Scudo Sports

Kadro boyu neyi ifade ediyor?

akndgl

Daimi Üye
Tepki
229
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bisiklet seçiminde kadro boyu en önemli unsurların başında geliyor. Konuları hep görüyoruz boyum 1,80 bana 51 kadro uyarmı...vs. Peki bu 51cm kadro neyi ifade ediyor. Aşağıdaki bisiklet kadrosunun 51 cm olduğunu varsayalım. 51 cm nerenin ölçüsüdür?

https://s1.eksiup.com/e122861b1486.png

Scudo
Bilen için öz ve kisa bir anlatım. Teşekkürler Paylaşım için. Emeğinize sağlık.

aynen biri açıklarsa çok iyi olacak.

A çizgisinin gösterdiği yer ..

A çigisi yukarıda söylendiği gibi 19 inç 17 inç diye geçen bölümleridir ve benim bildiğim en yüksek bisiklet genelde 19 inç olur ki buda 48 santime tekabül eder. fakat ben sürekli 51-53 cm diye geçen kadrolar görmekteyim sanırım farklı bir yeri olsa gerek

kardeşim senin bildiğin yanlış, 61 cm yol bisikletleri de var... :)

1,80 boyun varsa minimum 52 cm kadro (A) kullanmalısın şehir bisikleti için,

Yol bisikleti için 54 cm kullanabilirsin..

• Beğen
Tepkiler: ozgurpolis
şanda üzerinde çalıştığım bisikletin A çizgisine denk gelen kısmı tam 60 cm...:) sanırım eski klasik modellerde var bu yüksek kadrolar..yeni model bisikletlerde rastlkamak çok zor...@Gnyblast

Dosyalar

• 20150516_231808[1].jpg
    20150516_231808[1].jpg
    106,3 KB · Okunma: 69
yani bu rakam A cizgisimi ?

benim trek bisikletim vardı 19" olarak geçiyordu ve bayağı yüksek kalıyordu ki 19" 48 cm yapar. 61 cm bisiklete binmek için 2m boy ister herhalde =)

" inc olarak bahsedilenler mtb kadroları. Cm ile bahsedilenler yol kadrolarıdir.

• Beğen
Tepkiler: Mosso26
Boyunuza uygun bisiklet kadro boyu bisikletin cinsine göre değişiklik gösterir. Örneğin, 170 boyundaki birine uygun dağ bisikleti kadro boyu 43 cm iken, aynı kişi için uygun olan yol bisikleti kadrosu yaklaşık 50 cm olur. Bundan dolayı dağ bisikletinde daha dik ve rahat bir oturma pozisyonunda iken yol bisikletinde daha eğik, aerodinamik ve buna bağlı olarak nispeten daha az konforlu bir duruş elde edersiniz.

MTB tarzı kadrolarda kadro ölçüsü daha küçüktür, yol bisikletlerinde oranlar değişir. MTB de 48 size uyarken yola geçtiğinizde atıyorum 58 kadro kullanmanız gerekir. Kadro geometrisi sürüş pozisyonunu da belirlediği için bu böyledir. Ben hibrit bisikletimde kadro boyunu da ikisinin arası bir yerde seçtim(yol ile mtb ölçülerim arasında yani), böylece hem yola yakın bir performans, hem de sportif kullanımda daha fazla hakimiyet diye düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: Mosso26
Elbette iyi bir sürüş için kadro boyu çok önemlidir ancak kadro seçiminde genelde gözardı edilen bir nokta vardır ki bu da "standover height" dediğimiz uzunluk yani bisiklet bacaklarımızın arasında ayakta dururken kadronun üst kısmının vucudumuzdan en az 1 inç daha aşağıda olması gerekir, çünkü bisiklette bacak uzunluğu boy uzunluğumuzdan daha önemlidir. Aşağıdaki resimde bu nokta daha iyi anlaşılacaktır;

unnamed.jpg

(link) peki bu bisiklet MTB olmasına rağmen ndn cm kullanılmakta ? boyum 174cm kaç cm kadro almam gerek ?

Bir yol ve 1de trek şehir bisikletim var. Şehir olanın kadro boyu A ölçüsü, yol bisikletin olanının ise B ölçüsü.

Geri