Scudo Sports

Kadro Boyu Yanlış :( Acil

@Onur Gunes

olay basit aslında.
bisiklet giysi gibi değildir.
bir kadro birine göre ya çok büyüktür yada çok küçüktür.
senin boyun 150 cm olsaydı ve elinde large kadro olsaydı derdikki git değiştir bu iş olmaz.
ama boyun 170 ve zaten seçeneklerin ya medium ya large.
sanada large vermişler.
aradaki değerlerde uçurum olsa git değiştir.
ama öyle bişey yok.

üstelik daha 17 yaşındasın boyunun uzuma ihtimalide var.

Scudo
@kivilcimb, 1,8 cm sizin için çok fark etmeyebilir ama bisikletin üstünde her bir santimin önemi vardır.
Kadro boyu için sadece bacak mesafesi önemli değildir. Üst boru uzunluğu da önemlidir. 1,8 santim yüzünden ileride sırt, bel, boyun ağrıları çekebilir.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
@Onur Gunes

Büyük ihtimalle bisikletin ilk sahibi çıkartmıştır o etiketi. Satıcının "bu bisiklet 2. el ama nerdeyse hiç kullanılmamış, bak etiketi bile duruyor" diyebikecekken onu sökmesi mantıksız, sizin insanları bu şekilde suçlamanız yanlış.

@Murat B.

tamam orda hatalıyım ama çok sinirliyim gidip değiştirsem mi dursa mı onu bile bilmiyorum şuan

Adam'a direk haksız diye gitmende yanlış olur 54 diye satmış 55 çıkmış adam aynakolun merkezi yerine biraz üstünden ölçmüştür, kontrolde etmeyince böyle satmıştır.
Zaten 52 istiyorsan 54te senin istediğinden büyük, 55te ama kullanamaz mısın kullanırsın.
Öncelikle seleyi en ileri al gidonu da kendine göre yükseltip alçalt en iyi sürüş pozisyonunu böyle yakalarsın.

Ayrıca iyi fiyata almışsın 900 Sterlin şuanki 2014 modelin fiyatı, resimlerden göründüğü kadarıyla da bisiklet oldukça temiz.

Selam

kadro boyu hesaplarında merkezden merkeze ölçüm yapıldığında kadronuzun aslıda daha küçük görüneceğini bilin ben colnago da 54s e biniyorum slopping modelde farklı klasik modellerde farklı gidiyor colnagoda 54 s klasikte 57-58 kadroya denk geliyor
bazı firmalarda da kategori yapılırken m m/l L ve Xl gibi ifadeler kullanılır ve her aralığın belli kullanıcısı vardır bu aralıkları geometrisine göre takip etmek gerekir .
Buna örnek vermek gerekirsek GİANT tcr advanced modeli bisikletim M/L idi kadro kullanım aralığı 53-57 aralığı olarak gösteriliyordu yani 1,70-1,80 civarında boydakiler için oldukları ifade ediliyodu

Buradan bakıldığında her firma ölçümleri ifade etmekte bunları takip etmek lazım. Senin bisikletine gelince... bir sorun olacağını düşünmüyorum bir miktar daha uzayabileceğini düşünüyorum ve kullanımda bir sıkıntı yaşamıyorsan ufak tefek ayarlamalarla devam etmeni öneriyorum

@Ozan Duran

bir önceki sayfada zaten açıklalamı en önemli ölçü olan üstü boru ve seleden gidona olan uzaklık konusunda yaptım.
üstelik söylediklerinizinde çok basit çözümleri mevcut.
2 ay biner beli boynu orası burası ağrıyorsa kısa gidon boynu alarak bunu çözer.
yok ben yatarak kullanıcam diyorsada daha uzun boyun alır ;)
2 cm için böyle güzel bir bisikleti üstelik böyle uyguna almışken birde olay çıkarmanın manası yok

Eger bir tarafim agriyacaksa ben hic bisiklete binmem daha iyi gidicem soyleyecegim ben kendim rahatsiz oluyorum bir kere fiyatina gelicek olursak uygun ama beni mutlu etmeyecekse dedim gibi binmem sorun olacagini dusunmuyorum cunku 1 km dahi binmedim alindigi gibi duruyor gidip ben hakkimi arayacagim 54 te istemiyodum ben bu arada adam yok gidon kisalir yok seleyi ileri aliriz dedi oylelikle aldim nereden bileyim boyle magdur olacagimi .

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İçiniz rahat etmiyorsa uykularınız kaçıyorsa gidin değiştirin.

@Tolga Çelebi

Abi basim agriyor sikintidan iade edicem ilerde belim boynum agriyacak sonra nolcak 2.5 milyar icin kendimi riske atmam

Daha 17 yaşındasın ve fiziksel gelişimin hızlı şekilde devam ediyor...Bir numara buyuk al seneyede giyersin mantigiyla yaklaşmak gibi olucak ama yaz sonunda boyun biraz daha uzamis olucak ve bisiklet uzerinde rahat eder hale geliceksin(tahminimce)Yukaridada soylenmis zaten kucuk modifikasyonlarla simdilik bisikleti rahat hale getirebilirsin diye dusunuyorum.Bu fiyata ayni bisikleti ayni temizlikte bulamayabilirsin...Ama neticede secim senin aklinda kaliyorsa yapmak istedigini yap.Keyifli gunler...

@Candeniz ÖZCAN

Abi daha fazla uzamam tahminimce bizim.aile zaten genel 1.70 1.73 civari dayimdan uzunum amcamla babamla nereseyse ayniyim tas catlasin 1 2 cm bu kadro ciddi sekilde buyuk yani az olsa tamam dursunda large kadro medium olmasi lazim saticiya ozellikle sordum ve beni yanlis yonlendirdi..

Tamam adamlar sana kadro boyu 54 demişler 56 çıkmış ama bence çok ta gaza gelip sinirle minirle iş yapma. Hatırlatırım ki aldığın bisiklet 2.el sıfır değil. Ora değiştirmedi ana bayiye distiribitöre giderim falan demeyin. Aldığınız bisiklet sıfır değil ikinci el. muhattap bile bulamaya bilirsiniz. En doğru yapmanız gereken. Al babanı yanına satıcıya git. Selamın aleyküm ustam. Biz geldik bir sıkıntımız var. Bu bisikleti almıştık ama oğlan bir kaç saat bindi üzerinde rahat edemiyor. Büyük geliyor bu bisiklet ona. Biz kadroyu falan da ölçtük kadro 56 cm çıktı. Siz 54 demiştiniz halbuki. Bu olayı bi düzeltelim. Varsa elinizde çocuğa uygun bir bisiklet sizden alalım falan deyin. Öyle atarla giderle iş yaparsanız işi yokuşa sürersiniz. Tamam sonuçta sizin için önemli bir meblağ vermişsiniz bisiklete az parada değil. Bende mağduriyetinizin giderilmesini isterim ama bizim memleketimizde böyle atarla giderle anca karşınızda inat eden kazandığı parayı geri vermek istemeyen. Sattığı ( 2.el) bisikleti geri almak istemeyen bir satıcı bulabilirsiniz. Siz düzgünce gidip konuşun adama hatasını söyleyin. bisikletin işinizi görmediğini söyleyin. Ha olmaz olayı adam yokuşa sürerse sizde olayı sertleştirebilirsiniz.

@ömer karan

Yok abi zaten selam aleykum abi senden dun aldik vs kadro senin dedinle uyusmuyor bir yanlislik oldu saniirm magdurus şu durumda vs vs anlatiriz durumu sakince durumu anlatiriz konusuruz sonra derim bak km saati pedallari biz alalim bisiklet malesef cok buyuk geldi vs bunu iade etdelim cunku zaten binemiyoruz bosuna para odeyecegiz vs biz bisikleti iade edelim vs deriz sakın sakın anlatirim olayi ben yok filan derse kardes sen bu bisiklete bi tek gidon bandi sardin onlarida ben aliyorum senin zararin olmuyor zaten deriz olay kapanir

@Candeniz ÖZCAN

Babami bekliyorum gelsinde goturelim

Panik yapmana gerek yok. 1 ay kadar değiştirme fırsatı oluyor.Donanım ve kadroda sorun varsa değiştirmeleri gerekiyor. Garanti belgesini vermeli gerekiyor. İşi yokuşa sürerlerse belgesi ile ilgili yerlere başvuru yaparsın.Kadronun orta göbek alt kısmında seri nosu yazıyor.Bazı durumlarda önem taşıyor.

Uzun yol kullanımlarda kadro boyu ve ergonomik ayarlar(sele, gidon vs. ayarı) inanılmaz önemli ! Uzun mesafe sürüşlerde uygun kadrolu bisiklet ve ergonominize uygun olarak yaptığınız en ufak ayar sizi adeta cehhennemden alıp cennete sokacaktır. Ben bunu ancak mesafe olarak 30-40 km ve üzeri sürüşlerde anlamıştım. Uygun kadro bisikletle ve uygun ergonomik ayarla, daha önce hissettiğiniz kol ağrınız, sırt ağrınız bir sonraki sürüşte tamamen yok olabilir.
Birkaç kilometrelik kısa mesafeli sürüşlerde kadro boyu farkını ve önemini ergonomik olarak hissedemezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Duran
@Özgür Türker

Abi bak ne derseniz deyin buyuk bu kadro bariz belli yani anlamayanda anlar ben aldim gibi bayiye verecegim kadronun 52 olmasi lazim bana bakin tekrar belirtiyorum bastira bastira dedim kadro kac 54 dedi ben dedim bana olmaz 52 olur bana dedi iste bakin sele one gidonu kuculturuz tam sana ayarlariz dedi bu arada 54 kadro yok lapierre 55 var 1.burda hatali eve gelince annem bile anladi buyuk oldunu bisikletten anlamayan.bile anlar su bisikletin bana buyuk geldini seleyi az yukseltim dedim bacaklarim neredeyse pedala deymiyor ben aldim gibi bayiye temiz bir sekilde vericem ayni alindigi gibi suan pedal dahi cevrilmedi nerededse garanti belgeai eksiksiz teslim edicem.

yarış bisikletlerinde her zaman 1tık(52 ise 50) küçük kadro olması daha iyidir. gidon boğazını uzatabilirsin,seleyi geri alabilirsin. hem küçük kadronun bi avantajı da depara kalktığında bisikleti rahatça altında oynatabiliyorsun. bir nevi küçük kadrolu bisiklete bisikletçi biner,büyük kadrolu bisiklette bisiklet bisikletçiye biner. bende büyük kadrolu bisiklet aldım fakat değiştirmedim. bi daha ki sefer alacağım bisikleti küçük almayı planlıyorum

Geri