Arkadaşlar merhaba Merak ediyorum da kabloların kadrodan geçmesi gerçekten önemli mi? Çoğu yol bisikletinde bu özelliği göremedim açıkçası.Kablolar dışarıdan geçiyor diye bir bisikleti almaktan vazgeçer misiniz?
Tamamen görsellik açısından ne kadar önemli gördüğünüze bağlı. Benim dışarıdan giden kablolar pek hoşuma gitmiyor mesela. İçten kablolama çok daha temiz ve jilet gibi gösteriyor bisikleti. Onun dışında fonksiyonel olarak bir artısı yok. Aerodinamikliği arttırıyor diyorlar ama milyonda birdir etkisi belki.
Son kararınız mı? yabancı forumlarda yağlama ihtiyacı fazla olur gibi şeyler okudum.Ben teknik şeyleri pek bilmiyorum yeni yeni öğreniyorum ondan kafama takıldı. teşekkürler bu arada cevap için
Eğer kablolar, teller sprial içinden geçiyorsa sorun olmaz.
Ancak genellikle ön ve arka vites telleri, gidondan aşağıı inerken bir kısımları açık bırakılır.
Açıkta kalan teller kontrol edilmeli, pas oluşumu var ise değişmeli, bisikletin kullanım sıklığına göre üzerleri yağlanmalı.
@gokcesavkay Özür dilerim alıntı yapmadığım için konu karışmış. @Uptown Cyclist bey mesajındaki kablonun fren ve vites telleri olduğunu düşünmüştüm.
Stop lambanızın kablosunu kadrodan geçirmek için öncelikle kadro üzerinde, kablo girişine uygun delikler olmalı.
Eğer yoksa ve mutlaka kadro içinden geçirmek isteniyorsa, bağlantı yerlerine yakın delik eaçılmalı, kılavuz tel yardımıyla kablo çekilmeli.
Çok spesifik bir kadro-set söz konusu olmadıkça kadronun içerisinden geçmiş ya da geçmemiş herhangi bir önemi yoktur. Avantaj/dezavantaj açısından ise bisikletiniz her türlü hava koşuluna maruz kalıyorsa kadro içerisine giren kablo ya da hortumlar yağmurda, karda ve hortumla bisikleti yıkama gibi durumlar söz konusu olduğunda bu sıvılarında aynı zamanda korumasız olan kadronuzun iç kımına nufuz etmesine ve ileriki zamanda da içeriden korozyonuna sebebiyet olacaktır. Bu süreç ise kadronuzun meydana geldiği materyalin türüne bağlı olaraktan da farklı evrelerde ve süreçte ilerleyecektir. Gökçe Hanım, sizin sorunuza gelince, pratiklik açısından kablo klipseleri/bağları en pratik yöntem olacaktır fakat daha olması gerektiği gibi bir çözüm yolu tabii ki kullanılacak taşıyıcı kablonun çapına uygun kadro üzerinde delik açtıktan sonra havşa ağızlarda verilip klavuz ile bu kabloyu istediğiniz notadan diğer noktaya taşımak en kabul edilebilir yöntem olacaktır.
@Dogukanaksu@Y.Genç öncelikle teşekkür ederim. Bisikletim 84 model ve kadroda delikleri mevcut. Orijinal durumunu muhafaza etmek istediğim için kablonun içeriden yürümesini uygun buldum. İlk defa deneyeceğim için de bilgi almak en doğrusu gibi geldi