Scudo Sports

Kadıköy'de minibüsçü terörü

Gözü dönmüş gibi olduğunu görüpte neden çekip gitmiyorsunuz ki ordan arkadaşım, iki pislik seni öldürdükten veya zarar verdikten sonra, 100 yıl hapis yatsa ne yazacak?

O kadar insan da durmuş orada izliyor. Bunlar evlerinde bu tarz haber gördüklerinde "lan ben orada olacaktım var ya..." diye sallayan şakirler. Polisi bile aramadıklarına eminim o kişilerin. Polisi aramaya korkan insan topluluğu var. Hatta eminim çoğu kişinin polisin numarasını bilmediğine.

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Sadece minibüsçünün dayak atması değil de yıllarca minibüs kullandım. Olay olmayan normal zamanlarda da minibüs kafasına göre makas atıyor yolcuların gıkı çıkmıyor, arkadakinin de yolcusunu almak için ağır aksak gidiyor, geç kalanlar oluyor yolcuların gıkı çıkmıyor, minibüsçü kafasına estiği gibi "Hadi öndeki arabaya" diyor kimsenin gıkı çıkmıyor. Bisikletimi sürerken minibüs beni taciz ediyor yolcuların gıkının çıkmadığına bisikletim üzerine iddiaya girebilirim. Ne yalan söyleyeyim kendimi de bu konuda kınıyorum. Zaten en başta minibüs binerek, bu onun bunun döllerine para kazandırarak en büyük tepkisizliğı ortaya koyuyoruz. Minibüs kullanıcılarının büyük bir bölümü sokağın başındaki minibüs yerine 10 dk. yürüme mesafesindeki duraktan otobüse binse hatta yapabiliyorlarsa bisiklet kullanırsa minibüsler UBER sonrası taxicilerin durumuna düşerse tıpkı taxicilerin yaptığı gibi kin ve nefret kustukları partilerin milletvekillerinin bile önünde diz çöküp ağlayacak konuma gelirler. Uber sonrası taxicilerin kin ve nefret kustukları CHP'nin milletvekilinin önünde ağladıkları haber:
(link)

@a.f.k.

@a.f.k.

@a.f.k.

@a.f.k.

Sözleriniz görünüşte çok kaba gözükmekle beraber benzer duyguları paylaşıyorum ve ekliyorum...

ZALİME MERHAMET, MAZLUMA ZULÜMDÜR...

Affedip affedip "tutuksuz yargılanma" denen garip durumla sokağa salınınca bu şekilde yüzsüzleşiyorlar işte...

O kadını (veya erkeği) sebepsizce darp edenleri falakaya yatırıp 10 gün yere basamaz hale getirirsen, bir daha bırak darp etmeyi, darpı aklına bile getiremez...

Ama sözde medeni ülkelerin aklımızın derinlerine soktuğu sözde merhamet duygusuyla, insan dışı varlıklara insan gibi muamele etme dürtümüz, başımıza dert açmaya devam ediyor.

İlk ve en önemli tepkiyi bireysel olarak ortaya koyalım ve hiçbir şart altında bu melanet araçları kullanmayalım. Ümraniye'de oturuyorum ve tam 9 yıldır ne olursa olsun ne Üsküdar ne Kadıköy minibüslerine binmiyorum. Gittikleri her yere otobüs gidiyor zaten. Bazı şeyleri ceza vererek ıslah etmeye çalışarak çözemiyoruz belli ki. Kullanımdan kaldırılmaları şart diye düşünüyorum. Ki Kayseri'de bundan 20 yıl önce yapılmıştır. Olmayacak iş değil.

Konudaki bir çok arkadaşın yazdığı çok doğru şeyler var. Evet belki minibüs ve taksicilerin bu hallere girmesinde etkili olan bir sistem var. Ama kardeşim bize yok mu biz sistem bizi sömürüyor diye birilerini gasp mı ediyoruz yada banka mı soyuyoruz. İnsan ın en önemli özelliği aklı olması o aklı kullanmıyorsa bedelini bir şekilde öder. O mağdurlardan birinde silah olsa, onun da gözü dönüp çekip ne kadar minibüsçü varsa indirse, kime üzülecektik. Bu olayda birçok minibüsçünün yaptığı hareket tek bir canlıya benziyor: Köpek sürüsü yani zoru görünce kendi gibilerden güç almadan kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştıranlar.
Kendimizde de kusur aramamız gerektiğini yazan arkadaşlarıma sonuna kadar katılıyorum, evimizin kapısından çıkar çıkmaz olur olmaz yerde bir el hareketini geçtim bir bakış ile minibüs taksi durdurup binmek zorunda olacak kadar düşkün kaç kişi vardır sizce, çok az. Ama hepimiz yapıyoruz.
Yapılacak şeyler arasında devletten beklemeden o minibüsçüyü plakası ve resmi ile sosyal medyada teşhir etmek, kesinlikle minibüs kullanmamak da var.
Ayrıca yine bir arkadaşımızın yazdığı gibi resmi makamlar konuya çözüm bulmak istese o kadar kolay ki ehliyetini al 2 ay o minibüse 2 ay trafiğe çıkma yasağı ver. Bakalım 2 ay nasıl dokunacak onlara. Tekrarında 1 sene al ehliyeti bir daha kuzu oluyor mu görürüz o zaman.

Şiddete gelince; Şiddetin her iki taraf içinde bazen kaçınılmaz olduğunu bilecek kadar barışçıl bir insanım ve birçok olay yaşadım. Şiddet tabiatın en temel kurallarından biri olduğu için burada da aynı kural işler; av olmak istemiyorsan av izlenimi verme ki kimse seni kolay lokma zannetmesin...

Diğer hatları bilemem ama Kadıköy-Pendik hattındaki *şöförlerin büyük çoğunluğu kültür olarak en dip seviyede , argoda 'keko , barzo , hapçı , müptezel ' diye tabir ettiğimiz 30 yaş altı serseri tipler. Minibüs yolundaki trafik yoğunluğunun %50'si minibüsler yüzünden oluşuyor. Sağa yanaşmayıp her aklına estiğinde yolun ortasında duru yolcu indirip yolcu almalar , karşı şeritten gelen minibüsle durup sohbet etmeler para bozdurmalar , kendisi yeşil ışıkta geçip arkasındaki arabayı kırmızı ışıkta bırakacak şekilde hızını ayarlamalar vs , her türlü rezillik serserilik medeniyet yoksunluğu var bu tiplerde , bir tanesi ile sırf kornaya bastığım için tartışmıştım. Sağ şerit boş olmasına rağmen yolun ortasında durup yolcu indirmişti bende kornaya basmıştım , vay efendim kime korna basıyormuşum , birde bunların tartışma anında it sürüsü gibi aniden bir araya gelmeleri var , bir minibüs durup biriyle tartışınca o an yoldaki bunu gören diğer minibüsler aynı şeritte veya karşı şeritte farketmeksizin anında durup birbirlerine yardıma geliyorlar , olayın ne olduğu veya kimin haklı olduğunun bir önemi yok , bununla ilgilenmiyorlar. Her geçen gün ümidimi kaybediyorum bu topraklardan ,bu topraklardaki 2000-3000 yıl önceki medeniyetler bile bilim kültür sanat estetik olarak şu andaki halimizden daha ileriydi. Bu güzel topraklar bu kadar cahili kültürsüzü yobazı hakedecek ne yaptı ne suç işledi ben anlayamıyorum.

@Bisikletreis Murat Bey İstanbul'da son birkaç yıldır gerçekten dediğiniz gibi bir durum var. Kendinizden çok emin olmadan kavga bile ayıramıyorsunuz. Kavga edenler hepsi size dalıp cüzdanı mı götürecek, yoksa kör bir bıçak canınızı mı alacak? Bunları düşününce evde bekleyen çocuklarınız ağır basıyor. Ama çekip gidelim demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Sadece bu haydutlar şehri ele geçirmiş durumda. Eskisi gibi mahalle kültürü ve delikanlı abiler vs. pek kalmadı. Bu olayda da iki kişi bıçak çekmiş. İnsanların buna müdahale etmesi zor görünüyor. Dediğim gibi bu konuda devletin bir şeyler yapması lazım. Devlet kendi polisini bile takmayan tehdit eden bu serseri tayfaya göz mü yumacak yoksa bunları kaldıracak mı? Ya da çok ağır cezalar verip şoför profilinin değişmesini mi sağlayacak. Bunlardan birinin artık yapılması lazım. Linki tekrar paylaşıyorum. İmzalarsanız en azından bir adım atmış oluruz.

(link)

Duy bunları, oku bunları ey iktidar.

Kaldır şunları. Kaldır ki insanlar diğer alternatiflerin farkına varsın.

İnsan boşluğa düşebiliyor. Geçen Ümraniye Canpark'ın önünde Üsküdar otobüsü bekliyorum. 15 dakika bekledim. Sonra gözüm M yazılı tabelaya takıldı.

"Ulan metro var ben ne halt yiyorum" dedim.

Ben ki 3 yıldır bu metroyu geciktirenlere dümdüz giden biriyim.

Bir düzenleme yap, kaldır şu geçen yüzyıldan kalma şeyleri. Onları sadece "Aslan Bacanak'taki Halim" ve "Çiçek Abbas'taki Şakirr" olarak hatırlayalım.

Yaklaşık 3 sene evvel Kadıköy hasanpaşadaki işyerime istisnasız her gün kar da dahil olmak üzere her hava koşulunda bisiklet ile gidip geliyordum sahrayıcedidden.
Dolayısı ile bu hattaki minibüs ve hatta otobüs şöförleri ile bayağı bir samimi olmuştum. Hergün yaklaşık aynı kıyafet aynı bisiklet olduğu için çoğu beni tanımıştı. Bisikleti minibüsün önüne çekip yolu kesmişliğim vardı. 2 yıl sonra sanki biraz daha bisikletlilere dikkat ediyorlar gibime gelmişti. Yada belki aman ilişmeyelim şu bisiklet psikopatına diyerek bana özel mi davranıyorlardı bilmiyorum, emin değilim.
Öyle ki bu 2 yıllık maceramdan Trafikte bisiklet kullanmanın yolları adlı çok yararlı bir başlık çıkmış ve birçok arkadaşın da katkısı ile güzel bir bilgi ve tecrübe kaynağı olmuştu. Ayrıca sanırım şu an volüm 2 den devam eden işe bisiklet ile gidenler başlığına da bayağı malzememiz olmuştur.
Rotama uysa buradan birkaç arkadaşı daha yanıma alıp yeni bir çalışma başlatmayı da düşünmüyor değilim

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Bu şerefsizler her memlekette aynı insan olanı nadir gördüm yukarıda ki imza oalyına katılmak dan başka yapabileceğimiz yok malesef

@Çetin ŞAHİNÖZ
Sanırım beni de tanıyorlardır aynı bisiklet ve aynı kasktan. Bana da bulaşmayı sıfıra indirmeseler de hafiften azalttılar veya belki artık alıştığımdan bazı şeyler daha az gözüme batıyordur. Hatta bilen bilir, minibüs yolunun Sahrayıcedit taraflarında perşembe günleri kurulan pazar nedeniyle metro inşaatının da etkisiyle bölgede trafik kilitlenir. Geçenlerde aynı yerde ve Perşembe trafiğinde araçların arasına da girerek sıkışık trafikte ilerlemeye çalışıyordum. Yolumu kapatmaya müsait pozisyonda bir minibüs bana yol vermişti, çok duygulanmıştım o gün. Ha minibüsleri savunuyor muyum, hayır. Ara ara muhakkak konunun ilk mesajında belirttiğim tacizlere uğruyorum. Ama bisikletle minibüs önü kesemedim. Kırmızı ışıkta sağ şeridi ortalayarak beklediğim bir vakitte minibüs tamponuyla beni ittirdiydi, ben de o olaydan sonra kırmızı ışıkta en ön sıradaysam şeridi ortalayarak değil de şeridin sağ kenarında beklemeye başladım. Minibüs haricinde "es" kasa kodlu civic ve basık şahin tarafından da ittirilişliğim var. Bisikletteyseniz ve en ön sıradayken kırmızı ışığa yakalanırsanız önünüze bir araç almaya çalışın veya şeridin kenarında bekleyin, bir psikopata denk gelirseniz en azından tamponuyla ittirmez. Bisikletin en çok tacize uğradığı durumlardan birinin kırmızı ışıkta ve sıranın en önünde olunduğu durum olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bence kırmızı ışık hakkında bu yazdığımı da rehberine ekle.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Bu tiplere bilinerek göz yumuluyor, arka çıkılıyor, bu tiplerin abileri var karakollardan bir şey olmamış gibi çıkıyorlar.
Rant var oy var. Niye ellesinler ki?

@ATALAY16
Var, minibüslere binmemek, durağa yürüme zahmetinde bulunup otobüs vb. binmek. Para kazanamasınlar da UBER sonrası taxiciler gibi beter olsunlar.

Boşuna sinir stres olmayın parmaklarınızı yormayın ne bu tipler adam olur ne de tutuklanırlar adalet bu tiplere uğramaz en fazla tutuksuz yargılanırlar ertesi gün bana birşey yapamazlar havasıyla işine devam edecek. Ne yazıkki !

Devlet özel toplu taşıma kooperatiflerini kaldırmadığı müddetçe bunlar hep olağan şeyler olmaya devam edecek.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
@Knight Rider aklım almıyor, kafayı yedim burda. Yahu tamponuyla bisikleti ittirmek nedir??? Keko tiplere bulaşmam hiç ama dayanamazdım ya ön cama fırlatırdım komple bisikleti. Yok ya yapamazdım ılımlı yaklaşırdım sırf kendimi sakinleştirmek için hocam görmedin mi falan diye bilemiyorum ama yabancı birine böyle bir hareket müthiş hadsizlik, yemin ediyorum sinirden kafayı yedim şuan. Oha be pes.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
@mariokaldato

Dostum raşit,bu gece uyku tutmadı nedendir bilinmez ,bu haberi tv 'dende izledim,yanlız
Toplumda bir öfke seli başladı,istanbulda gün yokki olaysız geçmesin,valla bu olayların bence sosyolojik bir izahı olmalı,ne oluyor bize ? Neden şiddete yönelik bir toplum olduk,başka bir habere bakıyorsun,eşini bıçaklamış,yok efendim,oğlunu vurmuş,cinayet üstüne cinayet,sıkıntı diz boyu,acaba diyorum geçim sıkıntısı insanların en büyük derdi olmalıki ,en ufak bir olayda parlıyor millet,

@Knight Rider

Verdiğiniz link herşeyi açıklamakta ,esnaf sıkıntıda en ufak bir olayda patliyorlar,bayanın dövülmesi doğru bir hareket değil gerçi,tabi şiddete başvuranlar hakkında yasal işlem yapılmalı,ama şunuda bilelimki ,bir ülkede ekonomik sıkıntı başlar ise ,insanlar patlamaya hazır dinamit olurlar,ekmek parasının derdinde olanların dertlerine çare aranmalı,sadece şoför esnafı değil asgari ücret ile çalışanların durumlarının iyileştirilmesi gerekir,ayda 1603 lira alan asgari ücretliye gıda kira ve ilaç indirimi yapılmalı,birde bu olayı tüm şoför esnafına yıkmakta doğru değil,

Kudret bey selamlar;
Bir laf vardır bilirsiniz, kişilik ağır koşullarda sınandığı zaman ortaya çıkar. Bu ülkede toplumun hangi kesimi zor zamanlar geçirmiyor ki, ama daha önce de yukarıda yazdım hangimiz bir fırsatını bulup öfkemizi zayıflara kusuyoruz, hangimiz dolandırıcılık yapıyoruz veya bu örnek olaydakine benzer olaylara karışıyoruz.
Tamam koşullar ağır, hayat zor, herkes stress altında falan ama bu koşullar rağmen vahşileşmeyen medeniyetten sapmayanlar insandır zaten öyle değil mi...

@Çetin ŞAHİNÖZ

Tabi doğru,bu ekonomik koşullar altında sinirlenmemek zor,yukardaki olay nasıl oldu ?

1- motorsiklete minibūsmū çarptı ya da sürtūndū ?
2 - yoksa motorsikletmi minibüse makas attı ? ya da tehlikeli hareketmi yaptı ?

Yani olayı fişekleyen bir hareket söz konusu olabilir,burda ne olur ise olsun diğer minibüsculerin gelip kadını dövmesi kabul edilemez, kadının cumhuriyet savcılığına şikayette bulunması gerekir,kimse kimseye şiddet uygulayamaz.

Geri