Scudo Sports

Kaçamak bir gezi...???

Hocam; gezinde, fotoğraflarında özellikle balıkların:rolleyes: pekbi güzel. Ellerine sağlık. Not: bisiklet aşkına sonunda öyle bir araçta almışsın. Yenge de okey dediyse ne ala hayırlı uğurlu ola.

Scudo
@Ediz Tevfik Özgan

Üstad, selamlar
ve teşekkürler.

Hayatta en çok hoşuma giden şey; eğer gücüm yetiyorsa planladığım her şeyi hayata sokmaktır.

Evet, sonunda bisiklete spesifik bir araç aldım. Eldeki mevcut diğer araçlarımın hepsini de sattım, savdım. (71 model Tosba ve diğer tümünü kastediyorum) Yengeyi de buna ikna ettim tabiki. Ancak kopilot koltuğunu(ki bu yengenin oturduğu koktuk oluyor) VİP koltuğundan farksız donanım ve lükse sahip bir vaziyete soktum. Mesela oto ketıl'ları, 1000 küsur eserlik oto-mp3 player arşivi vs vs vs yengenin emrinde... Böyle bir VİP koltuğu bana sunulsa, bindiğim "damperli kamyon" olsa yine de sesimi çıkarmazdım, arka kasada değil bisiklet; "yarış at'ı " taşınıyor olsa yine de eyvallah derdim. :)

Balıkları da senin için seçtim ve çektim (inan olsun)
Büyük balık küçük balığı yutar hesabıyla Ediz Hocam bu balıkları yutar dedim. Elinizin artığı kalan kılçıklarda bize.. :)

Hayırlı günler Üstad'ım .

Süpersin hocam daha nediyem. . Öğrenecek daha çok şeylerimiz var senden. Allah seni camiadan eksik etmesin

@fkbilker

Aslında orada bir ekiple gezmek vardı. O zaman tadından yenmezdi.. :)

Güzel yorumunuz için teşekkürler. :)

@Mesut Girgiç

Enişte keske haberım olsaydı ben de temız bır "tosbaa" arıyorum, Konya'da varsa, yanı haberınız olursa bana ıletırsen sevınırım, gezı harıka olmus, artık yurtdısına acılmanızın zamanı geldı :)

@zeplin.ates

Datça'daki toplam tosbağa sayısı (burada karette karette değil, benzinle çalışan tosba familyası kastedilmiştir) KOnyadakine denkti neredeyse...

Ama Konya da da halen tosbağa görebiliyorum. Özelden fiyat aralığını bildirirsen sana önerebileceğim çok temiz bir tosba var bildiğim. Hatta o tosbanın sahibi de bisikletçi... :)

Mesut Girgiç, eğer ki bu turunuzu yaklaşık bir buçuk ay önce yapmış olsaydınız Datca' nın Mesudiye köyünde yaşıyordum(ovabükü). Size eşlik etmekten mutluluk duyardım. Datça ile ilgili tarihi bilgileri verirken mesudiye'ye kurulan sağlık ocağından söz etmişsiniz, işte ben o sağlık ocağının biraz aşağısında oturuyordum, ama yakın zaman önce eski toprağım Bodrum' a geri dönmüş bulunmaktayım işlerimiz gereği... Benim Datça' daki en sevdiğim günlük parkurum Mesudiye- Palamutbükü kıyı şerididir.. Kıyı şeridi olmasına rağmen Datça' nın ilginç coğrafik yapısı gereği oldukça çetrefilli bir yoldur..Bilirsiniz Datça yolları "S" harfini kullanarak düşmeyi ve yükselmeyi çok sever :)
Ve zorlu tırmanışların ardından size büyük ödüller sunar, hayatınızı frenlemek zorunda kalırsınız :) Heyecan, Korku , Büyük Zevkler Çeşitlemesi .. Yerlisi ruhunu şeytana satmış olsa da Datça hala ayakta kalmayı başarıyor, bakalım daha ne kadar yüzüne bakılacak hallerde kalabilecek, ve bakalım hangi gün şimdi toprak zengini olan yerli halk, site bekçisi ya da ingilizin özel mülk bahçivanı olarak çalışmaya başlayacak... Sevgiler..

Datça nın o "S" hatta "@" şeklindeki yolları yarım adayı insan işgalinden kısmen de olsa korumayı başarmış gibi görünüyor. Belki sadece şimdilik.
Gerçekten de kafa dinlenecek yerler. İhtiyacı olana tabii.
Bodrum ile taban taban zıt bir atmosfer. Özellikle geceleri.
Bodrum'a ömrümde ilk varışım bundan 4-5 sene önce sabaha karşı saat 03:30 sularına tekabül etmişti. İnanın gece vakti de olsa yol sormak için o kadar çok insan görmüştüm ki sokarlarda bu beni çok şaşırtmıştı..
Datça'da ise durum neredeyse tamamen farklıydı. Saat 21:30 dan sonra Datça sokaklarında gezmek isterseniz ve başka bir canlıyla diyalog kurmak niyetindeyseniz ve yanınızda sohbet edecek bir arkadaşınız da yoksa korkarım ki sokak köpekleriyle idare etmek zorundasınız.

Orada 2 günden daha fazla kalmadığım için yerli halkın yaşamla ilgili tercihleri ve yarım adanın sosyo-kültürel ve siyasi temayülü konusunda çok fazla gözlemde bulunamadım. Onun için yorumlarınızın bazılarına karşı halen nötürüm.

Güzel coğrafyalarda yaşıyorsunuz.
Oralarda bizim için de pedal basmaya devam edin.
Selam ve saygılar.

Demek bizden habersiz antrenman ha...abi...... yazdım...

Geri