Scudo Sports

Kadro boyu karmaşası

eodr

Üye
Tepki
34
İsim
erıl demr
Bisiklet
Mosso
Herkese iyi günler ve kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bisiklete yeni başlayacagım. Bisiklet alırken kadro boyunun ne kadar önemli olduğunu öğrendim ve internetten araştırmalara başladım. Fakat o kadar komplike bir haldeyim ki. Adam akıllı 3-5 sitede kadro boyu ile ilgili hesaplamalar ve ilgili tablolar var tamam ama neredeyse hepsi birbirinden farklı kadro boyu öneriyor. Cok büyük bir kargaşa var. Almak istedigim bir model var ama bulundugum bölgede satışı yok bu yüzden internetten almak istiyorum. Bir hybrid tur bisikleti. Boyum 173 cm iç bacak uzunluğu 78 cm. Gercekten bu işten anlayan biri uygun kadro boyunu söyleyebilir mi? Tesekkürler

Scudo
Test edip alman senin için çok daha iyi olacak , hesaplamalar sana sadece teorik bilgi verir ancak pratikte farklı olabilir. Bu arada internetten alacağım demişsin ama ben yinede tavsiye olarak yazmak istedim

• Beğen
Tepkiler: Furkaann ve eodr
Tesekkurler fakat teorik olarak doğru bir uzunluk aralığı almak istiyorum

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
@eodr

Ayni amac icin uretilmis bisikletlerin geometrileri birbirlerinden cok farkli olabiliyor. Kadro boyu olarak tek bir sayi soylemek kesinlikle dogru degil. Bacak boyunun filanca sayi ile carpimi gibi hesaplar ise tek kelime ile sacmalik.

Daha once bazi basliklarin altina soyle yazmisim:

"Kadro boyu cogunlukla sele borusunun uzunlugu ile ifade edilir. Sele yuksekligi cok kolay ayarlandigi icin sele borusunun uzunlugu, bisikletin belli bir boya uygunluguna cok az etki eder. Kadro boyu hesabi yaparken bakilacak en onemli iki husus:

i- orta borunun yerden yuksekligi
ii- sele gidon arasi mesafe

orta borunun yuksekligini degistiremezsin. sele gidon arasi mesafe, gidon bogazinin uzunlugu ile bir miktar ayarlanabilir."

"Bisikletinle yokus yukari gidiyorsun. Bir nedenle fren yapip durdun ve seleden indin. Orta boru yuksekse, hassas bolgeler icin sakata gelebilirsin. Neden yokus yukari dedim?
On teker havadayken orta boru oldugundan daha yuksekte olacaktir. Yokus yukari giderken durdugunda, iki ayaginda rahat bir sekilde yerde olmasi gerekir. Parmak uclarina yukselmen gerekiyorsa aman diyim hassas bolgelere dikkat."

Boyun ve bacak yuksekligin benimkine yakin. Almayi dusundugun bisikletleri soylersen yardimci olmaya calisirim

• Beğen
Aynı ölçülere sahibiz .. 52 kadro.. Hiç tereddütsüz.. İki kere düşünme..

• Beğen
:) Ben teşekkür ederim.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@eodr

MTB olursa 17 veya 18 inch:
(link)

Road olursa 21 inch:
(link)

Hybridler icin secenek yok maalesef bu hesaplama sitesinde :)

@suat akman
Tesekkurler :) hybrid bisiklette de mtb-road arasıdır muhtelemelen. Yani 20'' (51-52 cm)

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Kadro boyu bisiklet türlerine göre değişen bir şey bu nedenle her marka farklı gruptaki bisikletleri için beden tablosunu sitesinde yayınlamalı. Devir online satış devri. Kimse gidip bisikletçi aramak zorunda değil. Bu konuda bu kadar grift bir konu olmamalı yok iç bacak boyu, testisler dahil mi hariç mi, yok ayakkabılı mı çıplak ayak mı, yok benim alt vücut üst vücuta göre kısa-uzun napıcam bla bla bla Bu kadar video çekicek bir durumda yok ortada. Eşek yüküyle para istediği bir ürünü dünyaya satan ama beden tablosuyayınlamaktan aciz firmalarda hata!

Başa dert konu... :)

Kadro boyu olayinda satıcılara pek guvenmeyin. Adam elinde kalmis bisikleti satabiliyor. Ne yazıkki yerli firmalarda seçim tablosu yok. @celikkadro nun dedigi gibi kadro boyu seçimde sadece bacak boyu ölçüt degil.

• Beğen
Tepkiler: bijkaey ve uslsy
173 boyum iç bacakta 78 cm ikinci ek olarak 1200₺ ye mosso cavaliar claris buldum 54 kadro bana uygun olur mu ? Eğer olmazsa triban 500 m(boy) alacağım @eodr @MossoM

• Beğen
Bir benzeri soruyu ben de sordum ancak yönetim sebepsiz yere onaylamayıp kaldırmış başlığımı, buradan kendilerine saygılarımı iletirim.

190 boy, 85 kiloyum. Kadro/jant boyu hakkında bilgi verebilen olursa minnettar olurum.

• Beğen
carraro 052 modelini almayı düşünüyorum boyum 1.68 kadro boyu hangisi uygun olur ? bu tablonun türkce anlamları var mıdır ?
194548

Hocalarım boyum 1.82 btwin fc700 tiagra karbon aldım fakat 55 kadro sıkıntı olur mu kendi. Pek sıkıntı yaşamıyorum kendisi ile bide bu bisikşete 105 e veya ultegraya upragade etmek mi mantıklı yoksa yeni 105 li veya ultegralı bisiklet almak mı bu bisikletin kadrosu karbon olduğu için upragade düşünüyorum aydınlatırsanız sevinirim

• Beğen
izlemediğim video bakmadığım yer kalmadı bu kadro boyu için en sağlıklı olarak bike fit calculator yazdım oradan dediği ölçümleri yaptım kadro boyum 49,9 çıktı ama üst boru uzunluğu 56,3 çıktı bunlar alt değerler geometri tablolarında da 50 zaten yok hadi diyeli 52 seçtim onun da üst boru uzunluğu kısa kalıyor yani karmaşa içindeyim tam kadro boyumu nasıl seçeyim bacak 73 cm boy 173 yani bacak boyum kısa ikisinin ortalamasını alıp 52 bir kadro boyu alsam 54 gibi de üst boru uzunluğu var yeterli olur mu yardımlarınızı bekliyorum iyi günler dilerim

• Beğen
@Mustafa45
Selamlar hocam Hangi bisiklet türüne bakiyorsun yazmamissin sanirim?
1.73 boy S ile M arasi bi ölçü oldugundan bence M Beden sana daha rahat gelir , cunku ust boru daha kritik

• Beğen
yeni başlıyorum aslında yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum bayağı bir araştırdım corelli sprint rc 300 salcano 44 yada carraro 42 alacağım sora setli 3000 3500 aralığında başlangıç için claris yada tourney set yerine sora alayım dedim ultegra 105 yada tiagra biraz üst olur kullandıkça ilerleyen zamanlarda daha iyisini yaparım diye düşündüm yardımınız için sağolun ama bu bahsettiğim bisikletlerde s m gibi bir aralık yok normal kado boyu var 45 ten 54 e kadar hesaplamada kadro boyu 49-50 üst boru da 56 57 çıkıyor üst boru böyle olması için 56 kadro boyu almam gerekiyor o zamanda kadro boyu 6 cm gibi bayağı uzun oluyor yani arada kaldım sizce bu bisikletlerde ne alabilirim kadro boyu olarak bu arada bisana da baktım sora setli hatta onda karbon maşa ve sele borusu var o yuzden bayağı hafif ama beden tablosu göremedim onda da beden tablosu bulabilen arkadaşım varsa buradan paylaşırsa sevinirim

• Beğen
Geri