Scudo Sports

Kadro boyu ile ilgili sorum var

Emre O.

Aktif Üye
Tepki
25
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar, uzun araştırmalarım sonucunda Carraro sportive 225 almaya karar verdim ancak kadro boyu hakkında kafamı karıştıran bir sorun var boyum 1.90 bacak boyum 89 bu bisikletin en büyük 51cm olan kadrosu var bu kadro bana uyarmı? Kadro boyu hesaplama sitelerinde yol bisikleti veya mtb ölçüleri var ancak şehir bisikletine dair bir ölçü bulunmuyor yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
seninlen aynı bacak arası boyuna ve boya sahibim :) malesef 51cm olmuyor. 55-56 falan alman gerek.

yerli markalar maalesef daha büyük kadro boyları pek üretmiyorlar. ben de 55cm gibi bir kadro öneririm. 50cm kadrolu salcano city sport kullanmıştım, küçük gelmişti bacak boyum 91 cm benim de.

Emre bey tavsiyem biz uzun boylulara hitap eden Trek marka bisikletlere yönelmeniz zaten marka olarak da kendini ispat etmiş bir marka hele şehir tur bisikleti kategorisin de pek çok kullanıcının haklı beğenisini toplamış Trek fx modellerine bakın kesinlikle 51 cm kadroyu almayın küçük gelir kesinlikle ben 195 cm boyundayım Trek fx 7.1 kullanıyorum 22.5 inç kadro yani 57 cm anca kurtarıyor siz çok daha rahat kullanırsınız bulabilseydim eğer 23 inç ya da 25 inç kadrosunu alırdım...

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ancak bu bisiklet hibrit bir bisiklet olduğu için kadrosuda dağ katagorisine göre numaralandırılmış olamazmı? Eğer öyleyse 51 cm 20'' e tekabül ediyor olabilirmi?

@Gökhan SÜMERGökhan bey kadro boyu nasıl ölçülüyor nereden nereye ?

@Yusuf CEVHER

O çok değişkenlik gösteriyor, bisikletlerin markalara göre ölçü birimleri, ölçüleri farklı olabiliyor. Ama genel kanı aynakol ile sele borusunun takılı olduğu kadrodaki çıkıntıya kadar olan ölçü oluyor. Şehir bisikletinde bacak aranıza aldığınızda orta kısımlarda bacak aranız ile kadro arasında 3 parmak falan boşluk olmalı en fazla.

Geri