Scudo Sports

Kadıköy Simit Sarayı ve dandik ötesi hizmetleri

Simit sarayı iyice bozdu kendini..
Alt tarafı bir simit, bir çay, 3 tane kuru zeytin, bir de üçgen peynire 15 tl fiyat çekiyorlar. Eskiden giderdim, artık gitmiyorum.
Personel desen zaten bi karış surat..

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@mehmetsunu

Sayenizde bahsettiğim simit sarayının rıhtım şubesi olmadığını fark ettim o_O direk "Kadıköy Simit Sarayı" diye geçiyor, rıhtım farklı bir şubeymiş.

söğ.png

Söğütlü çeşme caddesi üzerindeki şube bahsettiğim, otobüs duraklarının hemen arkasında.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Serkan Bey, yaşadığınız sıkıntıdan ötürü yazdıklarınıza hak veriyorum. Ancak İŞKUR ve hizmet sektöründeki eleman tespitinize katılmıyorum, zira daha nitelikli personel isteyen işletmeler daha fazla ücret ödemeyi göze almalılar. Örneğinizde de gördüğümüz üzere bunu göze almayanlar da işte bu şekilde müşteri kaybetmeye ve o dükkanı kapatmaya mahkum olurlar.

Maalesef, koyu ile işaretlediğim yer sebebiyle size katılmıyorum, çünkü bu durumda şirketler için bir seçenek söz konusu değil. Yani şirketler kalkıp da "Biz personel kalitemizi yüksek tutup, İŞKUR'la personel alımı yapmayalım en iyisi" demiyorlar, hiçbir zaman da demeyecekler. İŞKUR'un onlara kısa yoldan sağladığı bu kar imkanına direk olarak EVET diyorlar :snzdglsn: Bu çaptaki şirketler tasarruf etmek ve daha fazla kazanmak için hiçbir teklifi geri çevirmezler :snzdglsn: Çünkü artık "kaliteli hizmet" gerçekten de hizmetle olmuyor, reklamla oluyor, afişle oluyor. Aldığın personel ortada, girin facebook sitelerinde, sarışın kızlar, altın tepside simit getiriyor :snzdglsn: Artık "kaliteli hizmet" için algı yaratmak yeterli, gerçekten de kaliteli hizmet verip vermemekle pek de ilgilenmiyorlar. Şikayetvar.com puanı 5 üzerinden 2.2 simit sarayının. Yerlerde yani. :kötü: Ben de açıp bakmamıştım, şimdi bakma imkanım oldu.

• Beğen
Tepkiler: Hiko
Temel sorun eğitimde bitiyor bana kalırsa. Okullarda eğitim adı altında herhangi bir şey öğretilmiyor sanırım. Tabi konu sadece okul değil aileden de oluyor. Saygı konusu çok önemli. İnsan ne kadar az ücret dahi alsa karşısındaki insana olan saygısından dolayı böyle davranışlarda bulunmaması gerekir. Aynı şekilde toplum içinde yüksek sesle konuşulmaz, yere çöp atılmaz, küfür edilmez, tükürülmez vb. basit saygı kuralları dahi uygulanmıyor. Sağlıklı bir toplum olabilmek için bu sorunları çözmemiz lazım. Sanırım insanların olduğu noktalara 3 yaşında çocuk eğitir gibi belli başlı saygı kurallarını ilan etmek gerekiyor.

At hırsızını da tinerciyi de kazıyın, altında insan çıkar.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Personel eğitimimiz yoktur maalesef. Uber Amerika'dan şoför getirmedi. Uber şoförleri de tıpkı dolmuş taksi şoförleri gibi ülkemizin insanı. Ancak eğitimden geçirilmiş uzmanlaşmış personel. Ciddi manada bu işi salt ücret beklentisi ile açıklamanin mantıklı yani yok. Elbette düşük ücrete çalışan insanlar aldığı ücret kadar işine özen gösterir ama diğer insanlara takındığı "asgari nezaket" asgari ücret ile orantılı olamaz.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Ekonomik krizden ( hangisi diye soruyorsunuz değil mi ? ;))sonra ünlü mamullerin saray statüsüne çıktığını farkeden girişimciler , emin olun kimin kim neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Bizde kurumlar amaç değil araçtır. Piyasada biraz öne çıkıp 5 10 sene içinde iyi fiyata elden çıkarıp cebi doldurmak amaçtır. Yoksa 100 150 yıllık firmalarımız, uluslararası bir payı olan şirketlerimiz yoktur. Ama çok sayıda zenginimiz vardır. Önemli olan paradır. Geri kalan şeyler ise bazılarımızın kuruntusu olarak görülür. Bu işletmedeki işçi ve işverenin bu konuda gayet iyi anlaştığı ortada .

@mehmetsunu
Bursa'nin pideli koftesi mesurdur, malumunuz. Isin merkezi olan Kayhan'da tatlisi,turşusu dahil 9 tl idi en son gittigimizde :D Anla yani nasil bir kazik yedigini

Cayda ikram ayriyeten

• Beğen
Tepkiler: salih67
@mariokaldato
Sözünü aldım davetini kabul ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
İşte böyle müşteri kaybederler. Mesela ben eğer Kadiköy'e gidersem asla oraya gitmem. Kulağıma küpe oldu bu olay.
@Serkan Mıstınoğlu ama keske sizde kasiyerin tavrından sonra direkt olarak işletme sahibiyle görüşmek isteseydiniz. Eminim ki hiç bir işletme sahibi, işini iyi yapamayan çalışanı yüzünden müşteri ve para kaybetmek istemez.

• Beğen
@Çağdaş78
Dünyanın en eski işletmelerinden biri bu topraklardan çıkmıştır. Zildijan zillerini üretir bu firma. Şimdi merkezi amarigonyada ama anadoludan çıkma.
24 ocak kararlarını 12 eylül 1980 de bu ülkeye çakarlarken, ülkesini seven kim varsa kırıp geçirdiler. Geriye kalan sinmiş ve daha az seven bünyelere de, kolay yoldan köşe dönmeyi aşıladılar. Bugün, karşımıza çıkan dini de bütün üstelik delikanlının biri manken olmak istediğini, kilo alamadığı için sorun yaşadığını söyledi. İç çamaşırı mankeni olması iştenmiş ve inançlarına ters düştüğü içşn kabul etmemiş. Bir insan neden manken olmak ister? Bilkent bilgisayar da okuyan stajerimize, yazılım güzel bak ordan devam et dediğimde, yazılım sıkıcı ben yönetici olacağım yekten demişti. Koyunları tanımadan bir koyun sürüsünü gidebileceğini nerden umuyor bu delikanlı? Kalaycılık aşılandı. Aşı da tuttu. Meyvesi böyle kekremsi. Ne yalan söyleyeyim ben bile bozdum kendimi. Krizi bahane eden işletmeler, az para veriyor ben de o para kadar çalışıyorum. 1600 lira ayıptır. Eğer, çin gibi kapalı bir iç piyasanız olsa ve ekmeği 10 kuruşa satabilseniz belki 1600 lira büyük para o zaman ama, kullandığımız elektriği bile ithal doğalgaz ile ürettiğimizi yani elektirği bile küresel piyasadan aldığımızı, eli kolu herşeyi kaptırdığımızı bilince 1600 lira ayıp.
25 yıldır gittiğim bir aile işletmecisi köfteci var. 2 tane garsonu var. 25 yıldır iddalar. Hatta daha öncesi de var. Bu çalışanlar, 1600 liraya çalışmaz. 1600 lira vereceğim deseniz 1 dakka durmazlar. Bu iki kişi, benim ne yediğimi, ne içtiğimi, ailemi, derdimi tasamı bilir. Adımla hitap eder, anne babama hürmetlerini iletir. Kapıdan uğurlar. 1600 lira ayıp parasına yüzünüze kimse bakmaz. İş ve kaliteyi azaltır, insanları 1600 liraya mahkum ederseniz sonuç bu. Ancak bilinmeyen bazı gerçekler de var. 1600 lira görünen para. Pek çok çalışan 1000 lira kimisi de daha altına çalışıyor ve dümen de şöyle. Kanun gereği, 1600 lira vermesi şart bir işletmenin. Kayıtlı kuyudatlı herşey. Hatta işe başlayan e-devletten bizzat kendi girip şurada çalışmaya başladım dediği anda takipte işveren. O iş veren o 1600 verecek de mı? Nah verecek. Sizle gidip banka hesabı açıyor maaş hesabı .banka matik kartı şirkette. Ayın birinde maaşınız tak hesabınızda 1600 lira. Resmiyette hiç bir kusur yok. Şirket muhasebe elemanı gidiyor bankamadır tuşluyor şifrenizi çekiyor 1600 liranızı, şirkete gelip 600 ü şirket kalacak şekilde nakden taktim ediyor 1000 liranızı. Ne oldu? Mirin kırın edemezsin. Çünkü dışarda simit satacak bir sürü işsiz var. O nedenle, şikayet bir yere kadar, sistemin çökmesini beklemek gerekecek. Ben belki görmem ama gençler görür .

@Serkan Mıstınoğlu

Mesajınızı alıntılıyorum ama genel vaziyet hakkında birkaç kelam daha etmek istedim. Esasen asgari ücret demek, "bu ücretin altında kimseyi çalıştıramazsın" demek. Keşke ülkemizde okul, meslek, iş arama ve bulma konularında daha sağlıklı bir sistem oturtabilseydik de bunları konuşmuyor olsaydık. O zaman belki deneyim, sertifika, meslek, mesleki eğitim daha fazla değer görürdü. O zaman belki işverenler alanında yetişmiş bir insanı kaçırmamak ve işlerini büyütebilmek adına daha fedakar davranır, çalışanlarını daha adil bir ücretlendirmeye tabi tutarlardı.

Ancak on yıllar alacak bir süreçten bahsediyoruz. Dolayısıyla bu şartlar altında firmaların yapabileceği en kolay ve hızlı sonuç alabilecekleri şey işe başlamadan önce ve/veya başladıktan sonra vereceği hizmet içi eğitimdir. Bir aile köftecisinden bunu beklemeyebilirsiniz, ancak Serkan Bey'in bahsettiği tarzda sözde kurumsal olduğu iddiasında bulunan ve franchise sistemiyle her şubesinde aynı hizmet ve kaliteyi vadeden tüm firmalar bunu yapmak zorundadır.

• Beğen
@Mehmet Metin Levent doğru düzgün dürüst bir şekilde çalışmak üretmek harcamak yemek içmek artık imkansız. Suyu kirletmişsen ne çupra kalır ne mercan ; ancak kefal kalır. Sistem piyasa herne ise özellikle bozuk olması ve düzgün işlememesi üzerine kurulu. Dönüp bakınca da işletme sahibi olmak da çok zor. Kıra ,stopaj ,vergi , duzensiz mevzuat ve fiyat hareketleri, saçma ve haksız rekabet....... Namuslu filmi gibi adamı zorla namussuz yaparlar.

Geri