Scudo Sports

Kadro boyu ve performans

Tepki
31
Slmlar,

Boyum 178 ve kilom 80, 35 yaşındayım, tablolara göre 17''-18'' kadro kullanmam gerekiyor, 20'' kadro bir bisiklet buldum. Bu benim uzun yolda performansımı nasıl etkiler? Alacağım bisiklet bir şehir - tur bisikleti. (TREK Fx 7.5).

Önerileriniz nedir acaba?

Saygılar..

Scudo
bisiklet iyi, kadro biraz büyük olabilir.
Ancak kadro boyunu hesaplarken boyunu değil apış aranı ölçmelisin :)
çünkü kando boyunun etkilediği nokta orası:)
Büyük kadro uzun yolda sorun çıkarmaz ancak şehir içinde dur kalklarda sorun yaratır:)
ideal kadronu ara derim uzun süre için rahat etmek istiyorsan

• Beğen
Tepkiler: Meriç Özcan
bu arada alacağın bisikleti de biliyorum kaçmaz çok güzel benim de içim gitti:) ama kadro yönünden bir binip deneyin
bisiklet sanırım izmirdeydi size çok uzun bir mesafede değil.
belki eve bisikletle dönersiniz:)

• Beğen
@Meriç Özcan

selamlar

öncelikle hayırlısı olsun güzel bir seçim olmuş :D
benim 7,3 fx im var boy 1,76 kilo 76 20 inç kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim boy olarak gayet iyi fx serisini kullanan ve boyu sizden kısa olan bende dahil 20inç kullanan baya bir arkadaş var mtb de kadro boyu olarak bir küçük olabiliyor hakimiyet açısından tercih edebiliyorlar ama fx te bu sorun olmaz diye düşünüyorum :D rahatlıkla alabilirsiniz 20 inç ama eğer görerek alma şansınız varsa ezbere değilde üzerine binip rahat ettiğiniz kadro boyunu seçmeniz en mantıklısı olur

• Beğen
city bike larda mtb kadrosunun üzerine + 2 inç ilave edilir bu su götürmez bir gercektir arkadasım onun için rahat ol örnekmi ben :)
boy 1.77 mtb 18 inç scott sub um 19.3 sıkıntı yok hersey yolunda asıl çekinmem gereken kadro boyu ölçüşü 17.5 söz konuşu city bike ise

Kadro boyunun size göre büyük olması sizi yorar ve rahat edemezsiniz.

Özellikle uzun yolda bacaklarınız ve belinizde ağrı yapabilir.

Genede siz bir binip deneyin. :)

kadro olarak her zaman 1 beden küçüğünü almanızı tavsiye ederim...
Bisikletin hakimiyetini daha kolay sağlamak için.
Büyük kadro ile yokuş çıkmaya kalkarsanız sizi ağlatır. Tam size uygun olanı alın yada 1 beden küçüğünü alın derim. ŞAHSİ FİKRİM.
1,95 boyundayım 58cm kadro kullanıyorum, normalim 60 dır.

Dirseklerin hafif kırıkken sırtın 45 derece olacak biçimde oturabiliyormusun.
(link)
Resimdeki gibi oturabiliyorsan o bisikleti al yoksa alma.

Kadro Boyuna Gelecek Olrsak Biraz Büyük Olabılır Arkadasımında Soledıgı Gıbı Kadro Boyu Olcerken Apış Aranı Olceceksın :)

Arkadaşlar tam olarak bacak boyun nerden ölçülüyo peki:)

Geri