Scudo Sports

kadro boyu

Tepki
1
Selamlar. bugun velespit bisikletden Trek fx 7.3 2014 aldım.bana uygun kadro boyu yoktu 22.5 inc 57 cm vardı boyum 180 acaba bana ne kadar uygun olur bu kadro boyu

Scudo
carraro sportive 225 şehir bisikletimde kadro boyu 51 cmdi büyük geliyordu bana.sedona 320 aldım oda 19 inç kadro, boyum 178.

git bisikleti gör üstüne bin öyle karar ver

Bence 22,5" size çok büyük gelir. Sele yüksekliği uygun şekilde ayarlansa bile üst boru sizin boyunuza göre uzun olduğu için gidon uzakta kalır, kullanırken fazla öne eğilmeniz gerekir; bu da rahat olmaz.

22.5 inc kadro için boyumun kac olması lazım

birde sele borusunu hangı kademeye alsam daha rahat ederım
Cok sagolun

Bugün mosso aldım şehir bisikleti boyum 171 46 cm kadro ben büyük dedim adam tam sana göre olur dedi falan derken aldım sonunda. Uygunmudur arkadaşlar bilgisi olan varmu

@TuTKuN

Hocam tam boydan ziyade bacak boyu daha önemli fakat genel anlamda 1.70 civarına 46 kadro gider, bacak boyunuz normalse sıkıntı yok

@nevzatsercanoktay
Kadro üst borusuyla bacak arasında bi santim falan bi boşluk var hocam sıkıntı yaşamadım bayağı sürdüm bugünde

Arkadaşlar, en son mesaj 2016 da atılmış ama yeni konu açmayayım diye hortlatıyorum. Giant escape 2 kullanmaktayım ve boyum 1,89. Her ne kadar Giant'ın amerika sitesinde 1,92 ye kadar 54cm'lik kadroyu önersede sanki bana küçük geliyor. En azından kadroya baktığımda çok ufak bir yapısı var gibi. Üst boruyla bacağım arasında ise 4-5 parmaklık boşluk mevcut olması kadronun bana küçük geldiğini mi gösterir yoksa kadro yapısının yol bisikletleri gibi daha ufak bir yapıya sahip olduğunu mu gösterir ? Aynanın karşısında bisikletin üzerine oturduğumda ise neredeyse yarış bisikleti kullanan birinin gidonun üstünden tutarak kullanan birinin sahip olduğu eğime sahip olduğumu gözlemliyorum.

@Genç89
Süspansiyonsuz bir bisiklet olduğundan 3-4 parmak boşluk normal belki 56 kadro olsa sakin kullanım için daha iyi olabilirdi ama şu haliylede görmeden birşey diyemeyeceğim.
(Ülkeden ülkeye kadro boyları değişiklik gösterebilir aynakoldan sele borusuna kadar uzanan yerin aksine ön şaft tan sele borusuna olan uzaklıkta önemli)

@Fırat Ç. Performans amaçlı sportif bir kadroya sahip diyeceğim ama 2 teker arası mesafe sportif bir açı için oldukça uzun hatta şimdi baktım 1097mm

@Genç89
Gidon boğazı değişimi sizin için bir seçenek olabilir.

@Fırat Ç. Uzun bir süredir düşünmüyor değilim ama bu şekilde performans amaçlı da kullanmıyor değilim hani kadro boyunun bana uygun olduğuna tam emin olsam tam bir fitness bisiklete benzetmek amaçlı 580mm'lik flat bir gidonla birlikte 90 yada 80 cm'lik 0 derecelik bir boğaz almak gibi bir niyetimde var . Birde kadro boyu endişesinin yanısıra uzun bir wheelbase'e sahip kadroya bu tarz bir değişim nasıl olur düşüncesiyle başbaşayım. Aşağıda linkini de koydum ama kadro açılarına biraz göz atarak böyle bir değişimin yakışıp yakışmayacağına dair bir fikir verebilir misiniz ? Bu arada benimkisi 2016 model ama 2018 modeldeki ile aynı açılara ve oranlara sahip.
(link)

Bisikleti agresifleştirmek istiyorsunuz ama bu bisiklet şehir bisikletinin biraz modifiye edilmiş hali biraz daha rahat kullanıma açık bir bisiklet ama bu değilki modifikasyona uğramıyacak ama şunu söylemek lazım flat bar genellikle dağ bisikletlerinde yokuş çıkmada kolaylık sağlıyor ama uzun mesafeli sürüşlerde açılı gidonlara göre rahatlık açısından eksik kalabiliyor.

@Fırat Ç. Önerleriniz için teşekkür ederim. Sanırım yavaş yavaş yol bisikletine geçiş zamanım geldi bu değişiklik istekleri buradan kaynaklanıyor olmalı :)

Geri