Scudo Sports

Kaçkar Dağları Güncesi (1991)

Scudo
tesadüf sonucu fotograflarima rastlamak ve güzelim kackarlari hatirlamak cok hostu. adimi belirttiginiz icin tesekkür ederim. ancak fotograflardan sadece ikisinin bana ait oldugunu da belirtmek isterim. bastan 3. ve 4. fotolar:)
sevgiler ve daha nice güzel turlar dilerim:)

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
@evrim kavuncu

Merhaba Evrim..
Ne büyük ve hoş tesadüf bu gerçekten..
Emeğe saygımız sonsuzdur..İsminizi yazmadan, fotolar benimmiş gibi yapmak etik olmazdı..

O zaman diğer fotoların sahibini de öğrensek ne iyi olacak.. Her kimse kendisinden özür dilerim..

Eski bir geziyi şimdi görmenin verdiği üzüntü ile sizden özür diliyorum. Gerçekten etkileyici manzaralar. Paylaşım için teşekkürler.

ben de zamanında görememişim bu konuyu. çok nostaljik olmuş paylaşmanız. şimdi şans eseri gördüğüm için çok mutlu oldum. fotografların sahibi iyiki de bağlantıları takip edip konuyu güncellemiş :)

teşekkür ederim :)

Sevgili Gürsel dostum..
Defalarca adım adım dolaştığım dağlardan, beni en çok etkileyen dağların başında gelir Kaçkarlar.
Bu güzel anlatımın ve fotolarla özenle torunlara hikayeler bölümümde sakladığım anılarım tazelendi sayende. Fırtına deresinin o kuş kapan coşkusunu hissettim yeniden. Çamlıhemşin’in o güzelim kemer köprülerinden geçtim. Biz dağcıların bir çok dağda yaşadığı su sorunu asla yaşanmaz bu dağda. Balığa ip bağla dolaştır derler ya Kaçkarda.Ölmez çünkü. Adım başı coşkuyla akan suları hatırladım...
Ayderin sisini ,hartama evlerini,o kilometrelerce uzaktan akan şelalesini iç çeke çeke yeniden yaşadım. Yukarı Kavrondan bir görünen bir kaybolan başından duman eksik olmayan Mezovit sivrilerine, Kaçkar doruklarına takılı kaldı gözlerim.
Ölümünü bir türlü içime sindiremediğim ortak dostumuz Mehmet YÜREĞİLLİ’yle Kaçkar aşkı üzerine yaptığımız coşkulu o doyumsuz sohbetleri depreşti yüreğimde. Ruhu şad olsun.
Çok teşekkürler Gürsel dostum.O günleri tekrar hatırlattığın ve yaşattığın için. İyi bak kendine..

• Beğen
Merhaba.:)
Paylaşımın için teşekkürler.Gerçekten çok ama çok güzel bir gezi olmuş.Emeğine ayağına sağlık.:in:

Abi inanılmaz güzel yerlede,inanılmaz büyülü fotoğraflar!Ayrıca da kutlanması gereken güçlü bir adam!Şu güzel Karadeniz'i göresim yıllardır var,ayaklarınıza ve emeğinize sağlık...

tek kelimeyle süper tebrik ederim
resimlerin devamını bekliyoruz.ayaklarınza sağlık

• Beğen
@adem canseven
Adem bey, çok teşekkür ederim..
Artık bu forumda yazı vs yazmıyorum. Ancak cevap vermem gereken bir durum olursa giriyorum..Kusura bakmayın..

güzel memleketimin havasını solumuş kadar odum...çok teşekkürler..ayrıca, karadeniz insanına yüzeysel bakmayan, onların olumlu yanlarını görebilen ender (değerli) insanlardan biri olduğunuzu belirtmek isterim..ayaklarınıza, bisikletinize ve yüreğinize sağlık.

• Beğen
@gürsel

Bu benim ve sanıyorum birçok bisikletsever için ne kadar üzülecek bir durumdur.Yeşil bisiklet dergileri ve sevgili Gürsel'in önceki yazıları hala daha başucumuzda dururken.Çok yazık.

Gürsel Bey ayaklarınıza sağlık. iyiki bu tecrübenizi bizlerle paylaşmışsınız ve iyiki bazı arkadaşlar konuya yorum yapıp yeniden güncel hale getirmişler. Konuyu görünce bir yandan sevindim bir yandan da üzüldüm.
Sevindim çünkü benimde programımda Artvin yaylaları, Rize yaylaları, Uzungöl ve en önem verdiğim Çoruh vadisinden Yusufeli ne çıkıp Trans Kaçkar yaparak Rizeye inmek var. Bu konudaki deneyimler benim için çok önemli.
Üzüldüm çünkü bu konunun yayınlandığı neredeyse 4 yıla yaklaşmış ama konu bu kadar uzun zamanda sadece 1350 kez izlenmiş. Oysa şehirde yapılan 50 bilemediniz 100 km lik mangallı bisiklet turları bu sayıya 24 saat olmadan ulaşabiliyor.
Bisiklete yeniden ilgilenmeye başlamam henüz 1 yıl olmadığından geçmişteki bu paylaşımları maalesef kaçırmışım.
İnsanlar bisiklet sporu yapıyoruz diyorlar ama maalesef yapılanın sporla bir ilgisi yok yapılan bisikletli eğlence. Türk insanı ne bisiklet sporunu seviyor nede macerayı seviyor. Buda bu tür turlar yapanların paylaşım şevkini kırıyor. Lütfen deneyimlerinizi paylaşın, paylaşalım. Bu forum yolu ile olur, blog yolu ile olur. Bir şekilde paylaşalım, gerçek gezginlere yol gösterelim, onlarla tecrübelerimizi paylaşalım.

@Orhan Kılıç

Orhan bey, çok haklısınız maalesef...

Tüketiyoruz herşeyi değil mi?.. Bu forumda da öyle deneyimler, emekler ve turlar çiğnenmeden yutuluyor ki... Elimizden gelen sadece şaşkınlıkla bakakalmak oluyor... Öte yandan bakıyorsunuz bisikletinin rengini bir ton koyulaştırmış olan 10000000000000 tane yorum, düşünce ıvır zıvır alıyor... Belki o bisiklet bırakınız toprağı, çamuru, asfaltı bile doğru dürüst görmemiş ve görmeyecek... Arkadaşım da bisikletçi nasıl terler bilmemiş... Daya bisikletini kaldırım taşına çek 3-4 güzel fotoğraf, gelsin 1000000000000000 teşekkür ve yorum...

Böyle mi olmalı?.. Oysa ki o tur emek demektir, paylaşım demektir...

Nerden açtınız bu konuyu Orhan bey?.. Canım sıkıldı...

Gürsel hocamın tecrübesini camia zaten biliyor ve faydalanmaya çalışıyor... Gönül ister ki bu paylaşımlar artsın, hakettiği değeri bulsun ve bisikletçiyim diyenler de bunlardan yararlansın...

Gürsel hocama ve size saygı ve sevgilerimle...

çok güzel bir edebi anlatımla beraber,çok güzel bir macera turu olmuş.oldukça bir zaman geçmiş ama yine de paylaşım için teşekürler.

• Beğen
Herkese çok teşekkür ediyorum..

Forumlardaki mesaj kirliliği, bozuk Türkçe'miz ve bu forumun haberleşmeden çok ticari metâ haline gelmesi beni çok üzdüğü için yukarıda yazdığım gibi hissediyorum..

Bu forumun adı ilk olarak Yeşil Bisiklet Forum idi. O zamanları bir çok yönetci hatırlar..
Sonraları kapımız herkese açık olsun diye adı değişti. Yine sorun yoktu..Ben uykumdan feragat edip sabahlara kadar (bazı mesajların yollanma saatine bakın) insanlara tüm bildiklerimi aktarıyordum. her rastladığım yalnış bilgiye müdahale etmekten sağlığım bozuluyordu az kalsın.. Ama sonraları forum satılınca ben kendimi bir anda ve haber verilmeksizin yöneticilikten atılmış buldum..
Örneğin bir yerde yöneticisiniz ve bir sabah geliyorsunuz size haber verilmeden masanızda biri oturuyor..
Yorumu siz gerçek bisikletseverlere bırakıyorum..
Selamlar, bol pedallı günler..
Gürsel Akay
Yeşil Bisiklet

@gürsel

bizler, bisiklete yeni başlayanlar ya da, uzun aradan sonra yeniden başlayanlar; sizin deneyimlerinizden faydalanmaya devam ediyoruz.
yaşadıklarınızı onaylamak tabii ki mümkün değil..iyilik, güzellik ve doğruluk er geç layık olduğu değeri bulacaktır..dostça selamlar ve sevgiler..

Geri