Scudo Sports

Kaç litrelik suluk kullanıyorsunuz?

YusufAsaf

Üye
Tepki
13
İsim
Yusuf Alperen
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar,
Bisikletlerinizde kullandığınız suluklarınızı kaç litrelik tercih ediyorsunuz?

Scudo
2 litre sırt çantası suluğu, ikide 750 gramlık matara toplamda 3.5 litre. Su molası vermeden 100 km giderim.

Uzun turda kadroda 750 ml ve Bağajda 2.5 litre. ( psikolojik rahatlık sağlıyor)

Kadroda 2 tane 600lük taşıyorum ama içine su koymuyorum. 1 şişe maden suyu koyup üstüne meyve suyu dolduruyorum. Bu ikisi 60 km civarında tükeniyor, tırmanması çok bir rota ise daha erken bitiyor.

Yolda bunlar bitince mümkünse aynı şekilde bakkaldan alıp dolduruyorum. Bazen powerade doldurduğum da oluyor. Eğer hiç imkan yoksa çeşmelerden direkt su dolduruyorum.

2 adet 550 mL Elite Corsa ile çıkıyorum. Birine BCAA diğerinde elektrolit tableti atıyorum genelde.

Yolda 2 adet 550 ml. ile çıkıyorum. Onüç (13) küp buz (yazın tabi) ve gerisi su.
Dağda bir adet 550 ml. ve 2 lt. su torbası. Arazide bakkal pek olmuyor ?.

Bazı arkadaşlarımız yanıtlamış gerçi ama su dışında ne tür sıvılar tüketiyorsunuz ve hangilerini tavsiye ediyorsunuz peki?

@YusufAsaf ben genellikle maden suyu içiyorum ama bazen yanımda bar veya başka bir besin olmayınca mataranın içine iki tane gazoz veya şu furutti extralar var ya ondan koyuyorum yolda güzel oluyor baya bir enerji veriyor hem içinde sıvı şeker olduğu için kanada çabuk karışıyor ama tek sıkıntısı ısınırsa içilmez hale geliyor

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@YusufAsaf
Ben genelde meyve yerim. Yazın kiraz ve karpuz vazgeçilmezim.

600ml kullanıyorum 40km için 2 kez doldurduğumu hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Yola çıkıp cayır cayır binecek adamlar için 2x 550ml kâfi. 10-15dk aralıklarla birer yudum içmek ve tükendiğinde takviye etmek gerekir.
Elektrolit tercihe bağlı. Basit bir örnek vermek gerekirse Decathlon'dan aptonia marka 4x toz halde elektrolitler alıp kullanabilirsiniz. 1x 550ml su, 1x 550 ml elektrolit. Söyleyeceklerim bu kadar =) esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Uzun yola çıktıgımda 0,6ml ve bir termos kullanıyorum sogugu koruyor. 2 Matara kafesim var.

50km.ye kadar 500 ml.lik Termosuma su doldururum.50 ve üzeri tur olduğunda 750 ml.lik Termosumuda yanıma alırım.Yazın genelde bu iki termosum hep yanımdadır.Termos biraz ağır oluyor ama.Yazın soğuk,kışın içilebilir bir su olması büyük konfor oluyor bence.

Arkadaşlar ben çabuk yorulurum hemen bitiririm suyu 10 km'de suluk bomboş oluyor nasıl dayanabilirim?

@Okan POLAT
Yedek su al yanına. Yada 3 litrelik sırt suluk çantası.

Geri