Scudo Sports

Kadro-Arka Attirici Baglantisinda Yivler Bozuldu.

dantelk

Üye
Tepki
27
Merhaba.

2009 model 15binde Sedona 311. Aluminyum kadro.

Kotu bir kaza yaptim (bisiklet icin kotu). Arka attiricinin (acera) kadroya monte oldugu yuvanin ilk yivleri bozuldu. Sadece sondaki bir yiv attiriciyi tutuyor. Butun attirici gevsekce oynuyor. Buna bir cozum bulmaliyim.

- kaynak olmuyor diye okudum forumda.
- soz konusu deligi tornada genisletip, sonra icine celik...vs bir parca percinlenerek, tekrar yiv acilabilir mi?
- bir tamirci, attiriciyi arka kasete almayi teklif etti (tourney parcasi ile sanirim). Ama bu sefer lastigin quick release mandali iptal olacakmis. Icime de pek sinmedi.
- tur yapiyorum. Arka vitesleri tamamen iptal etmek istemiyorum, ihtiyacim var.
- Baska cozum onerisi var midir?

Simdiden yanitlara tesekkurler.
Dantelk.

20161121_193504.jpg 20161121_193533.jpg

Scudo
Modern kadroların çoğunda aktarıcı kulağı kadroya bütünleşik değil, civata montajlıdır. Bu durumda yapmanız gereken hasarlı kadro kulağını yenisi ile değiştirmekten ibaret.

Eski çelik kadroların çoğunda ve bazı yeni kadrolarda ise aktarıcı kulağı kadroya bütünleşik yapıdadır. Böyle bir kadroda hasarlı kulağı onarmak ciddi şekilde zordur.

Sizin Sedona 311'inizin kulağı ise ilk seçenekteki montajlı gruba dahil. (En azındandan eşimin 2013 model bisikletinde böyle) Hiç uğraşmadan kulağı yenisi ile değiştirip kurtulun.

Bir ihtimal kadroya bütünleşik kulağa sahipseniz, yalama olan dişlerin yerine şöyle bir ürün kullanılabilir:

https://www.bikeparts.com/images1/pictures/wz/wz1076.jpg

(link)

@Sadettin Z. Tesekkurler. Ne yazik ki bende kulak yok. Ilk gelen bu seride kulak yokmus. Yoksa soylediginiz gibi, is cok kolaylasacakti...

YeniNot_21112016_200735.jpg 1 helicoil denen tamir seti iyi bir cozum.olabilir
2 guclu bir yapistiriciyi o yivlere sureceksin biraz sonra demir gibi olacak. onerim epoksi yapistirici.
3 icten disa disli taraftan uygun bir vidayi oradan gecir attiricin vidasini cikar onuda oradan gecir uygun pul veya boru tarzi şeylerle mesafeyi ayarla ve sık derim.

• Beğen
Tepkiler: dantelk
@alperr125 cok tesekkurler. Epoksiyi denedik bir bisikletci ile. Ama zamanla gevsedi. (1) ve (3) maddelerine sans verecegim!

@dantelk 3.nun resmini koydum ince basli aktaricinin olculerine ic capina uygun (havşa basli daha uygun olur) bir vida bulursan bu olur. yapacagin vidayi tersten takmak ve somunla sabitleme k resim ilk cevabimda

• Beğen
Değişebiliyor olması gerek. Değişemiyorsa, orayı keserek bundan alabilirsiniz:
(link)

• Beğen
@darkdream attiricinin kadroya baglandigi yerdeki disler asinmis isaretledigim yerdeki vidayi kadroya sabitleyemiyir arkadas sorun orada. bu linkteki kulak buna uymayabilir.2016-11-21 20.24.07.png

• Beğen
@alperr125 Anladım, o yüzden bu öneriyi verdim. Bahsettiğim çözümde o kısım tamamen yenilenmiş oluyor. Kadro metalinin üstüne ise bahsettiğim aparat takılıyor. Bu parça herhangi bir yuvaya ihtiyaç duymuyor. Yani hiç kulağı olmayan kadroya bile takılabilir.

• Beğen
Yanıt vermek için zaman ayrımanıza teşekkürler.

Konuyla ilgili gelişmeleri buraya güncelliyor olacağım.

Kulagi kesip ucuna somun kaynaklanabilir heralde.

• Beğen
Merhaba.

Şimdiye dek yazılan cevaplara teşekkür ederim.

Fikir almak için birkaç bisiklet tamircisine gittim; hiç biri tatmin edici bir çözüm sunamadı. Sonunda Gürsel Akay'a gittim, kendisi sağolsun, bana Hasanpaşa'da Garanti Torna atölyesinin bilgilerini verdi. Burada iyi sanatkarlar çalışıyorlar; problemli yuvayı önce güzelce tornaladılar, sonra da Helicoil taktılar. Cillop gibi oldu.

Bu problemi yaşayacak olursanız: bu atölyede çok uygun bir fiyata işlemi gerçekleştiriyorlar.

Diğer bazı bisiklet dükkanları, hemen (uyumsuz) yedek parçalarla, çok daha pahalıya gelecek "çözümler" sunmuşlardı, ama hiç biri Helicoil gibi sağlam ve katı bir tamir olmayacaktı.

Bisiklet kendine geldiği için çok mutluyum. :)

Ne kadar ödeme yaptınız acaba? Üstte söylediğim çözümle aslında halledilebilirdi. Kıl testere ile ucu kesip, yerine linkini verdiğim parçayı takacaktınız ama tabii şimdi orjinali gibi olmuş.

Tornaya 20 Lira verdim. Sizin söylediğiniz çözüm B planımız idi: eğer torna tutmasa, belki söylediğiniz parçayı kullanabilirdim. Ama Helicoil ile, gerçekten de orijinali gibi oldu.

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Geri