Scudo Sports

Kaça aldın?

@kucukozet

bir bisiklet satıcı arkadaş anlattı. kendisine paylaştığı bu hikaye için teşekkür ediyoeum ve iznini almadan kabaca paylaşıyorum.

bir bisiklet tutkunu, önceden dükkana gelip eşine bir tane 1500 liralık, kendine bir tane 5000 lralık biisklet beğeniyor ve arkadaşa yarın eşiyle geleceğini, bu bisikletleri önermesini, bu iki bisikleti alacağına ama 5000 liralık bisiklete de 1500 lira demesini rica ediyor. 3500 lirayı veriyor.
ertesi gün eşiyle geliyor bisikletlere bakıyor. eşi madem bu da 1500 lira ben de bundan istiyorum diye 5000 liralık bisikletten istiyor, beğeniyor. bisiklet tutkunu arkadaş renk vermiyor, eşini de kırmıyor. ertesi gün gelip 10bin liradan arta kalan 3500 ü de takdim ediyor. işte böyle ;)

Scudo
bana en çok işyerinde geldi sorular
işyerindeki bisikletcikleri gösterdiler ne gerek var 300 tl ye de var diye
hangi bisiklet? nerde ? şu demir yığınları mı dedim ?

ama çabuk alışıldı bana farklı insan gözüyle bakıyorlar :)

ama yolda uğradığım pastaneci abi var
her seferinde "seni görünce için açılıyor,içim gidiyor,çok iyi iş yapıyorsun" diyor mutlu oluyorum

(tayt işine hiç girmedim eşofman altına boxer giyiyorum, Tuzla'dayız sonuçta insanları çok zorlamaya gerek yok" :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ERTĞRL
Onların gözünde bizim bisiklete verdiğimiz para gereksiz olduğu için anca şahin gibi gereksiz bir araçla karşılaştırma yapıyorlar. Hani ikisi de gereksiz onlara göre, ama araba daha iyi mantığı...
Tüpüydü muayenesiydi vergisiydi cartı curtu derken nasıl bisiklete yönelmiyorlarsa:)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
+Güzel bisikletmiş kardeş kaça aldın?

- Arabanın markası nedir dostum?

+ 98 honda civic

- Takas edelim üzerine 3 bin veririm..

+ Hadi canım.... 0_o :eek:

@Yunus Emree

arabanın adı batsın vergi ödemesi ayrı dert benzini gazı ayrı dert. allahtan benim arabaya çekme belge çıkardım. artık otoparkın paslı demir yığını :D

@Alperen Haner

Bir bisikleti arabayla karşılaştırmanın anlamı ne bunu da sormak lazım, hadi motor olsa neyse araba olunca insan ne diyeceğini şaşırıyor. Hep aynı cevap sıkıcı olur biraz:)
Benim kuzen gördü vaaay bu ne böyle felan deyip fiyatını sordu, söyleyince de iyi gidiyordur bu dedi. Ondan sonra göbek sorunu olduğu için fazla hız yapmaması şartıyla verdim bisikleti. Bu bisikletse diğerleri ne diyor.
Milletin gözündeki bisiklet çelik yığını çift amortisörlü zımbırtılar.
Bizde eski bir beldesan var onda bile shimano altus var, babam da zamanında kıymış paraya heralde:)
Benim bisikleti görüp fiyat soranlardan tavsiye isteyenler de oluyor, çoğu anlamış heralde bisikletin para edeceğini.
Bir de 300 liralık amortisörlüyü alsaydın diyenlere sen buna bindikten sonra ona binmek istemezsin demek daha iyi olur.

bisiklet için bu tarz yorumları yapanların büyük çoğunluğunda görülen semptomlar şöyledir
1-ayakta dik pozisyonda durduklarında ayakkabılarını göremezler
2-pantolon aldıklarında mutlaka paçalarını yaptırmak zorunda kalırla zira beden ve boy oranına göre standart dışı tiplerdir (tabi sonradan bu hale geliyorlar)
3-hemen hepsinin arabası vardır ve en kıymetli varlıklarıdır.
4-koca bir tabak dolusu makarnaya banamısın demezler ancak göbeklerinin büyüklüğü ile makarna arasında bağlantı kuramazlar onlara sorarsanız metabolizmaları yavaştır.
5-pazar günü öğlene kadar yatar kalkınca ikindi vaktine kadar kahvaltı yapar daha sonra arabalarının gereksiz aksesuarları konusunda çalışırlar ve bu onların yorulmaları için yeterli bir sebep haline dönüşebilir.
6-cumartesi günleri tatil ise 5. madde bu madde içinde geçerlidir.
7-her zaman daha iyi bir araba alabilmek için daha çok makarna yemeyi kendilerine görev edinmekten kaçınmazlar
8-işleri hep zordur ve çok yorulurlar bunun sonucu olarak bisikletle rahat ulaşılabilecek bir mesafedeyken bile işe bisiklet ile gidip gelmeyi asla düşünmezler zira arabaları vardır.
9-bütün bunların tek suçlusu evli iseler eşleridir kendilerine asla zaman ayıramadıklarından yakınırlar
10-sayayımmı daha akşama kadar

boşverin herşeyi duymamaya çalışın.

Şuna bir açıklık getirelim; Türkiye gibi ülkelerde araba bir araç değil amaç....Avrupa da para etmeyecek araçlara 2-3 katı para verince tapılası birşey haline geliyor onlar için...İşte bu yüzden böyle saçma sorularla karşılaşıyoruz.
Araplar bizimkilerin taptığı arabaları yolda,orada-burada unutup gidiyorlar....videosu bile var youtube da :eek:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Eğer bisikletten anlamayan biri soruysa soruyu, takım veriyor antrenman ve yarışlar için diyorum.
Ne kadar ediyor falan diye sorarsa da, 1000 - 2000 falan öyle değişiyor diyorum.

Eğer bisikletten anlayan biriyse, tam fiyatını söylerim ama. Saklamaya gerek yok bilen adamdan.

Aynen işten anlamayana 1000-2000 lira demek lazım işi bilen adam zaten böyle şahin alırım muhabbetlerine girmez. :D

@Yunus Emree

hocam arabayla neden karşılaştırılıyor? türkiye öyle bir hale gelmiş ki asgari ücretle dahi çalışmayan adam telefonu 2000 tl den alıyor araba alıyor filan. kendi açımdan söyleyeyim insanlar artık bana şu gözle bakıyor "bu çocuk hem okuyor hem çalışıyor kapısının önünde arabası var. neden uçuk kaçık işlerle uğraşıyor ki? bisiklet toplamakta neymiş?"

bu ben balkonda bisikletimi toplarken karşımda oturan teyzelerin yaptığı yorum. ne kadar başarılıysak o kadar iyi arabaya sahip olmamız gerek gibi bir kanı oluşmuş. bende sevmiyorum yani arabayı. şuan arabaya vereceğim paraya gider kayak takımı alırım en azından spor :D

Millet olarak genel itibariyle tembel bir profile sahibiz ve sonradan görmeyiz bunu kimse inkar edemez. Ve bu sorunun asıl kaynağı bunlardır diye düşünüyorum. Adam zar-zor biriktirdiği 2000-3000 lira ile gider 124 alır, şahin alır, motor alır falan filan inter milan... Ama motorlu taşıt satın almaya yönelmelerindeki asıl sebep öncelikli olarak insan gücü gerektiren taşıtları kullanmaya inanılmaz derecede üşeniyor olmaları. Bir diğer sebep de arkadaş çevresinde diğer ortamlarda kabul görme, statü sahibi olma kriteri olarak motorlu taşıt sahibi olmayı düşünmeleridir. Gerçekten ihtiyacı olanları konu dışında tutuyorum. Ama binbir güçlükle kazandıkları parayı litresi 5 lira olan benzine vermeye gelince gözlerini kırpmıyorlar ne yazıkki. Bir bilseler bisikletin (kondisyon kazanınca) ne kadar hızlı, ne kadar çevreci, ne kadar masrafsız olduğunu kısa süre içinde Hollanda'dan farkımız kalmaz diye düşünüyorum ama biraz fazla Polyannacılık oynadım sanırım :D

@Alperen Haner

Benim işimi araba görecekse araba alırım, bisiklet görüyorsa bisiklet. İkisini de kullanmayı çok seviyorum ama arada uçurum var, karşılaştırmak mantıksız olur. Araba alsaydın demek gibi mantıksız:)

Geçen bisikleti aldığımda otobüsten indirdim duraktan eve sürdüm geldim kapıda komşular vardı, bir kişi bile hayırlı olmasın demedi direk şöyle bir muhabbete girdik
"Oo Batuhan bisiklet yeni mi?"
"Yeni abi, yazın dersaneye giderken filan kullanacağım"
"Lan olm deli misin araba yaşın geldi söyle babana araba alsın sana bu yaşta ne bisikleti?"
"Yok abi bisikleti seviyorum ben ya ehe ehe"
"Ya bırak yaşın da tutuyor A2 alıp bi motor alsaydın bari bu ne çocuk gibi"

Bisikletim giriş seviyesi MTB, 500 TL gibi düşük sayılabilecek bir meblağ ödedim ki harcadığım parayı dillendirmeyi sevmem hiç ama bu kadar basit bir bisiklete bu tepkileri verdiklerini anlayın diye yazıyorum. :D

Ha bir de bol bol "Lan o para bisiklete verilir mi üstüne az daha koyup motor alacaktın sen işini bilmiyorsun ha" diyenler var, onlara alıştım çoktan :D

2000 tl'ye bisiklet mi alınır diyenlere,ferrari mi,bisiklet mi deseler bisikleti seçerdim diyorum,dut yemiş bülbül gibi susuyorlar.

2000 tl'ye murat yada şahin alırdım diyen insan ile fazla sohbete girmemek lazım,bu tür insanların ufukları dar..ne kadar bisikletin faydalarından bahsetseniz,kendi penceresinden bakmaya devam edecektir.

Gelirim çok iyi olsa,hiç düşünmeden karbon cyclocross alırdım.

@Yunus Emree

hocam araba hiç işimi görmüyor ki benim aldım alalı yatıyo kapıda acil hastane filan olmadıkça kullama gereği yok toplu taşıma var sonuçta her yere gidiyor. cebi düşünmeli bu zamanda

@Batuhan Köksal

benim de dahil, tembellik paçalarımızdan akıyor. motor alacağız, hı hı evet. sonra da rahat raht bineceğiz. iyi.

Yukarıdaki arkadaş gibi bana da babana söyle bunu değiştirip araba alsın diyen oldu.
Dedim babam önce kendine alsın bana niye alıyor:)

"sen artık aile, çoluk çocuk sahibisin, araba şart, bir yere gitmek istediğinde belediye otobüsüyle mi gidip gelecen?"

etrafımda, en yakınlarımdan itibaren duyduğum en bunaltıcı laflardan biri.
haklı tarafları olabilir, insan ailecek gittiği yerden geç dönmek zorunda kalabilir. arabanın ihtiyaç olduğunu inkar etmiyorum.
3 arabam oldu, ikincisini sattıktan üçüncüsünü alana kadar 2.5 sene arabasız yaşayabildim. sonuncusunu da borç ödeme bahanesiyle geçenlerde sattım.
ancak yakıtıydı, vergisiydi, bakımıydı, muayenesiydi, bunlara vakit ve para harcamaktanhiç hoşlanmadım, bunları hep iliğimi kemiren bir kanser hücresi olarak gördüm ve işimi en kötü koşullardaki toplu taşıma ile bile görmeyi hep tercih ettim. arabalar hafta içi hep park halinde yattı durdu.

etrafım, aynen burada anlatıldığı gibi araba meraklısı, araba değiştirme hastası, araba manyağı insanlarla dolu olduğundan, kendimi hep yalnız hissettim ve beni bisiklet üstünde gördüklerinde hep size atılan bakışları aynen üzerimde hissettim.

en sonunda bu konuda kimseyle barışamayacağımı anladım ve ne turlarımı ne işe gidiş gelişimi ne kaç para verdiğimi kimseyle paylaşmamaya karar verdim. onlar -laf olsun diye- konuyu açtıklarında "ya ben bu konudan hoşlanmıyorum başka konu yok mu" diye tersliyorum.

tüketim toplumu. fosil yakıtlarını sonsuza dek tüketecekler. memleket metro ağlarıyla örülse bile hayatlarında bir kez yerin altına inip metroya binmeyecekler. köprü trafiğinde korna basmaya, sigarayı yakıp kolunu pencereden uzatmaya devam....

Geri