Scudo Sports

Kaçkar Bisiklet Soyuldu

@ahlaksız
Cezadan caydırıcılıktan bahsediyoruz sen eğitimden. Sanki eğitim olmasın dedik. Radar koyma millet basabildiği kadar basar. İstediğin kadar eğit(örnek çoğaltabilirsin).
Konu saçma sapan yerlere kayıyor.
Daha Cevap verme lüzumunda bulunmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet AKÇA
Scudo
Valla bu güne kadar 3 bisikletim, 2 telefonum iki de laptopum çalındı. Üstüne su içtim geçti. Çok da şey etmemek lazım. Adamlar riskini alıyorlar, sonucunu da haliyle. Asayişi sağlama hususunda maalesef zayıf bu ülke. Pek de sallamıyorlar vatandaşı. Hatta birleşip kendileri soyuyorlar alenen. Milletin bir taraflarına koyuyorlar. Alışın artık siz de.
İnsan budama yanlıları da her şey son derece ideal gibi hırsızlık tanımlaması ve cezası üzerine ahkam kesiyorlar. Adamlar illegal hırsız, hepsi bu.
Geçmiş olsun bu arada, sigorta varsa zaten primler dışında sıkıntı yoktur. Umarım bulunur bisikletler ama yurtdışı ihtimali ağır basıyor gibi.

Asma kesme olaylarına yorumumu katmak istedim. Çözüm ne hapis olabilir ne asma kesme. Çözüm insanları ahlaklandırma ve geleceği çok daha iyi, ahlaklı, dürüst inşa etmekten geçiyor. Bunun dışında hapis: aklı başına gelen için işkence, amacı hırsızlık olarak kalan biri için keyif yeri; yani ikiside farklı boyutlardan insafsızca. El kol kesme mevzuları ise asla adil bir şekilde yönetilemeyeceğinden (Bkz: Dünya) getirilmesi mantıksız olacaktır. Şeriat bir ülkeye gelse ülkeyi soyup soğana çeviren, 150 binlerle değil trilyonlarla oynayan bir ton milletvekili, bakan, bakan yardımcısı veya devletin üst-orta-alt düzey yetkililerine bu kurallar uygulanacakmı sanıyorsunuz? Ufak hırsızların eli kolu uçacak, üst düzeyler kılıfına uydurup rahatına bakacak. Geçiniz efendim dünya değişiyor, yeni gereksinimler doğuyor. Bunları önlemenin tek çaresi adil kazancı artırmak, eğitim ile insanları ıslah etmektir. Hapise attığın adama yemek su veriyorsun ama eğitim, ıslah yok, çıkınca aynen devam; el kol kesme içinde yukarıda yazdıklarım geçerli.

Kaçkar bisiklete büyük geçmiş olsun, umarız en kısa sürede hırsızlar bulunur ve varsa bir zarar en kolay şekilde atlatılır. Üzücü bir durum.

Ceza olarak 1 yıl hapis çıktı diyelim bu 1 yıl yol bisikleti selesinde oturmaya çevrilsin.

Şaka bir yana geçmiş olsun. Benim arkadaşında bisikleti çalındı geçen o da minübüs caddesinde oturuyor. Bu aralar ekstra dikkatli olmak lazım. Umarım en kısa sürede yakalanır(lar).

Geçmiş olsun demekten başka yapacak bişey yok.Benim şahsi fikrim kesinlikle yapanın kolu kesilmeli.Cezalar caydırıcı olmazsa bu tür olayları arkası önü kesilmez örnek Osmanlı imparatorluğu zamanında bu tür olaylar neden yok denecek kadar azdı acaba? Çünkü adalet vardı adam tecavüzmü etti birine; hemen malum yerini kesiliyordu yada hırsızlıkmı yaptı; derhal
kolu kopartılıyordu.Zaten böyle bir uygulama olsa insanlar cesaret edemez suç işlemeye.600 yıllık Osmanlı tarihinde sadece bir sefer Recm (zina yapana taşlama cezası) uygulanmıştır.Yani demem o ki cezalar caydırıcı olmaz sa daha çok bu tür vakalar duyarız.

@Ahmet SARI

Sigorta parayı havadan bulup da ödemiyor ki, yine senin benim cebimden çıkıyor veya çıkacak. Suçun önlenmesi kişinin zararının karşılanmasından daha önemli. Malesef bisiklet hırsızlığı dünya çapında bir sorun.

@bartsimpson aslinda bisiklet camiasina bir teknoloji cart takip cihazlari olacak bir sirket kurulsa bisiklet camiasin dan aylik kucuk bir aixat gibi para odense takip cihazi takilsa olur

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@Seyha07 motorlar için teknotakip var bunu bisiklete de takabilirsin aslında ama akü gerekiyor sanırım ve aidatı baya pahalı. Fakat hazır bu sistemi oturtmuş bu şirket ile konuşulup bisiklet içinde bir güzellik istenebilir

@Kunget aynen en cok zoruma gidende ben evdeyken sabah dokuz bucukla on bucuk arasinda bisikletim calindi elim kolum bsgli ne yapacagimi bilemedim o anda bu sistem olsaydi bir yukari mahelkede bisikletimi calanlari yakalardim

• Beğen
Tepkiler: Kunget
@Şeffaf

Farzedelim birisi size iftira attı ve malını çaldığınızı iddia etti. Mahkeme de o kişiyi haklı buldu ve sizin bir elinizi kestiler.

Daha sonra size iftira atan kişi yaptığına pişman oldu ve size iftira attığını itiraf etti. Devlet bu durumda ne yapacak? Size biyonik el mi takacak?

@Mehmet Altuğ
El kesmeyi savunduğumdan değilde şeriat kuralları öyle herkesin anlattığı gibi uygulanmıyor. Çok büyük bir suçta bile önce belli başlı cezalar kesiliyor. Yapan yaptığına hala devam ediyorsa en son aşamada kesiliyor. Ufak hırsızlıklar için zaten kesme biçme yok gibi birşey. Birde iftirayla el kesilmez çünkü suçun kesin ve şüphesiz olarak kanıtlanması lazım :)

@Seyha07 maalesef bu tarz şeyler için hem güzel bir aidatı gözden çıkarmak gerekiyor hemde bir elektrik bağlantısı şart

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
Başlığı tekrardan görünce herhalde yapanlar bulundu dedim ama hala bir haber yok sanırım.

Cezaların ağırlaştırılması gerektiğini düşünen arkadaşlara katılıyorum, örnek vermek gerekirse Orduda bir aralar Tedes vardı haberlede ceza yiyenleri vs. duymuşsunuzdur. O varken son zamanlarda kimse 60’ı geçmiyordu, Süleyman Soylu geldiğinde vatandaş mağdur oluyor diye Tedesi kapattırdı. Şimdi hala hız sınırı 70 olmasına rağmen 110-120 ile gidiliyor, haliyle kazalarda oluyor.

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Kunget en cok uzuldugum noktada calindimi bulunma imkani 100 de 1 ihtimal bulamiyosun ne yazikki okadar yaptigin masraf ve emegin bir hic olup gozunun onuden gidiyor benim bisikletim cok degerliydi yolda bakan donup bir daha bakiyodu simdi yok oldu gitti

Geri