daha önce söylediğim gibi mosso gidondanda orta göbektende esniyor. Aynı gücü Trek Fx 7,4 uygula bak bakalım esniyormu. Bu esnemenin önemsiz olduğunu düşünenlere şunu söyleyim; yoldaki bozukluklarda maşa ve kadro esnemesi dengenizi bozuyor, gidon siz istemesenizde açı değiştirmiş oluyor. Bunu arabadaki direksiyonun boşluk yapmasına benzetebiliriz. Ben böyle düşünüyorum.

@çağrı can katılıyorum özellikle arka bagaj heybeleri yüklü iken yüksek hızda pedal bastığınızda sağa sola arka taraf oynamaya başlıyor sanırım mtb lerde nispeten daha az bir salınım var.

Bisikleti maşa kısmından değilde furşdan bi yere sabitleyip, aynı zamanda arka göbekten sabitleyip aynı kuvveti uygulamak gerek. Maşa, jabt gibi montajlı parçalar da hele ki mtb gibi zorlu koşullara uygun bi parçada bu kadar esneme payı normal sanki. Sonuçta dikey kuvvet ve düşme/zıplama sonucu yere sert inişler de ivmeyi maşa emiyor. Yanal darbelere karşıda bu şekilde tasarlanmıştır belki..

Kurşun döktürmeli mi? Anladığım kadarıyla bu musallat olma durumu çok fena:)

@mariokaldato

@çağrı can Esneme derken neyi kastediyorsunuz. ayakta binerken o açıdan baskı uygulamanız olası değil. Mosso nun 730TCA model kadrosunu inceledim detaya girmek istemiyorum, Trek markasının yol bisikletini de inceledim. Açıkcası çok fazla bisiklet deneme imkanım oldu (buna binlerce euro ya satılan bazı uçuk markalarda dahil) arkadaşın bastığı yere basılınca az veya daha az, daha esnemeyini görmedim.

Hatta konuyu açan arkadaşa şöyle bir uyarı yapıyım o noktaya o şekilde çok fazla kuvvet yaparsan ileride o kadroyu çatlatman olası.

Mesela o noktaya karbon kadroda baskı yaparsınız daha az esniyecektir. Fakat uyguladığınız gücü arttırırsanız o da kırılacaktır.

Arkadaşlar rica ediyorum yanlış yönlendirme yapmayalım.

@B. Cagta

Hatta konuyu açan arkadaşa şöyle bir uyarı yapıyım o noktaya o şekilde çok fazla kuvvet yaparsan ileride o kadroyu çatlatman olası.

Çok fazla kuvvet yaparsan ileride çatlar derken neyi baz alarak bunu yazdığınızı merak ettim. Bir firmanın test çalışmalarında mı bulundunuz yada?

Mesela o noktaya karbon kadroda baskı yaparsınız daha az esniyecektir. Fakat uyguladığınız gücü arttırırsanız o da kırılacaktır.

Arkadaşlar rica ediyorum yanlış yönlendirme yapmayalım.

Kim neyi yanlış yönlendiriyor? Konuyu açan arkadaş zaten bilinçli sadece kafasına takıldığı bu olayı soruya çevirmiş, konuya katılım gösteren forum üyeleride kendince fikirlerini zikrediyor. Ortada korkulacak bir durum yok.

@B. Cagta kardeşim senin amacın ne bilmiyorum arkadaş bir konu açmış fikrimizi söylüyoruz. Senin işin bana cevap yetiştirmekmi anlamadım. Sen ayakta bisiklet dürdüğünde nerdeyse vücut ağırlığının tamamını bir pedala veriyorsun. Pedalıda bir levye kabul edersen levyeyle kadroyu eğmeye çalışmak pedala basmakla aynı şey olur. Burda sana fiziği anlatmayalım. Neye bindiğini bilmiyorum ama gel benim mossoya yüklen, frene basıp ileri geri yap vs. bunun gibi şeylerde kadronun esnemediğini bana bir gösterde bende sana bisikletimi bedava vericem. Şuan evimde 3 tane bisiklet var. caad8, allez ve mosso 771dmv. Bize masal anlatma kardeşim, gerçekleri anlat. Hala ikna olmazsan yarın videoya çekip atıcam artık. :D konu sahibi arkadaş kusura bakma. Gece gece celallendim.

çok aşırı önemil bulmuyorum çünkü şun çoğu orta ve alt seviye karbon yol ve dağ kadroları esnemektedir bu normal zaten iki karbon kadro arasında 2000 tlfiyat farkı var veya daha fazla ağırlıkları aynı ama işin içine esnemezlik giriyor

Geri