Scudo Sports

kadranlı km göstergesi tavsiyesi

S.Emre DURMAZ

Forum Demirbaşı
Tepki
346
İsim
S.Emre
Bisiklet
Cube
Selamlar herkese. Son zamanlarda spor yapmaya başladım ve bu amaçlı bir de salcano alu bisiklet aldım. Bir de km göstergesi almak istiyorum. 15 sene önceki bisikletimde çok hoş bir kadranlı km göstergem vardı. Arabalardaki gibi sıfırlanamayan kaç kmde olduğunu gösteren ve düğmeyle sıfılanabilen birer counteri de vardı. Sanırım bu tür kadranlı göstergeler göbeğe takılan mekanik parçadan dolayı tekerleğin dönüşünü zorlaştırdığından dijitaller tercih ediliyor. Ben bu kadranlı göstergeyi 5-6 sene kadar kullandım açıkçası problem yaratmamıştı, memnumdum. Ancak bu aralar piyasada pek bulunmuyor sanırım. Bulabilirsem nereden bulabilirim ve dijitale göre tekerleğin dönüşünü yavaşlatması dışında herhangi bir dezavantajı var mı, veya bu bahsettiğim durum gerçekten de dezavantaj mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Ender şeker
Scudo
İstanbulun neresinde oturuyorsun

• Beğen
Tepkiler: S.Emre DURMAZ
@Sercan Sözer

Kadıköy Acıbadem'deyim. Sen Tuzlalısın sanırım. Benim de zaten anne tarafım Tuzlalı. 15 seneye yakın oldu bisiklete binmiyorum, daha 2-3 gün oldu binmeye başlayalı, biraz kondüsyonumu kazanayım, Tuzla'ya kadar gelicem sahilden bisikletle :cool:

maximum nekadar fiyat vericeksiniz.artık kadranlı devri kapandı :) elektronik daha güzel. black burn 3.0 kullanıyorum tavsiye ;)

@Onur Kahraman
Fiyatı çok önemli değil ancak çok da para verebileceğimi zannetmiyorum. Ancak kadranlı mekanik km göstergeleri hoşuma gidiyor. Örneğin benim 15 sene önce kullandığım çok güzeldi, hem çok büyük değildi, hem de mekaniği, teli kaliteliydi ve hiçbir problem çıkarmadan 5-6 sene boyunca kullandım. Hem görüntüsü hoş, hem de pil derdi yok. Göbeğe takılan mekanik aksamının da tekerleğin dönüşünü çok fazla etkileyip beni yoracağını zannetmiyorum. Yeter ki kötü bir alet olmasın. Ben aldığımda en ucuz olanlarından 2-3 kat fazla para ödeyip almıştım. yani bugünün parasıyla örneğin ucuzları 15-20 TL ise ben 50-60 TL ödeyip de almıştım. Kaliteli sağlam mekanik, kadranlı bir km saatini nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

@S.Emre DURMAZ

Yillar (herhalde 35 sene kadar) once Ankara Ulus'taki bisikletcilerden bir tane almistim. O zamanlar Pinokyo'ya biniyordum ve tekerlek capi tutmadigi icin 30'la giderken 45 falan gosteriyordu. Yani analog saati buldunuz diyelim, bir de tekerlek capina uygun mu degil mi gibi bir problem var. Kalibrasyon dijital saatlerde kolayca halledilen bir konu. Analoglarda mekanik bir kalibrasyon secenegi oldugundan supheliyim. Diger taraftan eskiye olan bagliliginiza sapka cikariyorum ve seciminizi destekliyorum. Istanbul'da eski bisikletcilerden temin edebileceginizi dusunuyorum. Olmadi "analog speedometer" yazarak e-bay'i deneyin. "Vintage" olan hersey guzeldir.

• Beğen
@hakano

Hocam, öncelikle yardımın için teşekkür ederim. e-bayde bakındım biraz. Çok güzel bir tane buldum ancak km/h değil de mp/h ayrıca free shipping değil. Bu arada dijitallere baktım, 2-3 dolara free shipping olarak wriless speedometerler var neredeyse bedava :)

• Beğen
Tepkiler: hakano
@S.Emre DURMAZ

Tuzlaya geldiğinde biraz gez Keskin Motor var.Orada kadranlı gösterge var ben kullanıyorum.

• Beğen
dün sahibinden.com'da bisiklet ialnlarını gezerken bir bisikletin üstünde kadranlı gösterge vardı belki ayrı olarak satar. (link) ilan bu aradım buldum yine

• Beğen
eğer almak istesen Manisada satılıyor.20 tl civaro bişey sanırım.3 tl kargo ödersin maximum 23/25 tl tutar.

• Beğen
Bende kadranlı seviyorum insanı gaza getiriyor:)Bursada satılan yer varsa bana da söyler misiniz?

herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim arkadaşlar. Yaptığım araştırmalarda ancak çirkin, dandik ve büyük analog göstergeler bulabildim. Bunlar da hiç alınıp da bisiklete takılacak şeyler değil. Ebayde falan buldum birkaç tane çok güzel, onların da ya Türkiye' ye kargosu yok, ya da mp/h olarak buldum onlar da işe yaramaz. Ebayde çok uygun fiyatlı dijitaller var. 4 dolara bir tane söyledim Hong Kong' tan free shipping :) 5 ila 20 gün arasında burada olacakmış. Aynı fiyata wireless bile buldum ancak pil tüketimi açısından wireless olmayanından söyledim. Gelsin kullanalım bakalım. Altı üstü 4 dolar zaten kötü bir şey ise kullanmam iyi bir şey alırım olur biter :D

@S.Emre DURMAZ

Aslinda analog saat kadar siradisi bir konseptin pesindeyseniz, mph sizin icin arayip bulamadiginiz sey olmali. Kisa zamanda alisirsiniz bu olcum sistemine (biliyorum cunku 65 Mustang kullaniyorum)

• Beğen
arkadaslar delphi 3.0 kullanan varsa qalip12 hotmail ekleyebilrmi lutfen

Geri