Scudo Sports

Kadro boyu karmaşası

Bugün bisikletimde test ettim, ayaklarım zemindeyken, üst çapraz borunun en alt kısmına dahi iç bacağım ve toplar deyiyor, kadro boyu küçük önerdi bisikletçi sanırım
Küçük değil büyük galiba kavrayamadım durumu ama boruya baya baya yapışıyor

Scudo
selamlar 177 boy 81 cm iç bacak boyu 51 cm mosso pro x21 aldım gidon biraz uzakta kalıyordu açılı gidon boğazı ile o sorunu çözdüm fakat bisikletin üzerinde ayakta durduğum zaman üst boyu kasıklarıma hemen hemen denk geliyor arada belki bir iki parmak boşluk var bisikleti çektiğim zaman yerden temasını kesebiliyorum ama inip binmek biraz daha zor gibi acaba 46 kadro mu alsaydım diye düşünüyorum.

Merhaba dostlar, bisiklet hobisine yeni giriyorum. Boyum 175, bacak boyum ise 80 cm. Alacağım bisikletin ölçülerine baktığımda benim ölçüler tam arada kalıyor. Boy ile hesapladığımda M, bacak boyuyla hesapladığımda L çıkıyor. Sizce hangisi bana uygun olur. Almak istediğim bisiklet Bianchi T0014fs. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.

Merhaba dostlar, bisiklet hobisine yeni giriyorum. Boyum 175, bacak boyum ise 80 cm. Alacağım bisikletin ölçülerine baktığımda benim ölçüler tam arada kalıyor. Boy ile hesapladığımda M, bacak boyuyla hesapladığımda L çıkıyor. Sizce hangisi bana uygun olur. Almak istediğim bisiklet Bianchi T0014fs. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar.
Sizin tercihinize bağlı, yol bisikleti olmadığı için çok fazla fark etmezsiniz boy farkını. S boy ve L boy dağ bisikleti olan birisi olarak bence L yerine M daha iyi olur size. L olursa gidona daha çok uzanırsınız, M boy ile kontrolünüz, hakimiyetiniz daha fazla olur. Yakınınızda bisikletçi varsa gidip hem M, hem L boy bisiklet deneyin, hangisi daha iyi hissettirirse onu alırsınız

• Beğen
Tepkiler: clkusu ve Ricochet
M almanızı bende tavsiye ederim. Bacak boyundan hesap yapmak daha doğru kanısındayım. Boy ile ölçülünce m kadro bacak olarak s kadro ölçülerindeyim ama m kullandığım zamanlarda "s" deki kadar rahat ve kontrol sahibi değilim.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim dostlar. Eğer ki yakınımda bu bisikleti satan bayii varsa gidip bir deneyeceğim. Baktım olmuyor dediğiniz gibi M boy alır yoluma devam ederim :)

Sizin tercihinize bağlı, yol bisikleti olmadığı için çok fazla fark etmezsiniz boy farkını. S boy ve L boy dağ bisikleti olan birisi olarak bence L yerine M daha iyi olur size. L olursa gidona daha çok uzanırsınız, M boy ile kontrolünüz, hakimiyetiniz daha fazla olur. Yakınınızda bisikletçi varsa gidip hem M, hem L boy bisiklet deneyin, hangisi daha iyi hissettirirse onu alırsınız
Hocam hangi bilimsel verilerle " şehir bisikletiyse L yada S beden fark etmez dediniz"?

Hocam hangi bilimsel verilerle " şehir bisikletiyse L yada S beden fark etmez dediniz"?
Bilimsel veriyle konuştuğumu iddia etmedim, alıntı girdiğiniz cümle de yok benim yazdığımda. Bende HEM S HEM L boy toplamda İKİ tane dağ bisikleti var, arkadaşla yaklaşık aynı boydayım SUBJEKTİF bir fikir verdim. Sonunda da "hangisi daha iyi hissettirirse onu alırsınız" dedim "M ve L" boy arasından seçim yapması hakkında. Birine ders verme niyetiniz varsa o kişi ben değilim, kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ölçüler benim ölçülerim. L ile hiç işiniz yok.
M kadro size iyi gelecektir, tabii yine de denemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: clkusu
Merhaba,

186 boyundayım mtb alacağım. Kadro 52 mi 48 mi tercih etmeliyim?

İyi forumlar

Merhaba,

186 boyundayım mtb alacağım. Kadro 52 mi 48 mi tercih etmeliyim?

İyi forumlar
48 küçük olacaktır büyük ihtimal. Alacağınız markanın chart değerlerini kontrol ederek doğru bilgi elde edilebilir. Keza iç bacak boyunuzu da ölçüme dahil ederek çok daha doğru sonuç alabilirsiniz. Benim bedenim s/m olsa da iç bacak boyuma göre kadro tercihim xs/s çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: gokhanun87
Merhabalar benim sorunum fren boyu, benim bisikletin hidrolik frenleri Allah'a emanet yeni fren sistemi Alicam fakat aynı boydaki aynı freni bulamadım ülkemizde kalmamış sanırım, Shimano marka almayı düşündüm fakat orijinal boyundan fazla, sizce biraz uzun olması soru oluşturur mu

@gokhanun87 Selam. İlgili başlık ile merak ettiğiniz bisikletin modelini paylaşırsanız ve kadro boyu tavsiyesi isterseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Merhabalar benim sorunum fren boyu, benim bisikletin hidrolik frenleri Allah'a emanet yeni fren sistemi Alicam fakat aynı boydaki aynı freni bulamadım ülkemizde kalmamış sanırım, Shimano marka almayı düşündüm fakat orijinal boyundan fazla, sizce biraz uzun olması soru oluşturur mu
Fren boyundan kastınız ney?

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Fren boyundan kastınız ney?
MTB frenin tüpünün boyu, ayrıca sizce hangi marka Hidrolik fren almalıyım?, bisikletim cararo force 271, bunun ileri sürümlerinde simano mt200 kullanılıyormuş, o yüzden onu almayı düşünüyorum fakat bu bisikletin fren sistemi alhonga adında bir marka, ön 750mm arka 1350mm, benim almayı düşündüğüm ön 1000mm arka 1700 veya 2000mm, fazla uzun kalırsa keserim en kötü

MTB frenin tüpünün boyu, ayrıca sizce hangi marka Hidrolik fren almalıyım?, bisikletim cararo force 271, bunun ileri sürümlerinde simano mt200 kullanılıyormuş, o yüzden onu almayı düşünüyorum fakat bu bisikletin fren sistemi alhonga adında bir marka, ön 750mm arka 1350mm, benim almayı düşündüğüm ön 1000mm arka 1700 veya 2000mm, fazla uzun kalırsa keserim en kötü
:) :) şimdi anladım Tüpten kastınız, Fren h.hortumu XD
Hazır set aldığınızda zaten uzun oluyor.
Hortum olduğu için sağa sola dolama şansınız zaten yok. Uzun hortum aşırı kötü gözüküyor, kesinlikle kesilmesi lazım.

Hortumu kesmek çok zor değil, ama daha önce hiç yapmadıysanız, hortuma pimi takmak baya bir zahmetli , internetten hortum montaj videolarına mutlaka bakın,

Tavsiyem Yedek zeytin ve pim de alın hortumu da gerekir ise 1-2 cm uzun kesersiniz

Pirinç pim, çelik olandan daha kolay çakılıyor, bu da size benden bir ipucu olsun XD

• Beğen
Tepkiler: OmrF
:) :) şimdi anladım Tüpten kastınız, Fren h.hortumu XD
Hazır set aldığınızda zaten uzun oluyor.
Hortum olduğu için sağa sola dolama şansınız zaten yok. Uzun hortum aşırı kötü gözüküyor, kesinlikle kesilmesi lazım.

Hortumu kesmek çok zor değil, ama daha önce hiç yapmadıysanız, hortuma pimi takmak baya bir zahmetli , internetten hortum montaj videolarına mutlaka bakın,

Tavsiyem Yedek zeytin ve pim de alın hortumu da gerekir ise 1-2 cm uzun kesersiniz

Pirinç pim, çelik olandan daha kolay çakılıyor, bu da size benden bir ipucu olsun XD
çok teşekkür ederim kesmekte bi sıkıntı yoksa baya güzel benim için, ayrıca tavsiye içinde teşekkür ederim .D
son olarakk: hortumun uzun veya kısa olması frenleme için bir fark oluştururmu, mesela kısa hortumda kolay frenleme gibi

çok teşekkür ederim kesmekte bi sıkıntı yoksa baya güzel benim için, ayrıca tavsiye içinde teşekkür ederim .D
son olarakk: hortumun uzun veya kısa olması frenleme için bir fark oluştururmu, mesela kısa hortumda kolay frenleme gibi
Frenleme içi bir sorun oluşturmaz, sonuçta içinde hidrolik yağ var. Ama kutudan çıkan hırtumlar gerçekten çok uzun :D, Kesilmeyecek gibi değil yani

• Beğen
Tepkiler: OmrF
Frenleme içi bir sorun oluşturmaz, sonuçta içinde hidrolik yağ var. Ama kutudan çıkan hırtumlar gerçekten çok uzun :D, Kesilmeyecek gibi değil yani
teşekkür ettiim

Geri