Scudo Sports

Kaç saatte giderim

Okan111

Daimi Üye
Tepki
98
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
35 km yolun 20 km si düz yol 15 i full yokuş aşşağı kaç dk ya giderim Bunun bide dönüşü var 15 km full yokuş sonra 20 km düz yol kaç saat sürer sizce

Scudo
gidiş taş patlasa 1saat 15dk tutar geri dönüş 2 saati geçer

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@Okan111 Kaç saatte giderim sorusunun cevabı hızınızın ne olacağıyla alakalı biraz

@Okan111 yokuşlarda basarsan 1 saat

kondisyonunuza, yükünüze, kullandığınız bisiklet tipine, yolun durumuna, trafiğe ve trafik ışıklarının olup olmadığına göre değişir. açıkçası 1 saat, 1 saat 15 dk süreler bana göre oldukça iyimser.

bu yazdıklarım gidiş için. dönüşte yokuş performansınız süreyi en çok etkileyecek faktör.

@Enginkale
fazla hızlı gitmeyeceğim normal hızda

@Ahmet Ayaz
yüküm sadece sıort çantam olucak dağ bisikleti yol 2 şeritli fazla kalabalık olmuyor ışık falan yok

gidiş için 25 km/s ortalama hız tutturduğunuzu varsayarsak 1 saat 25 dakika gibi sürer. ama yine de yokuş aşağı çok basmayın, güvenli sürüş çok önemli. hele ki devamlı gidip geldiğiniz bir güzergah değilse daha dikkatli olun.

@Ahmet Ayaz
Dikkat ediceğim korktuğum şey şu burası biraz duyarsız arabayla yanımdan hızlı geçerler kornaya basarlar falanm terhlikeli olurmu şu arabalar yanımdan geçince

yanınızdan hızlı geçerler ona yapacak bir şey yok. yolun daraldığı yerde arkanıza bakmaya, gelen araçları kontrol edebilme alışkanlığınızı geliştirmeye çalışın. ya da bir dikiz aynası edinin. emniyet şeridinin genişlediği yerlerde özellikle dikkatli olun. makas atanlar da kullanabiliyor.

@Ahmet Ayaz
Teşekkürler :)

@Okan111

Kullandığınız bisiklete , kondüsyonunuza, yolun yapısına ve hızınıza göre değişir. Ancak çok ortalama bir tahminle gidiş 1 saat 15 ile1 saat 45 dakika arası, dönüş 2 - 2,5 saat veya üstü sürecektir

Tamamen düz yolda 11 km kaç dakika sürer yeni başlayan biri için bunun 5 km si şehir içi 6 km si çevre yolu ve zaman ilerledikçe kaç dakikaya düşer performans gelişimiyle birde bu yol için başlangıç seviyesi şehir bisikleti tavsiyeniz ne olur

@Evrenoz

1. Kondisyona bağlı.
2. Bisiklete bağlı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Evrenoz
Merhaba,
başladığım yıllarda tam bu mesafeye yaz mevsiminde işe gidiyordum. Sabah serin ve rüzgarsız havada 11 km.yi 30-40 dakikada katediyordum. Akşamüzeri aynı yolu rüzgara ve sıcak güneşe karşı 45-50 dakikada sürüyordum. Kazasız keyifli sürüşler dilerim.

Ben de bir soru sormak istiyorum. Bir tabak makarnayı acaba kaç dakikada yerim? Yarısında pesto sosu var, diğer kısmı yavan. Hani pestolu kısmı kaygan olduğu için daha çabuk yerim gibime geliyor. Ama yavan kısım zorlar gibi sanki. Ne dersiniz?

@Evrenoz

Gittiğiniz yolun ilk 5 km sinde sizi sınırlayacak kondisyonunuzdan ziyade trafik yoğunluğu ve trafik ışıklarının sıklığı olacaktır.Kondisyonunuz geliştiğinde bile süreniz sandığınız kadar çok kısalmayacaktır.

Çevre yollarında bisiklet kullanımı yasak diye biliyorum.Yasak değilse bile yeni başladığınızı ve kondisyonunuzun da düşük olduğunu varsaydığımızda çevre yolunu kullanmanız tehlikeli olabilir.

@hamlet2006
Malesef tek güzergah başka bir çare yok ve bu yüzden olsa gerek polisler birşey demiyor kardeşim

@Tuğrul Tomba
Eyvallah kardeşim muhtemel bir tablo oluştu sayende artı eksi beşer dakika olarak düşünüp ona göre hareket ederim sizede kazasız sürüşler

@boing
Dalga geçmene gerek yok iyi kötü ne tutar ona göre işe gidişimi ayarlamaya çalışacağım kardeş!!

@Evrenoz

Kondisyonunuzu arttırdığınızda asıl gelişimi yani zaman kazanımını çevre yolunda elde edeceksiniz.Çevre yoluna çıkmadan önce kondisyonunuzu belli bir seviyenin üzerine çıkarmanız güvenliğiniz açısından daha fazla rahat etmenizi sağlayacaktır.
Çevre yolunu kullanmanızı tavsiye etmesem de çok dikkatli olunuz lütfen.

@Evrenoz

Bununla ile ilgili tavsiyeleri Şehir/tur bisikleti seçim rehberi konusunda daha çok bulabilirsiniz.

%3 ortalama eğim 11 km ortalama 40 dakikada gidiyorum düz yolda 20-25 dakikada amortisör lü şehir bisikleti ile kondisyon seviyem orta 6 aydır kardan kıştan süremiyordum yeni yeni başladım. Yeni başladıysanızTahminen 30-35 dakika da gidersiniz

Geri