Scudo Sports

Kadro boyama

Ömer arkadaşımın söylediği çok mantıklı. Bisikleti sadece kadro kalacak şekilde sökebilirseniz hemen hemen aynı maliyete oto boyacısına boyatarak daha kaliteli bir iş çıkar ortaya. Yok yinede kendim boyayacağım diyorsanız, boyayı kazıp güzelce zımparalayıp, mastar attıktan sonra 2-3 kat boyamanız ve ardından verniklemeniz iyi olur.

Scudo
Eski ve yeni renkler birbirine çok ters olmadıkça, ve eski boyasında da çok fazla çizik hasar vs yoksa eski boyanın üzerine atmak hem çok daha kolay olur, hem de daha sağlam bir sonuç verebilir. Her zaman en iyisi metale indirip boyamak diye birşey yok; çıplak metalin üzerine yeni atacağınız astarın fabrikasyon olarak atılan kadar iyi tutunması zor. Ama eski boyasının da yine her noktasını iyice zımparalayıp, yeni boyanın yapışacağı güzel bir yüzey elde etmeniz lazım.
Yalnız bütün boyalar birbiriyle uyumlu değildir, bunu araştırmanız lazım.
Bence en güzeli; oto boyacısına boyatmaya karar verirseniz boyasını sökmeden önce götürüp danışın.

Bence eski boyayı kaldırın. Güzel bir zımparalayın. Zımparadan kastım pürüzsüz olsun yüzey. Çok daha iyi bir sonuç alırsınız.

Ancak tavsiyem oto sanayide boyatmanız. Fırınlama ile orjinal gibi bir boya yapabilirler size.

Salcano XRS030 bisikleti boyamak istiyorum ama ,i önceden bir plan yapmadan boyamaya kalkarsam saçma şeyler çıkabilir ortaya .

yaratıcı fikirleriniz varsa alabilirim :) internette de pek fotoğraf bulamadım , onlara bakıp yapmayı düşünüyordum da..

Boyama, lutfen.

( illaki boyayacagim diyorsan, parlak renkler kullan. Siyah uzerine beyaz kivrimli cizgiler bence cok hos )

İlk başta garanti kapsamından çıktıktan sonra yapmanı tavsiye ederim.

Garanti kapsamından çıktıysa. Takımdamısın değil misin? Takımdaysan takımın renkleri ne? Hobi olarak yapıyorsan istediğin renkler ne? Forma kullanıyor isen formanın renkleri ve ayakkabıların renkleriyle bir takım oluşacak bir bisiklet daha hoş olur gibi. Bunlara göre daha belirgin kararlar verilebilir.

Skyteam'in imajı takım olarak çok iyi. Gördüğünde diğerlerinden mutlaka ayırıyorsun.

Bu arada bisiklet boyama yeteneğin nasıl. Düz boylar ile mi yoksa farklı boyalar ile şeritler rahatlıkla yaparım diyormusun?

fırın boya yaptırmayı düşünüyorum , elle yaparsam berbat ederim . fırın boyayla düz bir renk yaptıktan sonra şeritleri yapmak kolay olur.

sorun da burada başlıyor aslında , kafamda net bir renk yok :D

kırmızı siyah olabilir , sadece sarı olabilir ( bir tane pinarello kadro görmüştüm oradan aklımda kaldı ) , düz beyaz zor olur çabuk kirleniyor diye düşünüyorum ..

Aradım bulamadım. forumda bir arkadaş sırf turkuaz bir bisiklet yapmıştı. Çok güzel olmuştu. Onu göstermek isterdim sana.

evet , sırf turkuaz üstüne beyaz işlemeler güzel olabilir . her fikre açığım şu an :D

aslında photoshop'tan anlayan bir arkadaş bize bir kaç çizim yapsa daha net şeyler düşünebilirim

Merhaba;

Elime baya eski küf, pas içinde bir bisiklet geçti. Ben de hobi amaçlı bisikleti temizleyip, boyayıp kullanmaya karar verdim. Fakat malumunuz daha önce boya tecrübem olmadı, nereden başlasam diye araştırırken buraya kadar geldim. :rolleyes:

Forumda kadro boyama ile ilgili çok güzel konular var, hepsini okudum, birkaç video izledim işin kabasını anladım gibi ama aklıma takılan ve cevabını bulamadığım birkaç soru daha var.

1) Bir bisikleti boyamak için kaç adet sprey boya gerekli ve tavsiye edeceğiniz bir boya markası var mı? (mümkün olduğunca ucuzundan)

2) Sprey astar ve cila kaç tane gider ve hangi markayı tavsiye edersiniz? (bu da olabildiğince ucuz olacak)

3) Eski boyayı temizlemek için zımpara mı, boya sökücü mü kullanmalıyım? (anlayacağınız üzere bu da ucuzundan)

4) Bu iş bana toplamda tahmini ne kadara mal olur?

Sorduğum sorulardan anlayacağınız üzere anahtar kelime "UCUZ" :utn: Son olarak daha önce bisikletini boyamış arkadaşların engin tecrübelerinden eklemek istediği kısımlar olursa, seve seve dinlerim. Şu aşamada her türlü yardıma ihtiyacım var, elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum.

düdüt: renk tavsiyelerine de açığım

ben olsam mat siyah yapardim da o kadro size gitmez bence, icten curumustur bi de celikse yolda giderken ikiye ayrilabilir haberiniz olsun

İşin aslı benim aklımda da mat siyah vardı. Valla kullanılamayacak durumda gözükmüyor. Küf, pas içinde derken çok pis ve çizik içinde demek istemiştim. :)

@Berk Ilgar

eger curume yoksa kullanilabilir, mat siyah alip yavas yavas toplanirsa cok guzel olur bence

Bir kaç sefer klasik yenileme deneyımım oldu bısıkletınızın fotograflarını cekıp atabılırsenız ayrıntılı olarak yardımcı olabılırım.

Bende merak ettim. Nasıl bir kadro, yani o kadar emeğe uğraşmanıza değecek mi işin sonunda ? Orası önemli.

Ben burda almıştım 3 liraya iyi bir bisikletçi kalitesiz değil sağlam boyalar 3 lira kutusu gayette güzel.

@Hüseyin Arıcı

Ortalama 2000-2500 TL lik bir bisiklete neden boya yaptırma ihtiyacı duyuyorsunuz?

Geri