Scudo Sports

Kadro çatlağı hakkında

@Orcanismail Scott bisikletlerin Türkiye dağıtıcısı değişti. Daha önceden Marintek yürütüyordu bu işi, artık Kron firması getiriyor Scott'ları Türkiye'ye. İsterseniz kendileriyle bir görüşün ama dediğim gibi, elinizde bisiklete ait bir fatura, garanti belgesi yoksa size garanti hizmeti sunmazlar.

Bisikleti satın alırken satıcı ile kendi aranızda bir satış sözleşmesi yapmış mıydınız? Böyle bir sözleşme varsa, yani bisikleti bu şahıstan aldığınızı yazılı olarak ispat edebiliyorsanız, bu kişiyle ilgili olarak üründeki ayıbı gizlediği için tüketici mahkemesine dava açabilirsiniz. Tüketici yasasında yapılan son değişiklikler sayesinde, artık 2. el satılan ürünlerde de bu tür gizli ayıpların daha sonradan ortaya çıkması durumunda satıcıya sorumluluk yükleniyor ve zararınızın tazmin edilmesini talep edebiliyorsunuz satıcıdan.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
Çoğu insanın yapacağı gibi, satan arkadaş dürüst olmayan bir şekilde davranmış ve ve öylece bisikleti satmış.Zaten bu yüzden satmıştır sırf.Siz de anlık heves uğruna bir şey olmaz deyip almışsınız.Hata üstüne hata, geçmiş olsun.Neyse, Kadro'daki Scott yazısının şeklinden anladığım kadarıyla eski model bir bisiklet zaten.Aynısı'nın bulunacağı mümkün müdür düşündürür.Kadro garantisi geçerli olsa gerçi belki yeni modelini alırsınız ancak bu neredeyse hiç mümkün değil'e yakın.Bunun da sebebi ise: Scott aynen Cannondale ve çoğu büyük marka'nın yaptığı gibi garanti'nin diğer kullanıcıya geçmesine imkan tanımıyor.Tekrar geçmiş olsun.

Kadro çatlak olmasaydı bile en az 5 yıllık, uzerinde alt-orta seviye parcalar olan bir bisiklete 1500 TL vermek hata en baştan zaten. Keşke almadan önce sorsaydınız burada.

karbon+scott bisiklet 1500 liraya satılıyorsa altında birşey aramak lazımdı. Geçmiş olsun, temiz bir alu kadro bulup parçaları ona geçirebilirsiniz.

@akiros
Scale 70, karbon olmadığı gibi scale serisinin en alt donanıma sahip modelidir. 30 serisi karbondur.

Sn @Orcanismail

Bir detayı merak ediyorum.
Bisikleti rayiç fiyat üzerinden mi aldınız? Yoksa piyasa fiyatından daha ucuza mı aldınız?
Esen kalın.

öncelikle montaj hatasından kırılma olduğunu sıradan bir bisikletçi anlıyor ise ve dışarıya takılan bilezik ile. artık garanti söz konusu dahi olamaz. furç yerine düzgün oturmamış buradan belli dönmez tabi. hiç te ayar tutacağını sanmıyorum. kesinlikle o kadroya binmeniz güvenli değil. tamiri ise daha güvenilmez. lavuk hem kadroya iyi çakmış hemde size.

Cok derin bi çatlak gibi durmuyor. Bende bi MTBciyim daha once kısa bi sure yoi bisikleti kullanıp kadroyu çatlatmıştım argon kaynağı yaptırdık 2 seneyi geçti kullanıcıda hiç bir sıkıntı yok. Argon kaynağının üzerinde durmanı tavsiye ederim

Ben de benzer yerde başlayan bir çatlağa argon kaynağı yaptırdım, yıllarca mutlu mesud bindim Belgrad ormanı parkurlarında.
Geçmiş olsun.

Öncelikle değerli yorumlariniz için teşekkür ederim bisikletin donanimina kanip iyi niyetimin kurbani oldum sanirsam bisiklet 10x3 slx sistem var sele royal koltuk karbon gidon fln diye bahsetti hidrolik firenler fln cizik harici catlak kaynak yok dedi tum bu yazdiklarini ss aldim kimlik bilgileride mevcut ben lise hayatim boyunca bu kadraya hayran kalmıştım 300tl koyup deoreli scottda alabiliyordum ama insanlara guvenilmiceni anladim bu sebeple. Kadro karbon degil carbon teknolojisi ile uretilmis masa kisminda kaynak fln yok carbon gibi ses geliyor ama alt kisimda kaynak var iskenderun çevresinde tanidiginiz bisikletci boyle kadrolari tamir edebiliyorsa şansımı denemek istiyorum

Ondan sonra gel, güven de ikinci el bisiklet al... Kanıtlarınız mevcutsa eski fotoğraflar falan bi şekilde bi yerlere başvurun hocam. Kabul edilemez bence

Bisikleti kaynak catlak yok diye satan Şahsiyetin ismi Emre Demir Ankarada dövmeci kimlik bilgileri mevcut ama baska kisilerin eline gecer diye burdan paylasmak istemiyorum işin peşine düşün diyenler olabilir ama bu durum icin zaman ve para dahada pahaliya mal olur ve ailem bu durum icin canimi sikabilir

Hocam basvurun diyorsunuzda birsey elde edeceğimi dusunmuyorum.ben bisikleti kışın aldım ve fark ettigimde adam birsey olmaz dedi kisin bisiklete binmedigim icin bir kac ay sonra bisikletciye goturdum adami tekrar aradığımda hakaretlerine mahruz kaldim ama tamir imkani varsa tamir sansimi denemek istiyorum olmazsa yeni kadro arayisi isine giricem artik

Geri