Scudo Sports

Kadıköy'de uyduruk bisiklet yolu

4 kova sarı boya ile bisiklet yolu yapmışlar. Bu bisiklet yolu dedikleri şeyin tanıtımına bile (boy boy afişler) daha çok para harcamışlardır.

Scudo
@kadirboz

bisikletin tarihçesine bakar isek .

(link)

12.yüzyıla gidiyor çine,Fransız Sirvac yaptığı sağ ve sol ayakların itmesiyle yürüyen bisiklet yapmıştır. "Celerifere" adını taşıyan bu alet 1791 tarihlidir. Baron Karl Von Drais, Drais de Senerbol'un yaptığı bisikleti geliştirmiş ve bisiklete gidon eklemiştir. Bu bisiklet 1816 yılında yapılmıştır. Bu bisiklet tahtadan imal edilmiştir. 1818'de bisiklette metal kullanılmaya başlanmıştır.

ortadoğu toplumlarına uğramamış,osmanlıdan cumhuriyete yaygınlaşmamış arabistanda ise olay daha vahim,
ülkemizde genede son yıllarda kıpırdanmalar var...

Gözden kaçırdığımız bazı noktalar var.Bisiklet kültürü, kaldı ki gerçek manada kültür olarak algılanmaya başlaması yurdumuzda yeni bir durum.Bir çok büyük şehir statüsündeki yerlerde sıkıntının olduğu ortada. Youtube de izlediğim videolarda İstanbul'un bisiklet yollarının durumunu gördüğümde açıkçası henüz yolun başında olduğumuzu gördüm.En büyük metropol de bisiklet yolları otopark olarak kullanılıyor.Dolayısıyla an itibariyle Türkiye de yerel yönetimler bisiklet kültürü konusunda Taş Devrinden çıkmaya çalışıyor.Bu kriterleri göz önüne alarak değerlendirirsek İzmir'de Üçkuyular iskele-Bostanlı ve daha ilerisi arasındaki bisiklet yolunun varlığı bile umut verici bir nişane olarak görülebilir.
Karamsar mıyım? Hayır. Beklentimi büyük tutmuyorum hepsi bu.
Dostlar üzgünüm ama acı gerçek bu.

Kadıköy Fenerbahçe parkının önünde iki kişiyle kavga etmek zorunda kaldım. Biri taksici, bisiklet yolunda yolcu kovalıyor; diğeri de bisiklet yoluna dalarak eşimi düşüren motorcu... Ayrıca modadan kadıköye inen resimdeki yollarda da bisikletimizi elimize almak zorunda kaldık... Hiç faydası yok...

• Beğen
Tepkiler: mesutmutlu
Kadıköy belediyesinden de bu beklenir bu kadar sorumsuzluk olmaz yahu bu nedir eşşek olsa daha iyi

Kadıköy de yürümeye kaldırım yok ki bisiklet yolu olsun.

Altıyola çıkan cadde üzerindeki kaldırım yapısı çocuklugumdan beri ayni.

Rıhtım senelerden beri otobüs,minubuslerin tecavüzü altında.

Fotoğraflardaki sözde bisiklet yolu ile kelebeği kondurmuşlar tam olmuş.

Siyaseti sevmem ama nasılsa belediye secimlerinde birinciyiz diye çalişma falan yaptiklari yok.

• Beğen
Tepkiler: derracetii
@derracetii

İstanbul'daki hangi belediyeleri örnek verirsiniz mesela bisiklet yolu uygulamaları için?

Sorun bisiklet yolunda değil. Bisiklet yolunun ne anlama geldiğini bilmeyen insanımızda.

Kaldırımda bisiklet yolu da olur. Almanya'da kaldırımda bisiklet yolu vardır. Ha bu kadarcık dar kaldırımda bisiklet yolu olması doğru öu tartışılır. Ancak medeni bir toplumda insanlar yolun diğer tarafındaki kaldırımda yirürler, bu kısmı da bisiklete ayırırlar. Biz de yayayı geçtim, esnafın bile saygısı yok bisiklet yoluna.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sonuçta ortak nokta 80 milyonda bisiklet kültürü sıfırdır,
merak duygusu yok,
toplum merak etmez
bu ne diye
sürekli soru sormaz
neden böyleyiz diye

malesef istanbul her sabah stres yüklü insanların birbirinin üstüne çullandığı bir kent olmaktan öteye asla gidemeyecek,bazen kaldırımda banka oturur trafiği seyrederim saygı yok,neden yok
adam kredi kartı borçlusu ,yaşamaktan bıkmış,borç içinde yaşıyor,kadıköy esnafını gözlemlerim öyle oturmuş dükkanın önüne dalgın dalgın bakıyor millete,otobüsteki insanların suratı asık,yav bunlar acaba yaşıyormu,
emekli nasıl geçineceğim derdine düşmüş,öğrencinin gelecek kaygısı var ,ülkeden kaçmak istiyor,birde gözlemlediğim moda sahilinde içki muhabbetleri ayyaşlığın sınırları aşılmış,bunalımda bir gençlik teselliyi içkide bulup, kafa dumanlı ortalığı kırmakta buluyor,yav kim mutlu bu istanbulda diye kendime soruyorum bazen.

mesele x belediyesi y belediyesi degil konuyu baska yonlere cekmek isteyen cok zeki anadolu insanimizin uyaniklik yapmasina goz yummayin. konuyu da saptirmayin. bu mesele tum ulkenin sorunu. sanirsin fatihte hollanda misali herkes her yere belediyenin dagittigi bisikletiyle bisiklet yolundan gidiyor da kadikoy de sadece sikinti var.

@Alizee x-y yok şu parti bu parti ,her zaman şunu söyleyeceğim her zaman ,yerel yönetimler siyasa üstüdür, buraya şehir planlamalardan gelen uzman kadrolar gelecek ,falanca partinin yok filanca partinin arpalığı değildir belediyeler , .
ne akp ne chp ne mhp ne de hdp belediyelere el dahi atamayacak ,belediyede görev yapacaklar, işçisi ,memuru ,müdürü aynen bağımsız kişilerden oluşacak ,belediyecilik siyasa üstü olmalıdır ,belediyecilik şehirciliğin belkemiği olmaya devam etmelidir.

konuyu tekrar belediyeye getirir isem,bu görüş beni bağlar tabi,bu ülkede ne kadar il ve de ilçe belediyeleri
var ise
, hepsi partilerden uzak partilere mesafeli bağımsız kişilerden oluşacak, bu konuda belediye akademisi bile açılabilinir, burada belediyeci olmak isteyen eğitim alır ,ve alır diplomayı gelir belediyeye, kapasite kadar insan alınır ve yetiştirilir.

@Kudret Kurtcebe
Siyasi partileri ayakta tutan belediyelerin ihale ahbapları olduğuna göre bu dediğiniz maalesef imkansız gibi bişey Kudret abi :kahve:
Ayrıca ülkemizde böyle bir sistem olmasa bile nice ilimizde ki buna bursa'da dahildir yerel seçimde başarı elde edemediği bölgeye büyükşehir belediyesinin verdiği hizmet cimriliği gün gibi ortadadır.Belediyeler bağımsız olsalar dahi ülkemizde birçok makamda olduğu gibi partilerden bağımsız yürüyen organların durumu yine ortada.Yerel seçimde çıkmayan genel seçimde yine çıkar...

@kadirboz

bu partizanlık bize mahsustur,bana oy vermeyene su yok anlayışı ,demokrasiden bi haberiz,bir kere belediyecilik bir hizmet sektörüdür,ve insan haklarına saygılı olmak durumundadır ,bir şehrin alt yapısından sorumludur,bozulan kaldırımı onaracak,kanalizasyon sorunlarına ivedi sorun getirecek,istanbulun arıtma tesisine ihtiyacı vardır,pis suları denize veremezsiniz,kadıköyde inşası devam eden arıtma yapılması gereken bir eylemdir,kurbalı dere projesi tamamlanmasına daha var, ama kapatılan yol bitmek üzere,burada bayağı bir iş yaptılarda zati yapılması gerekiyor idi,

dediğim gibi belediye özerk olmalı,istanbul belediyesinin ana merkezi olacak ve tüm ilçeler buna bağlı olacak ve özel sektör kuruluşu olacak,istanbulda yoğun ilçe var,belediyenin sermayesi ise devletçe karşılanacak,ödediğimiz her verginin kuruşu aynen bana hizmet olarak dönecek,devlet ülkenin her belediyesine sermaye aktarmak ile görevli olacak ,sosyal bir devlet asla partizanlık yapmaz,yapamaz,falanca ilin insanlarını asla kayıramaz,sosyal bir devletçilik modelini oturtmakta gerekir.

@Kudret Kurtcebe
Herşeyin kökünde sistem sorunu var zaten ama bunun bizler kadar mevcut sistemde farkında. Toplumun temel değerlerini ilkeleştiren partiler sosyal devlet anlayışını halka öcü gibi okutmuş ve aynı şekilde zehirlemeye devam ediyorlar. Değerleri suistimal en temelde burada başlıyor zaten dün o parti vardı şuna karışırdı bugün şu parti var ona karışıyor olan sadece halka oluyor. Temel değerlerin siyasette yasaklanması en büyük çözüm hamlesidir. Sistemi değiştirmek ancak eğitim ile mümkün iken gündeme bakıldığında eğitim kurumlarının hali ortada.Liseler siyasi baskıları kaldıramıyor okulların formatları değiştiriliyor sistemle sürekli oynayarak düşünmekten ziyade ezberci bireyler yetiştiriliyor lümpen gençliğin tohumları da burada ekiliyor. Yeri değil ama baya siyasete girdik ilk haftadan kovulmasam iyidir :bsmagryr: Sözün özü tüm sistemlerde değişim her zaman söylendiği gibi eğitim sisteminden geçiyor.Bu 365 lisenin deklerasyonunun takipçisi olursak bizim bisiklet yollarıda zamanla aydınlanır bence :tskler:image.jpeg

@Kudret Kurtcebe, çok güzel ama çok Ütopik şeylerden bahsediyorsunuz.... Bu dediklerinizin bizim memlekette gerçekleşmesine daha bir 50 sene var.... Normal şartlar altında tabi.... Mevcut şartlar altında ise, bugünlerimizi aramayız inşallah...

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@yyokes
Bu konuları dile getirmekten imtina etmenin bizi ileri götüreceğini düşünmüyorum. Biz bunları konuştukça şartlar normale dönecektir. Mevcut şartlara gelirsek tüm tarihçiler günümüz için cumhuriyet tarihinin en talihsiz yılları yakıştırmasında hem fikir. Umutsuzluktan hayır beklemek bizi geriye götürmekten başka bi'işe yaramaz...

Türkiye = kara düzen

@kadirboz , yoo aksine dile getirmekten imtina etmiyorum.. Her konuda herşeyi ben de dile getirmeye çalışıyorum... Ama yanlış o kadar fazla ki.... hangi birinden başlayacağız?

• Beğen
Tepkiler: kadirboz
Herşeyin başı eğitim.50 yıl sonraya çocuk yetiştirirken dikkat etmek gerekiyor :) @yyokes

• Beğen
Tepkiler: yyokes
Geri