"Jude" 30 ocak 2006 "BUGÜN" CNBC-E'de saat:22'de kaçırmayın

Derya AKYILDIZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2006
Mesaj
1.532
Tepki
1.666
Şehir
Ataşehir
Süper bir filim arkadaşlar..bu filmi seyretmeyenler kaçırmasınlar ben 3.defa seyredeceğim....

Bugün: 30 ocak 2006 CNBC-E SAAT:22

http://www.beyazperde.com/images/film/146-jude-p.jpg

Tür: Dram
Yönetmen: Michael Winterbottom
Senaryo: Hossein Amini , Thomas Hardy (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Eduardo Serra
Müzik: Adrian Johnston
Yapım: 1996, İngiltere , 123 dk.

Oyuncular: Christopher Eccleston (Jude Fawley) , Kate Winslet (Sue Bridehead) , Liam Cunningham (Phillotson) , Rachel Griffiths (Arabella) , June Whitfield (Drusilla Teyze) , Berwick Kaler (Çiftçi Troutham) , Caitlin Bossley (Anny) , Emma Turner (Sarah)

Filmin Konusu:
Dünyaca ünlü yazar Thomas Hardy'ın kitabından bir uyarlama olan filmde, kendini sürekli geliştirme ve öğrenme arzusuyla yanıp tutuşan duvarcı Jude Fawley'in öyküsü anlatılıyor. Bölgedeki üniversiteye yakın olma arzusuyla gittiği kasabada Sue Bridehead ile tanışır ve akraba olmalarına rağmen aralarında ilişki yaşanır. Böylece Jude'un kendini yargılayan toplumla mücadelesi başlar.

Seyreden arkadaşlarım yorumlarını bekliyorum..
 
Scudo

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
of ya of,izliyrm reklam arası verdim,tam da ne tatlı ne duyarlı bir çocuk derken gözyasları ile ne gururlu cocuk dedim
8 yaşında bi çocuk 2 kardeşliyle intihar eder mi ya,kanım dondu
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
toplumsal baskılar yüzünden,mutlu olabilecekken yaptıkları şeyi hata imiş gibi gösteren bi toplum ve en nihayetinde kendilerini de buna inandırarak acı çekmelerini sağlayan,bütün suçları da üzerine almalarına sebep olduğunu gösteren,aşkı da çok güzel işleyen,her ne olursa olsun inandığı şeylerden de vazgeçmeyen adamın mücadelesini de işliyr,ayrıca çocuklara da çok dikkatli davranılması gerektiğini gösteriyor,çocuklar kendilerine söyleyen herşeyi bazen beyinlerine işleyebiliyrlar,bu filmde dramatik bi örneğini görüyoruz(çok kalabalığız)
müzikleri de çok güzel
çok devrik cümleler kurdum,ama bi heyecanla yazdım forumda bu başlığı görünce
:((((
 

Derya AKYILDIZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2006
Mesaj
1.532
Tepki
1.666
Şehir
Ataşehir
Evet semrta çocuklara hassas ve çok dikkatli davranmak..işte bunu çok iyi tesbit etmişsin teşekkürler..gerçekten çocukların olayları yorumlayışları ve algılayışları çok farklı olabiliyor..birde onlar çok saf duygularla algılamaktalar ve yaşamaktalar olayları..onlarla birşey konuşurken yanlış bir mesaj vermemeye çok özen gösterilmeli..çok kalabalık olduklarını ve neden hala insanların çocuk yaptıklarının cevabını bulamıyor.. kendince çok net bir çözüm bulmaya çalışıyor sonuç bu hazin tablo işte..değerli yorumlarını paylaştığın için teşekkür ederim kardeşim sağolasın..
 

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Bu filmide dvd kolleksiyona alınması gerekenler olarak ekliyorum. Film bilgisi için teşekkürler whitestar, Yorumların için sanada teşekkürler semrta.