Scudo Sports

Kaça aldın?

Öğrenci için para kısmında -abi öğrenciyiz bahanesini öldüreceğinden dolayı açılmaması gereken muhabbet:D İnanmazlar ki tüm parayı bu işe yatırdık desek :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Aylık şehir içi ulaşım masrafı 150 TL sabit. Ordan oraya gidesin gelir aktarma yapamazsın bir bilet fazla basarsın olurda olur bu masraf 160 liraya kadar çıkar. Aylık 100 lira taksitle 2000 liralık bisiklet bile alsan ulaşımda belediyeye kazandıracağına hem sağlığına kavuş hem bisikletin olsun. :D:cool:

Genelde 500 tl den fazla verdim demem.Halbuki milyarlar harcıyor insan:).Maksat gönül kırmamak.Anlamadığım ve kızdığım konu ise kendi aracımda var beni tatmin eden arkadaşlar haftada 3 gün araba yıkar ,sanayiden çıkmaz herkez doğal karşılar biz velesbite 1 lira harcasak afedersiniz aynen şu cümle kurulur."Hele şuna bak çocuk gibi pisilet biner birde bir dünya para harcar hec gafa yok ":)diyen zihniyetde dolu insanlar var .

Bizim burada indir bindir elemanı olarak çalışan bir abi var, oda bisiklet ile işe gelip gidiyor, bisikletini bir kaldırdım o kadar hafif ki anlatamam, eski püskü bir şey ama ..

50 tl ye almış..

Dedim hemen bana sat :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
çok seviyorum bu 'o paraya öküz alırız' repliğini gerçekten. aklıma geldikçe gülüyorum. ama insanların pahalı demesi pek umrumda değil. zaten pahalı da değil benimki, 950'ye aldım. ama sigaraya verilen parayı ve sadece alo demek için telefona verilen 2000 lirayı falan düşününce 'bırak komuşsunlar' diyorum. bisiklet hem estetik, hem özgürlüğe ve sağlığa pedal çevirmek, hem ruha ve bedene faydalı. o ğaddar.

Benim başıma tam tersi geldi. Geçen gün tur sırasında bi köy kahvesinde mola vermiştim. Bisikletimi (Fit5) kahvenin önüne bırakıp bi sandalyeye yerleşip çay söyledim. Ben çayımı içerken bisikletim kahve ahalisinin dikkatini çekti, etrafına toplandılar. Kimisi lastiklerini sıkıyor "bu dolma lastik galiba çok sert" diyor. Kimisi okkalayıp hafifmiş diyor. Ben de yanlarına yanaştım. Avrupada çalıştığını orada böyle bisikletler gördüğünü bunların araba parasında olduğunu söyledi bi vatandaş. Sonra klasik soru geldi "kaça aldın hemşerim?". Ben 1250 lira deyince şaşırdılar, ucuzmuş ya dediler :)

@jaks39
Evet, bagaja duracak bişike, mangal in hemen yanında. Piknik tip bonuslar icin

Zaten bu "kaça aldın bisikleti" muhabbeti her yerde aynı ve tepkiler de aynı.Ben de bisikleti alalı 10 gün filan oldu artık halimi bilirsiniz taniyan tanimayan hemen klasikleşmiş bu soruyu soruyor.Tipik O paraya motor alsaydın diyenlere de direk sağlık ve spor için aldım diyorum ki verdiğim para 1.000 TL. Allah'dan üst seviye kaliteli karbon filan bisiklet alamıyoruz yoksa ne olur bilemiyorum.Bunu diyenlere de motora binip beni götüreceğine ben kendi kendimi götürüyorum daha iyi oluyor diyorum.Tabi bazen de birileri de çıkıp en iyisini yapmışsın diyen de olmuyor değil.Onu duyunca da hoşuma gidiyor.Gerçekten 10 gün filan oldu bisikletimi alalı kendimi daha dinç,zinde ve hareketli hissediyorum herkese de söylüyorum bunu.Bu sayede inşallah da şu fazla kilolardan da kurtulurum tabi.
Yani kısaca bisiklet her şekilde kazanç maddi ve manevi olarak.Kim ne derse desin..

• Beğen
Tepkiler: D.Mustafa
9 sene önce 650 tl lik bisiklet aldığımda "salak mısın?" denmişti. Daha sonraki 2500tl'lik bisikletimin fiyatını söylemiyorum kimseye. Milletin gözü kalıyor :)

Çok net hatırlıyorum, yaklaşık 7 sene önce ilk adama benzeyen yarı profesyonel 2. el hussar dağ bisikletimi almıştım. O zaman 500 lira verdim simdinin parasıyla 1000 lira falan ediyor.
Arkadaş çevremden Oha ne yaptın olum sen, o kadar para verilir mi, ben o parayla bilmem ne yaparım diyen çok insan vardı. Fakat 7 yıllık süreçte arkadaşlarım benım bisikletle olan yakınlığımı kanıksadılar ve biraz da benim onlara bisiklet sevgisi aşılamamdan olsa gerek, bir seleye 400 lira verdiğimi duyduklarında artık, aa bakıyım ne aldın, karbon mu, kaç gr falan demeye başladılar :D

• Beğen
Tepkiler: turk.u.az
Bisiklet ile değil ama motor kullanırken ,motorculara sorulan fix sorular ; "Bu motor kaçlık ?" , "Markası ne ?" veeee "Ne kadara aldın?" (Klasik bir soru olduğu için çok değinmeyeceğim ) ;)

Bir kereseinde Bu motor kaçlık sorusuna 250cc lik dedim karşı taraf "Hımm büyükmüş" dedi. :DBozmadım bende

Markası ne sorusuna Hyosung demekten bıkmıştım.Karşı taraf "Hımm çin malı mı?" ,"bak iyi değil o marka " demesinden bıkıp Yamaha ,Honda ,Harley davidson dediğimde olmuştur.

Bu arada Hyosung Güney Kore malıdır.Suzikinin eski yedek parça üreticisi olup 1991 yılında motosiklet için kendi Ar-Ge departmanını kurmuştur... :harika:

Buda yer yer,Honda kimi zaman yamaha hatta bazen Harley Olan motorum (du) ;

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/10660275_10152750934929026_5363071924359593792_n-jpg.20288/

• Beğen
Tepkiler: jaks39
Ben bisikleti alip isyerine gelince bir hafta milletin diline meze olmustu. Fiyati(1650) duyan manyakmisim gibi bakiyordu :)

Keyfim yerindeyse:
-Kaç para bu?
-1000 lira
-Kendi mi gidiyy bu, hehe hehe :D
-Yok aga yaa, pedal basıyin, gidiyiii.
-Az daha verip de motor alaydın ya bayırları jet gibi çıkardın.
-Ah işte sendeki gafa yok ki bizde, 3 ay araştırdım bunu aldım, keşke önce sana danışsaydım.

Keyfim yerinde değilse:
-Kaça aldın pisikleti?
-Hediye geldi. (Fiyatını öğrenemedi, yorum yapamıyor)
-Vallaha mı, iyi gidiyo mu?
-Ooooo, şahane...

;)

@Onur Ali İmren
40 bin liralık araba alana diyecen aslında 10 bine bisiklet alırdım geri kalanına araba alırdım diye, 30 binlik de araba 40 da demeyi eklemek şartıyla tabi.
O zaman belki anlarlar.

arkadaşlarım ve ailem bisiklet sevdiğimi bildiğinden hiç yadırgamıyorlar şu kadar para verdim diyince ama onun dışında yolda, benzincide lastiğe hava basarken soran adamlara (daha soran kadın olmadı) cevabım fiks oluyor, "satmıyorum birader sadece beni bağlar" diyorum. Üsteleyen olursa, 40 yaşındayım aga, çok fena kalp kırarım hiç esirgemem. Hele bu fiyata motor alınır be diyen olursa ne yaparım onu bilemiyorum...

Bence bu muhabbetlerin temel sebebi marketlerdeki sürekli arıza yapan, yazın 3 ay kullanılan ve onun dışında bodrumlarda çürümeye bırakılan çin malı bisikletler.

O: kaça aldın
Ben: 5.600...
O: e motor alırdın...
Ben: motor da aldım... 35.000 verdim...
O: ama araba alırdın....
Ben: araba da aldım... istersen fiyatını söylemiyim...
O: ??
Ben: yok ya, abartmaya gerek yok... çerez masraflarından arttırdıklarımla aldım hepsini....

(bi zamanlar bi reklam vardı... kadınlar mutfak masrafından arttırdıklarıyla sigortalı mı oluyodu, bi'şey mi alıyordu... onu hatırlamıyorum da, ne dalga geçerdim o reklamla, bi onu hatırlıyorum :D )

EDIT: kişiler ve konuşmalar hayal ürünüdür, hayal kalmaya da devam edecektir... ben ve düşünceler gerçek ama :)

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Geri