Scudo Sports

Kadıköy-Florya turu ve Deniz Otobüsü

murat serbet

Forum Demirbaşı
Tepki
1.905
Bisiklet
b'Twin
Merhaba Arkadaşlar,
Cumartesi günü hem uzun süredir görmediğim bir dostumla görüşmek hem de güzel bir bisiklet turu yapmak için Kadıköy'den deniz otobüsüyle Ataköy'e geçtim. Feneryolu'ndaki evimden çıkarken deniz otobüsünün kalkış saatine 15 dakika kaldığını gördüm ve çok hızlı bir şekilde giderek son anda yetiştim. Şimdi buraya yazmamın asıl amacı olan deniz otobüsü yolculuğunu anlatayım. Gişeden geçtikten sonra (herhangi bir ek ücret alınmıyor.) Deniz otobüsünün arka kapısına doğru ilerliyoruz. Burada görevli arkadaşların gösterdiği, kıç kısmındaki demirlere bisikleti yaslayarak kilitliyoruz ve içerideki koltuklara geçiyoruz. Yanınızda kilit olması önemli. Dalgalı bir havada bisiklet devrilebilir. Kadıköy'den Ataköy'e 20 dakikada geçiyoruz. İnerken de aynı şekilde hiç bir problem olmadan bisikleti alarak iniyoruz. Bu arada maksimum 3 bisiklet alınıyormuş. Bundan dolayı kalkış saatine göre 10 dakika kala gitmekte fayda var. Oradan Florya sahiline geçecektik. Ancak yeni yapılan konut projeleri ve inşaatlardan dolayı gidiş biraz sıkıntılı oldu. Sahilden devam edecek bir yol olmadığı için trafiğin ters yönünde, kaldırımdan bir süre gittikten sonra sonunda Florya'ya ulaştık. Florya, bisiklet kullanmak için gerçekten güzel bir yer. Uzun ve düz bir bisiklet yolu var. Ayrıca manzarası da çok güzel.

Sahildeki bu bisiklet yolunda turumuzu tamamladıktan sonra kahvaltımızı ettik.

Daha sonra arkadaşın Bakırköy'deki evine geçtik. Buradan Bahçelievler'de oturan aileme uğramak üzere çıktım. Bahçelievler bisiklet kullanma konusunda gerçekten sıkıntılı bir yer. Allah o tarafta oturan arkadaşlara sabır ve kolaylık versin. Yayla'da bisikletten inerek elimde götürmek zorunda kaldım. Bahçelievler'den Ataköy deniz otobüsü iskelesine giderek aynı şekilde deniz otobüsüyle Kadıköy'e geçtim ve eve döndüm. Turda hiç sıkıntı çıkmaması hoşuma gitti ve forum aracılığıyla, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçecek arkadaşlara fikir olması için paylaşmak istedim.

Scudo
welcome to the dark side :D işte bu yüzden farkındalık turlarının avrupa yakasında da yapılmasını istiyoruz. bahsettiğiniz sahilin yanlış hatırlamıyorsam 4 km kadar bir mesafesi var. güvenli şekilde sürüş için çok güzel bir yer ama yaz gelince özellikle hafta sonları çekilmez hal alıyor.

Bahsettiğiniz güzergahı sürekli olarak kullanıyorum.

Öncelikle bir kaç konuya değineyim; sahilyolunda bisikletinizi trafikte, sağ şeritten ilerlemek sureti ile kullanabilirsiniz. Yıllardır çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık bu hususta.

Ancak ben trafikte kullanmak istemiyorum derseniz eğer sahil yolunun paralelinde bir cadde daha var, dilerseniz oradan da A Plus alışveriş merkezinin önüne kadar gidebilir, sonrasında da bir kaç yüz metre sahilyolundan devam ederek Harp okulu kavşağından çıkabilir ve sahildeki bisiklet yoluna bağlanabilirsiniz.

Bahçelievler'de ikamet ediyor ve Kadıköy Göztepe'de çalışıyorum.

Kadıköy neyse Bahçelievler'de o kanımca bisiklet kullanma hususunda.

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
@Ahmet Ayaz Biz erken saatte gittiğimiz için kimse yoktu. :) Ama 20 yıl ben de Bahçelievler'de oturdum. Bisiklet kullanmayı orada öğrendim. İnsan iyiye çabuk alışıyormuş :)

@vahapaydin Ben aslında haftada 3 yada 4 gün işe gidip geliyorum bisikletle. Yani sürekli trafikte kullanıyorum. Ama sahil yolu çok sürat yapılan bir yer. Bana tehlikeli geldi. Bu benim görüşüm sadece. Belki daha sık gidersem o tarafa da alışırım. Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu deniz otobüsü kullanmak isteyen arkadaşları bilgilendirmek. Benim çekincelerim vardı. Ama gerçekten rahatmış.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
@murat serbet

Murat Bey; zaten eleştirmek maksadı ile kaleme almadım bu metni, yanlış anlaşılmak istemem :) Karşı tarafın taksicisi meselesi gibi düşünün; hep bir tedirginlik yaşıyoruz ilk defa kullandığımız yollarda, ben de daha tecrübeli olduğumu düşündüğüm için bu güzergahta ek bilgi olarak paylaşma gereği duydum ;)

@vahapaydin Doğrudur Vahap Bey. İlk kez kullandığımız yollarda hep bir tedirginlik oluyor.

Günlük gibi yazmışsınız :D elinize sağlık..

Ben de birkaç defa Bakırköy'den Kadıköy tarafına deniz otobüsünü kullanarak gitmiştim. Hatta bu ulaşım aracını kullanan insanlar tabiri caizse biraz daha elit geldi gözüme. Diğer tüm toplu taşımalarda dik dik bana bakarlarken, sadece deniz otobüsünde kimsenin dikkatini çekememiştim. Hoş bir olaydı öyle sıradan birşeymiş gibi olması..

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Geri