Scudo Sports

Kadıköy Belediyesi'nden örnek davranış

Sozenen

Aktif Üye
Tepki
301
Birçok bisikletlinin geniş aralıklı kabusu olan mazgalların çözümü o kadar da zor değil, bisiklet yolundaki mazgalların ters yöne değiştirmek yetiyor, bunun son örneği; Kadıköy belediyesi Bostancı Ayşeçavuş Caddesinde Suadiye Tren Yolu Köprüsü altındaki geniş aralıklı mazgallar düzenlenerek bisiklet severlerin o yolda rahatça geçmelerine izin verecek.

(link)

Scudo
Daha dün İzmir alsancakta mazgala girdim, neyse ki çok kısaydı mazgal sadece lastik patlamasıyla olayı kurtardım. Mazgalların yerleşimi bildiğin işçinin insafına kalmış aynı yol üzerinde 4 tarafa bakan farklı farklı mazgallara rastladım

• Beğen
Tepkiler: Sozenen
yakında yol bisikleti kullanıcak olan birisi olarak gerçekten korkmaya başladım bu mazgallardan dikkatimi hiç çekmiyordu ama artık çok daha dikkatli olmam gerekecek sanırım .

sence bunu neden yaptılar? Oradaki esnafa bi git sor... rampanın hafif üstünde bi kebapçı var banada o söyledi. Bisikletli bi arkadaş herkes gibi çapraz geçmek istemiş( bilmeyen arkadaşlar için söyliyim orası gidiş geliş 2 araba yanyana anca geçiyor zaten), bir taksi hızlı geldiği için refleks olarak sağa kaçmak isteyince tekerlekleri ızgaralara girip, düşmüş ve ağzını kaldırıma çarpmış, bi kaç diş kırılmış çenesinde hasar vs. Bu ülkede kaza olmadan hiç bir şeyi düzeltmezler. İlla önce birinin canı yanacak. Kaç aydır oradan geçiyodum ama ben bisikletten inip geçiyodum, malum yanındaki kaldırımda dar. Burda teşekkür edilmesi gereken kadıköy belediyesi değil kaza geçiren arkadaştır.Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum belki bu forumdadır.

@Batu54
Mazgalı uzaktan gördüğün sürece sorun olmuyor genelde çapraz geçiyorsun üzerinden, olmadı bunnyhop yapıyorsun :D gaziemir'de 65'le giderken son anda farkedip zıpladım üzerinden çok keyifli oldu, ön teker biraz yalpaladı ama asfalt ile öpüşmeden toparladım :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Batu54
@umutcanv 3-4 arkadaşdan daha duymuştum zıplayarak geçmeyi bisiklete alıştıktan sonra zıplamayıda çözersem sorun kalmaz inşallah :D Asfaltı öpmek istemiyorum çünkü :D

• Beğen
Tepkiler: umutcanv
bakma gülerek anlattığıma yüreğim ağzıma geldi dedikleri olay vukuu buldu :D o hızla o mazgala girseydim muhtemelen spatula ile kazırlarıdı asfattan, bende mecburen tavşan zıpzıpını öğrenmiş bulundum :D

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
@umutcanv Aman aman Allah göstermesin :D Umarım bidaha yaşamazsınız , ayrıca çok zor bişey olduğunuda düşünmüyorum yani şu mazgalları çapraz şekilde yapsalar çokmu zor veya yan çevirmek :kötü:

• Beğen
Tepkiler: umutcanv
@Batu54
Aynen hoca, bisiklet sever belediye başkanları lazım bize :(

• Beğen
Ya şu buny hop düz maşalı bisikletle nasıl yapılıyo var mıdır bi taktiği fln?

@mzerenoglu

Valla ne yalan söyleyeyim. Kazanın olması ne yazık ki çok üzücü ama bir çok yerde sürekli kaza olduğu halde değişikliğe gidilmiyor. Burada gidilmiş olması bence iyi bir örnektir. Kötü bir durumun buna vesile olmuş olması tabii ki hoş değil ancak düzelmiş olması yine de bir gelişme olduğunun göstergesidir.

@Sozenen

Tabiki iyi bir örnek ama keşke hiç bi arkadaşımızın canı yanmadan bu sorunlar çözülse, yani bu ızgaralar ilk kez döşenirken hiç kimsenin aklına gelmiyor mu buradan bisiklet nasıl geçer boydan boya ızgara... hemde inanılmaz yoğun bi nokta. Belediyecilik, şehir bölge planlamalarını keşke akıllı insanlar yapsa. Ne diyelim bu tür iyileştirmeleri ilerleyen zamanlarda heryerde görürüz inşallah.

• Beğen
@İhsnn_zyvl
Ben de düz maşalı bisiklet kullanıyorum. Önemli olan kilitli pedal bunny hopta bence :)

Ben hep orayı kullanarak gidip geliyorum, geçende görünce şaşırdım, demek bu yüzdenmiş. Aynen arkadaşların dediği gibi, kimsenin aklına gelmez, illa birşey olması beklenir. Hoş, bazı icatlar, çözümler de böyle ortaya çıkar, çok da sövmemize gerek yok :)

Bu arada o mazgalların ikisinin birleşim noktası üzerinden geçiyordum hep aşağıdan yukarı çıkarken :) İnerken ise kaldırıma mümkün olduğunca yanaşıp, tek ayağımı kaldırıma atıp, kaldırım ile mazgal arasındaki yol kalıntısından geçiyordum :)

Bu noktayı düzeltmişler sonunda demek. Vesilesi kötü olmuş ama bu ülkede bir sonuç getirmiş olmasına bile şaşırıyor insan maalesef. Ben de eskiden burayı çok kullanırdım. Yukarıdan hızla inerken mazgal birleşim noktasını tutturmaya çalışmak baya heyecanlı oluyor cidden :) Neyse ki başıma bir şey gelmeden bu heyecandan vazgeçmiştim, şimdi tekrar kullanmaya başlayabilirim bu sokağı.

Bu arada; yol bisikletinde kilitli pedalınız varsa, vites kollarından tutarak bunny hop yapmak epey basit ;)

yalnız spd olmadan nası yapıcaz

vallahi sırf şu yüzden anadolu yakasında yaşamak istiyorum. Avrupa yakasının yolları berbat yahu.
Bisikletin elinizde kalması an meselesi cidden..

Dün bisiklet almış biri olarak ilk bir saat içinde mazgalla tanıştım ama ne mazgal. Tüm yol boyunca ağzını açmış seni yutmak için bekliyor. İlk tanışma şaşkınlığı ile ne yapacağımi bilemedim yavaştım ve on teker girdi çıktı arka teker denk gelmedi. Sonra gözüm sürekli mazgallarda. Fakat tamamına yakını eğik oluşu dikkatimi çekti . demek ki eskisi gibi dikey mazgal koymuyorlar artık. Önüne fazla dikkat etmek çevreye dikkatten çalıyor. Hep risk hep risk.

@waafy

Burası İstanbul abi, nereden ne çıkacağı belli olmaz :)
İyi kurtarmışsın, belki daha ince bir şey olsa tepe taklak gidecektin korunmuşsun :)

Sakarya da bütün mazgallar ters yapılmış. Tehlike oluşturacak mazgal görmeniz zordur

• Beğen
Tepkiler: THE DAME
Geri