Scudo Sports

Kaçış Grubu: Sohbetli Bisiklet Programı

@sabitkamera Geçen gün cepten biraz dinledim. Tamamını da sonra kayıttan dinledim. Ağzınıza sağlık.

Tuneın uyguluması bir ay ücretsiz ama bir aydan sonra bir gün bile geçse 200 tl aboneliği başlatıyormuş. Es kaza iptal etmesen abonelik otamatik başlıyor yani. Bunun başka ücretsiz yolu yok mu dostum?

• Beğen
Tepkiler: sabitkamera
Scudo
@MehmetAliB. TuneIn ücretsiz, o ücret NFL, NBA, NHL maçları için sanırım. : ) 1 ay ücretsiz olan o. Açılışta soruyor sanırım ister misiniz diye, sağ üstten kapatırsanız sorun yok. Yani uygulama ücretsiz. Websitesi üzerinden de hem PC hem de iOS ve Android üzerinden dinleyebilirsiniz radyoyu. (link)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@sabitkamera ben de dinledim çoğunu, çok eğlenceli olmuş.
@taner07 in froome nefretinin kırılmasına sevindim:)

Büyük yarışlarda yarış anlatımı yapsanız harika olur,
Başarılar tekrar

@Kazuya Teşekkürler Emrah abi. Grand tour'lar öncesi de ön bakış ve sonrasında genel değerlendirme programlarımız olacak. : )

• Beğen
Tepkiler: taner07 ve Kazuya
takipteyim şu an dinlemedeyim tam benim kafada çalıyor bu kanal ,,

:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

@sabitkamera

merakla bekliyorum ,,,,,

@taner07 in froome nefretinin kırılmasına sevindim:)

taner dostum nefretmi etti onu bilmiyordum ,ama taner dostuma hemen bir adet soru,,
astım hastası olan foome 'ın eğimde fıs fıs çekmesi doping kurallarına giriyormu ?
birde taner dostum bu doping olaylarının tarihçesine 1800 'lerden itibaren başlansa ,bunlarıda bir konuşsak ,kimler doping yaptı ,ve bundan sonra doping için ne gibi radikal kararlar alınacak
daha temiz bisiklet yarışlarına doğru..

@Kudret Kurtcebe

Sorunun bir bölümüne ben cevap vereyim. Froome'un astım ilacı, eğer UCI'a bildiriliyorsa ve UCI izin veriyorsa doping değil. Ki UCI da onaylıyor.

• Beğen
Tepkiler: taner07 ve Kazuya
@sabitkamera

o.k
diğer çok kapsamlı olacak konu ise aynen avrupa bisiklet yarışları doping tarihi üzerine konuşmalar olabilir ,
bunun için tüm kaynakları burada inceler isek çok yararlı olacaktır ve yeni kuralları konuşursak .

@sabitkamera

ayrıca ,eğimde fıs fıs çekildiği zaman (tıbbi açıdan bilgisi olan doktor var ise iyi olur,)
sonuç pedalşörün çiğerlerine hava giderek gücüne güç katıyormu ,
katacak diye düşünmekteyim ,etiklik burada varmıdır yokmudur bununda tartışılmasını isterim ,yani diğer yarışçıların bu konuda şansı yok ,yarın öbürsügün biri çıkıpta üstelik astım hastasıda değil ise, fıs fıs çeker ise ne olacak ,o kişi elenecekmi,,

yol bisiklet yarışlarına forumdan kimler girdi ?

yaşar arkadaşımız benim konuda soru sormuş aynen buraya yönlendirdim ,,

sorduğu soru aşağıda,,

bisiklet federasyonu yol yarışlarının etap profilleri hakkında bilgisi olan var mıdır forumda?

benim bilgim yok ,zannederim daha belli olmadı..

@Kudret Kurtcebe

Parkur bilgisi federasyonun sayfasında açıklandı.

Buyrun;

(link)

Yükselti profili için Strava veya benzer programlarda rota oluşturularak bakılabilir.

@Kudret Kurtcebe

Etik boyutu farklı bir tartışmanın konusu ama UCI'daki komisyondan izin alındığı sürece kural anlamında problem yok. Önceden bildirilip izin alınması, izin verilen dozajda kullanılması gerekiyor.

@sabitkamera

teşekkürler,şu demeye getirebiliriz o zaman bir başka biri astımlıda olmasa aynen fıs fıs çekebilir yeterki ucı 'den izin alsın .gerçi pek böyle bir durum söz konusu olmadı .

@Kudret Kurtcebe

Sorunuz farklı tabii. Astımı olduğunu kanıtlaması lazım.
Dünyadaki insanların %10'unda astım var. Birçok insanın hayatını fazla etkilemiyor ya da doktora gitmiyor. Ama pro atletlerde bunlar çok belirgin. Pro pelotonda birçok astım hastası var. Gündelik yaşantıda sorun çıkarmasa da Mont Ventoux'a tırmanırken bunu hissedersiniz ve bu performansınızı belirgin şekilde düşürür. Normalde de her 10 insandan biri az ya da çok astım diyebiliriz. Ama elit atletseniz sizin o %1'lik performansa dahi ihtiyacınız var. Eğer UCI'dan izin alınan doza sadık kalınırsa bu sadece şu anlama gelir. "Ben vücudumun "doğal kapasitesini" %100 oranda kullanmak istiyorum." bana kalırsa etik olarak bir problem yok bu kısımda. Ama TUE'lerin kullanımının sıkı denetimi, süistimali konusu tartışılabilir.
Konuyla ilgili birkaç okuma bırakayım.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Kudret Kurtcebe Andaç'ın da dediği gibi kurallar aykırı değil ama etik olup olmadığı tartışılıyor. Özellikle Rusya'nın devlet kontrolünde doping yaptığı çıktıktan sonra sinirlenen Rus hackerlar, UCİ ve WADA'nın sitelerini hackleyerek ''İZİNLİ'' bir şekilde ilaç kullanan isimleri açıkladılar ve bunların içinde en çok dikkat çeken Wiggins vardı çünkü hemen TDF öncesinde çok etkili doping etkisi olduğu bilinen güçlü ilaçlar kullandığı ortaya çıktı ve yasal olarak dopingli sayılmasa da kamuoyunda etik olarak suçlu bulundu ve bu da zaten onu emekliliğe itti.

@sabitkamera

Burada tartışılması gereken acaba o kullanılan ilaçlar sadece hastalık dolayısıyla kaybettiğin %1'i mi sana geri veriyor yoksa zaten %99 olan durumuna %1 değil de %11 ekleyip seni %110'a mı çıkartıyor. Bu konuda SKY'dan Thomas da başta olmak üzere Kittel ve bir çok sporcu, performansını etkileyecek kadar hasta olan sporcuların yarışmaması gerektiğini savunuyor.

Kaçış Grubu'nun 2. bölümü bu akşam saat 20.00'da (link)'de. İlk bölümde biraz geçen sezondan konuşmuştuk. Bu bölümde @taner07 ile transferler, World Tour takvimi, yeni World Tour yarışları, Türkiye Bisiklet Turu üzerine konuştuk. Biraz da Tour de France ve Giro'dan bahsettik.

Canlı yayını dinlemek için:
(link)
(link)

kacisgrububisikletforum.png

@Kudret Kurtcebe abi bir ara sana özel doping programı yapalım, bu konuyu çok seviyorsun :)

@taner07

aynen ,,,,,
doping dedinde gran fondoda geçen ekim ayında bisiklet forma arkasında su ve fındık kuru üzüm var idi ,yarışa başlamadan önce iki adet muzu götürdüm ,tabi otobüste yarış yerine giderken kuru üzüm yedim ve fındık ,suda içtim az tabi.hava sıcak değil idi ,yanlız yarışta kısa tayt giyenlere kramplar girdi,bende kışlık uzun tayt asla terletmedi bile ,kafada kar maske bile ,valla 43 km 'etapta sona doğru susadım, yanlız durma yapmadan yavaşlayarak arkadan pet şişenin ağzını dişlerimle açtım suyu içtim ve olanca kuvvetle yol dışına attım mecburen, bu bir yarış ,prolar fırlatıp atıyor mataraları millet kapışıyor tabi ,bizde böyle bi durum yok .bana kola uzatan gençten ise kolayı asla almadım ,kola sonda içilir tabi.

Spordan para ödülü, sponsorluk, sporcuya maaş ödenmesi kaldırılmadığı sürece doping her zaman olacaktır. Fırsat eşitliği isteniyorsa ya para spordan çıkacak ya da doping serbest olacak.

Geri