Scudo Sports

Kadro durumu ve yenileme

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Tepki
854
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
Merhaba arkadaşlar,

Bugün biraz temizlik yapmak için bodruma indiğimde eski bisikletimle karşılaştım. Çok uzun süredir bodruma bile bakmadığım için orada olduğunu bile unutmuşum. Daha önce bisikletimi temizleyip yenileme yapmak için parçalamışım fakat kadroyu tam temizlemeden bırakmışım. Kadro ağırlığı ölçümlerimde 2 kg dan daha hafif. 1,5 kg falan tahmin ediyorum. Net olarak gramajlı tartıda henüz ölçme şansım olmadı. Bisikletin kadrosu şuanda kullandığım double süspansiyon bisiklet ile aynı ve hafiflik olarak bi 20 kg hafifliği söz konusu :D Ben bu bisikleti ortalama bir şekilde toplamak istiyorum yeri gelir binerim yeri gelir odamda asılı durur. İlk ve tek çocukluk bisikletim olduğu için benim için değeri cidden büyük. Bu konuda yapmam gerekenler nelerdir. Yol gösterecek olan izmirde olupta boş vakti olan arkadaşlar varsa burdan bunu alıp böyle yapabilirsin gibi bana vakit ayırabilecek arkadaşlarımız olursada cidden hem tanışmış oluruz hemde sohbetimizi geliştiririz.

Bisikletin kadro resmi aşağıdaki gibidir. 21 vites shimano set vardı kolları hariç gerisi hurda sayılır. bir değerlendirip görüşleriniz bildirirseniz çok memnun olurum.

Dosyalar

• IMG_1502.jpg
    IMG_1502.jpg
    121,2 KB · Okunma: 87
  • IMG_1503.jpg
    IMG_1503.jpg
    107 KB · Okunma: 74
  • IMG_1504.jpg
    IMG_1504.jpg
    128,1 KB · Okunma: 73
  • IMG_1505.jpg
    IMG_1505.jpg
    125,9 KB · Okunma: 74
Scudo
Sadece zevk olsun diye yapıyorsanız birşey diyemem..
FAKAT
astarı yüzünden pahalı olur diye söyleyebilirim. Ben böyle bi kadro topladım en alt seviye parçalara harcadığım parayı soracak olursan en az 400 TL sonra 26 inch jant olması sebebi ile vazgeçtim. .gerisi getirmedim ve gittim bi scott aldım.. Gerçi hala kullanılır bir halde ama gidon ve boyun kısmına hiç el atmadım geri kalan kadro hariç değişti diyebilirim..
jantlar,
lastikler,(rubena syrinx aldım, dolayısı ile iç lastiklerde değişti, jant içi bandı almak zorunda kaldım basınçtan dolayı)
sele borusu,
sele (hala değişmesi gerekiyor)
ön aktarıcı(tz -31 gibi bşi hatırlamıyorum, keşke almasaydım orjinali performansı daha yüksekti)
arka aktarıcı(tourney)
fren/vites kolları(tourney),,
sonuç güzel oldu 500 km yol yaptım..(hatta 61 km sürat yapmışım nasıl oldu bilmiyorum ama..)

(fakat aynı paraya malum sitelerde geotech, salcano, kron gibi markaların bisikletleri var)
resimlerini bir ara eklerim

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
Amaç zevk almak ve aynı zamanda benim için manevi değeri olan bisikleti geri kazanmak. Bunun dışında günlük kullanım gibi bir amaç söz konusu değildir. Verdiğiniz bilgiler ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

zaman ayirmak cok eglenceli ve heyecan verici oluyor, diger taraftan anilariniz canlaniyor, ama epeyce bi arastirma yapip maddiyati ona gore kullanmak gerekiyor, tabiki birde kalite var. ne kadar kaliteli malzeme ben en alt seviye düşünmüştüm calissin yeter diye.. sonra neden daha üst seviye almadim dedim kendi kendime..

Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama alt seviye urunler toptancılarda cok uygun.. Örneğin pendikte güngör bisiklet var. fiyatları oldukca makul..

(0216) 390 6721 telefonu güngör bisiklet

Konuyu biraz tırtlatıcam ama, Scandium gövde Tr de nereden bulabilirim ?

Geri