Scudo Sports

Kaçkar Bisiklet Soyuldu

@Çetin ŞAHİNÖZ ben gerçek düşüncemi yazayım;bu tür hırsızlık yapanın,eli kesilir ama zamanında bir delinin attığı taşı günümüzün akıllı geçinenleri de çıkaramıyor.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Scudo
@Şerif Feridun ben zaten ceza almıyor demedim.tabiki kanun önünde suç ama adalet bu kişinin bunun çalıntı olduğunu bilerek mi yoksa bilmeden mi aldığını araştırıp ona göre karar veriyor.sahibinden sitesinde hergün binlerce 2.el satışı yapılıyor.bunların içinden bir çoğuda faturasız el değiştiriyor.öyle olursa herkes içeri tıkılır.alırken normalde faturasız ürün tabiki almamak gerekiyor.2.el bile olsa.ama bazen insanlar öyle kelepir ürün buluyorki adama faturası varmı diye soruyor yok diyince alsa bir türlü almasa bir türlü.bir çoğu bu riski göze alarak ürünü satınalıyor.bu iş ilk kez başına gelen birisi illaki bundan hapis cezası almayacaktır.sicill kaydında sorun olmayan birisi ilk kez başına gelirse bunu belkide herhangi bir ceza almadan kurtarabilir.ama siciline işleyeceği için 2.kez başına böyle bir durum geldiğinde bunu bilmiyordum deme şansı olmayacağı için bunun cezasınıda hapis yatarak çekebilir.o yüzden arkadaşlar siz siz olun bisiklet alırken faturası olmayan ürünleri istediği kadar kelepir olsun almayın.bir de ben ceza almaz demedim.bile bile bu ürünleri alanlar da çalanlar gibi en ağır cezaları alsın dedim.tekrar okursan böyle dediğimide anlarsın

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İnşallah tez zamanda bulunurlar. Kaçkar bisikletten her zaman iyi esnaflık gördüm ben. Geçmiş olsun

“İstanbul Kadıköy'de bir bisiklet dükkanının kapısını kıran maskeli 3 hırsız 7 dakikada piyasa değeri yaklaşık 150 bin lira olan 27 bisikleti çaldı. Hırsızlık anının saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdığı olayda hırsızlar bisikletleri kamyonete yükleyerek kaçtı.”

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çok geçmiş olsun.
Sigorta olduğunu farz ederek bir nebze rahatlamış olsak da, adli kontrol şeysinin ortaya çıkarılmasıyla rahatım yeniden kaçıyor:snzdglsn:

Musa gibi düşünüp, Firavun gibi davranan bir millet olma yolunda emin adımlarla gidiyoruz.

Bunca nimet varken hak yemek neden deyip Ya Sabır çekeyim..

Ulan şöyle desenize "İzmit bit pazarına nur yağdı" Yarın gidip ucuza bir sıfır scott kapıp gelem bari kronu da satarım artık birine.

Şaka bir yana yukarıdakiler fetullahçı fetullahçı diye bağırına bağırına hapisleri tıka basa "düşünce suçlularıyla(!)" doldurdular, yeni "fetullahçı(!)"lara yer açabilmek için hırsızı, katili, uğursuzu dışarı saldılar aha sonuç bu işte. Bir "Ağaoğlu My Jail" dikme zamanı geldi mi ne?

Çok geçmiş olsun. Benim de bisikletimi aldığım yerdi (önceki mağazasından almıştım). Yeni mağazasında da km saati taktırdım neredeyse bir hafta önce güzel bir sohbet eşliğinde. Çok üzüldüm, yazıklar olsun bisiklete dahi organize hırsızlığın bulaşmasına. Umarım kısa sürede sigortadan zararı karşılar, dükkanı yeniden doldurur ve eskisi gibi semtin en iyi mağazalarından biri olmaya devam ederler. :(:mad:

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Bir tane demir kesme makasıyla gelip kesip gidiyorlar. Malasef cezalar çook zayıf kalıyor hırsızlar korkmadan meslek ediniyorlar bu işi. Onu bırak hırsız gelmese bile adam rahat uyuyamıyor ya. Ah adalet vah adalet. El kol kesme taraftarıyım hele ki bu tarz vicdansız utanmadan yapılan hırsızlıkların.
Eskiden çok eskide değil belki 50 yıl önce adam dükkanı kilitlemez önüne sandalye koyar gidermiş camiye işi gücüne. Ne oldu bu insanlara.

Geçmiş olsun..

Asalım,keselim ne oluyor,anlamıyorum ki..Hadi bu hırsızları astın diyelim..Ne olacak?Hırsızlık mı azalacak?
Hırsızlığı önlemenin yolu cinayet mi veya işkence mi?Cinayet ve işkence,hırsızlıktan daha mı iyi bir şey?

@ahlaksız

o zaman hapise atmakta işkence zulüm. özgürlüğünü kısıtlıyorsun adamın. Üretmiyor bir işe yaramıyor üretmeyen tüketici oluyor genede engel olunmuyor suçlara. Çıkınca meslek gibi devam ediyor. Caydırıcılıkta sıfır.
Zülmenede aynıyla muamele edeceksin ki bir daha zülmetmesin. Cana kastadenler katiller asılır ayrıca hırsızlar değil.
Simit çalan Vs. Gibi farklı durumlarda ver kolonu denmiyor elbette. He birde kolunu seven hırsızlık yapmaz iyi değil mi.
Asker teröristi vuruyor neden cana devlete kastediyor diye değil mi. Hırsız da mala kastediyor vücudündan bir mal, eşya olan eli gidiyor. Canice bir durum yok bence.

@ahlaksız

Yok o öyle değil. Bunları astık mı dünya kurtulacak davasında değil kimse. Şimdi biz bunları yakalayıp ellerini kesersek, bir başka hırsız aynı şeyin başına geleceğini kesin olarak bilecek ve bu hapis cezasından daha etkili daha caydırıcı bir ceza. Adam hapse giriyor, 6 ay 1 sene yatıyor. Bak ne diyorum yatıyor. Sonra çıkıyor gene devam. İçerde de kendisi gibiler var zaten tanırlar birbirlerini, bulurlar. Ama eli kesilen birisi bir kere daha hırsızlık yaparsa ikinci eli de gidecek bunu göze alamaz. Bir başka hırsız da bu kanunun işlediğini bilecek, hırsızlığa tenezzül etmeyecek.

Bir not ekleyeyim, öyle dükkanımı soydular ,bisikletimi saatimi çaldılar veya ne bileyim arabamı çaldılar diyen herkes gidip de hırsızı bulup elini kendisi kesemez. Bu cezayı kendisi veremez. Devlet verecek bu cezayı. Bu cezayı kendisi vermek isteyene de ceza var bu işte aslında. O yüzden herşey devlet tekelinde olmalı. Yoksa ortalık eli bıçaklı katil dolar. Hırsız, hırsız olsa bile bir kurbanlık koyun değildir herkes orasını burasını kesemez. O da bir insandır. İnsanca adil bir muamele görmelidir. Önce eli kesilir, sonra gereken neyse o yapılır. Bunun yapılmasına da ülke olarak bu kuralları harfiyen yerine getirebilen yetkili bir merci karar verir. Devlet yani. Arka mahalledeki kabadayı Rasim abiyle, Beykozdaki eski polis asayiş şube müdürü emeklisi hüsamettin babayla, Kara Ahmet Koyu Mehmetle olmaz bu işler. Devlet yapacak ve herkese yapacak. Olması gereken bu zaten.

Aslında yazacağım çok şey var bu konuyla ilgili ama ne yapayım forumda paylaşmaktan öteye gidemeyecek. Ortalığı karıştıracak bu kadar şey yazdık zaten şimdi bekle dur bakalım ne cevap gelecek. kimler neler diyecek. Peki, ya bir de söylemek isteyip de bir işe yaramayacağını düşündüğüm için yazmadıklarımı yazmış olsam kimbilir neler olur :)

O yüzden arkadaşlar kesin çözüm için eskilerin uyguladığı yöntem diyorum ben. Osmanlı imparatorluğunda yapılan adalet sistemi neyse, o.

Benim tur bisikletim.calindi bir ay oldu hirsiz pazarina gittim.3 hafta ustuste bekledim.yok meshur bilinem mahalleye gittim yok polis bile burda gorsen alabilcekmisin.diyo artik hirsiz hakli hakli olan haksiz oluyor

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Öncelikle geçmiş olsun ve inşallah en kısa sürede bulunur diyorum.
Tespitlerim :
1) 27 bisiklet çalındı deniliyor ama listede 18 bisiklet var. Bazı modellerden birkaç tane mi çalındı bunu belirtmemişler.
2) Bu kadar kısa sürede bu miktarda bisikleti götüren kişi ya da kişiler büyük olasılıkla bu mağazayı iyi biliyorlar. Ya eski çalışanı ya komşu ya da keşif için sıkça o dükkana gelip gözlemlediler. Daha önce de bu dükkanın soyulması da bu fikri oluşturdu bende.
3) Seri numaraları olmadan bisikletleri görsek de hiçbir şey elde edemeyiz. Bir bisikletin çalıntı olduğu bildiğim kadarıyla başka türlü ispatlanamaz.
4) Dikkat edin ülkemizde çok uzun zamandır belki yarım asırdır hırsızlık ve sahtecilik gibi suçlara verilen cezalar pek arttırılmamıştır ve caydırıcı değildir. Çünkü zaten devleti yönetenler ve yasa koyucular pek temiz değildir. Ayrıca hırsızlığa idam ya da el kesme cezası bile gelse gene hırsızlıklar bitmeyecektir.

@Eroseros

27 bisiklet ve forma deniyor. Yani 18 bisiklet ve 9 forma diye anladım ben.

Seri numaraları paylaşılırsa en azından ikinci elde satmaya çalıştıklarında bir üye fark edebilir, kesinlikle iyi olur. Polis ve sigorta ile paylaşılmıştır diye düşünüyorum ama burada da yazmasında fayda var. Hatta tüm sosyal medyada.

Önemli olan cezaların caydırıcılığından ziyade bu işi yapanların yakalanma oranları. Kaç kişi bir malı gittiğinde Polis’e gidince tatmin edici bir cevap alıyor ki? Bu da doğal olarak hırsızları cesaretlendiriyor. Bir de elbette insanların iş bulma ve refah seviyeleri çok etkili. Ülke ne kadar refahlaşırsa suç oranları da doğal olarak azalır. Kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış adama el kol kesmek gibi çağdışı yöntemler işlemez. Her olayda akla bunları getirmek yerine herkesin işini düzgün yaptığı, dürüstlüğün, ahlakın yüceltildiği bir topluma ulaşmayı hedeflemek lazım.

Çok gecmis olsun, iyice zivanadan cikti bu isler.

Çalınan bisikletleri görselleri aşağıda ki linktedir.
(link)

@tekin17
@Şeffaf
Kısaca ''Korkutalım,bir daha yapmazlar'' diyorsunuz..
Tarih boyunca hep böyle düşünülmüş..Korkutmak,korkutmak,korkutmak..Peki,işe yaramış mı?Hırsızlık son bulmuş mu veya azalmış mı?Hayır..O zaman geçmişte denenmiş şeyleri,niye tekrar tekrar deneyelim?!
Tarihe dikkat..4000 yıl önce Mezopotamya'dayız..Meşhur Hammurabi kanunlarının 21.maddesi şöyle;
''BİR HIRSIZ DUVAR DELEREK BİR EVE GİRMİŞ İSE,İDAM OLUNARAK AÇTIĞI DELİĞİN ÖNÜNE GÖMÜLÜR..''
4000 yıl önceye mi dönelim?Siz ''dönelim'' diyorsunuz..:ssrtcbya:
Bugün bir bisiklet çalanın elini kestiğimizde ne olacak?Kimse bisiklet çalmayacak mı yani?
Gençlere yaşayacakları bir ortam sağlamazsanız,bu gençleri korkutarak filan durduramazsınız..Bu cümleyi tekrar edeyim;
Gençlere yaşayacakları bir ortam sağlamazsanız,bu gençleri korkutarak filan durduramazsınız..
Yani siz istediğiniz kadar vahşileşin,karşınızdaki kişi kafaya taktıysa,sizi umursamaz..
Pkk mesela..Niye 40 senedir,insanların dağa çıkması engellenemiyor?Halbuki şöyle bir şey var..Dağa çıkarsanız,muhtemelen 3-4 sene içinde kesin ölürsünüz..Buna rağmen insanlara dağa çıkıyor..Niye?
Tekrar o cümleye dönelim;
Gençlere yaşayacakları bir ortam sağlamazsanız,bu gençleri korkutarak filan durduramazsınız..
Başka bir örnek daha..Son yıllarda içkiye çok fazla zam yapıldı..Belli saatlerden sonra içki satılması yasaklandı..Sokakta/parkta içki içilmesi yasaklandı..vb
Buna rağmen içki satışları düşmedi,bilakis arttı..
Demek ki korkuyla/baskıyla olmuyor bu işler..
Bir başka örnek daha..Atatürk konusunda yıllarca çok acayip şeyler söylendi/yapıldı..Türk halkı ne yaptı?Anıtkabire akın etti,Anıtkabir ziyaretçi rekorları kırdı..
Yani insanları korkutarak/yıldırarak istediğiniz şeyleri gerçekleştiremezsiniz..Eğer böyle olsaydı,hayalini kurduğunuz Osmanlı imparatorluğu bugün dimdik ayakta dururdu ama koskoca imparatorluk yok oldu gitti işte..
Bugün Dünya'nın en gelişmiş ülkelerinde hırsızın elleri filan kesilmiyor..Dünya'nın en geri kalmış ülkelerinde bu uygulama devam ediyor ama..Hırsızın elinin kesilmesini savunmak,toplumun ilerlemesini savunmamak demektir..Size göre bu toplum ilerlemesin,insanlar sokakta ok ve yayla ve atla filan dolaşsın:D

@ahlaksızEvet ya ben öyle dedim. Toplumumuz gelişmesin insanlar sokakta ot yesin dedim tabi. Maşallah çok anlayışlısınız.

Hayır yani mantığı bu şekilde kuran bir beyine ben neyi anlatayım?

Yüzlerce yıl dünyaya hüküm sürmüş ve adaleti başka hiç bir devletin yapamadığı şekilde başarabilen çok uluslu bir imparatorluktsn, kendi öz atalarımızdan bahsediyorum. Sen kalkmış
4000 yıl önceki hammurabi'den bahsediyorsun.

Bu konunun üstüne çok giderim. Çok da güzel cevaplar verir ve kapılar açar illa ki deliller getiririm ama şahsi fikrim ve deneyimim odur ki hiiiç değmez. Zerre kadar da umurumda değil. Buyur meydan senin.

Geri