Scudo Sports

Jel takviyesi

sonofdede

Üye
Tepki
23
ya nevsehirdeki avrupa sampiyonasını izlerken duydum jel takviyesi die

bu jel nedir ?
neden kullanılır?

Scudo
Bu jel, içinde karbonhidrat destekli enerji ile beraber bir takımek maddeler de barındıran bir sıvı. Yarış esnasında enerjinizi yitirmeye başladığınızda kullanıyorsunuz. Çok kısa süre içerisinde kana karışıp, kaybettiğiniz enerjiyi size kazandırıyor. (Eminim bu altı çizili tabiri çok duymuşsunuzdur. Ancak bu sefer ki gerçek, kolpa değil :) )

Efendim peki bu power-bar'larla jel'ler aynı şey midir? Farklıysa da sanırım işlevleri aynıdır(?). Bu konuda da bizi aydınlatabilir misiniz? :)

Jeli bende ilk kez duydum .. Ama bar ları biliyorum ..

Power Bar'lar gofret şeklindedir. Tokluk hissi veren tahıl gibi besinlerden üretilir. Dayanıklılığa yönelik sporlarda kullanılır. Ancak farkı, müsabaka esnasında değil, müsabakadan 1 ila yarım saat önce yenilir.
Ancak jeller anında enerji sağlarlar. Direk olarak kana karışırlar. Bu nedenle aynı işi görmezler.
Barların içerisinde metabolizmanın sağlıklı çalışması için gerekli bir takım maddeler bulunurken, jellerin içerisinde kafein gibi uyarıcılar bulunur.

Büyük üreticilerden PowerBar'ın internet sitesinden her iki tip ürün içinde bilgi alınabilir;
(link)

bilği için teşekkürler. ben yeni duymadım bu jelleri ama türkiyede bulmak biraz zor. magzalarda jel olunca bizim haberimiz olmuyor biz jel almaya kalkınca magzalarda jel olmuyor iki arada bisikletimizi jelsiz sürmeye devam ediyoruz.

@nuriaktürk

Nuri Abi bildiğim kadarıyla Delta elinde sürekli jel bulunduruyor. Maxim'in jellerini satıyor. Çünkü biz ne zaman yarışa gidecek olsak gidip oradan alıyoruz jellerimizi.

@sonofdede

sonofdede, hoca camide

kullanmak isteyip ikisinin arasında kararsız kalanlar varsa şunu eklemek isterim. yanlişsam düzeltin, jeller hemen kana karışıp enerji verici ve kafein sayesinde uyarıcı özelliğe sahip. power barlar ise hemen kana karışmamakla birlikte bir bar için yaklaşık 1 litre extra sıvı almanız gerekir benim duyduğum buydu. jel ondan bana daha pratik geliyor.

@HaliliOzturk

dogrudur halil bu ararlar pek deltadan alışveriş yapmıyorum benim almaya kalkdıgım dönemlerde yoktu ellerinde.

Arkadaşlar, jel ve enerji barları için yapılan açıklamalara teşekkürler...

Ben profesyonel değilim. Benim gibi amatör amaçla ancak limitlerini zorlayarak bisiklete binen arkadaşlar için alternatif olarak cezeryeyi tavsiye ederim. Malum heryerde her zaman bulunabilen bir şey.
Birkeresinde (Konya-Beyşehir turunda Konya'ya geri dönüşte yaklaşık 200 üncü km de) Belen başı rampasını çıkarken aniden kan şekerim düştü. Rampanın tam ortasındayım. Tepeye daha 5-6 km. var. Dursam karizma yerle yeksan. Çaktırmadan çıkardım cebimden ve çaktım cezeryeyi. Çiğneyip yutması biraz müşkül tabi.. Yarışlarda olmaz cezerye ama amatör bir bisikletçi için inanın kaliteli bir cezerye 10 dk. da topluyor insanı. Tepeye 3-4 km. kala benim turbolar çalıştı ve ayakta pedal basasım geldi bizikletin üzerinde...
Cebinizde enerji barı yada jeliniz yoksa, mutlaka en azından cezeryeniz olsun derim.Herkese hayırlı sürüşler.. ;)

mesut abi bunu kesinlikle dikkate alacağım zaten hepsi hepsi 50 kiloyum yaş 16 olmusına rağmen teşekkürlerr :D

Teşekkürler bilgi için,uzun İzmir turlarında kullanıcam cezeryeyi;)

Cezeryeye alternatif olarak incirin arasına ceviz koyup da yiyebilirsiniz.Hatta cezerye ile karşılaştırırsak protein ihtiva ettiğinden kas yıkımına da mani olacaktır.
Fakat Cezeryenin, cevizli incire göre yüksek karbonhidrat avantajı, onun enerji barlarına daha yakın olduğunun göstergesidir.

genelde şey derler fındıkla kuru üzüm karışımı ve kolay eritmek için biraz üstüne su içmek sizce doğru mudur?

@çağatay_çankaya

Amerikada genelde 20 li kutularda satılıyor ve yaklaşık 15-20 $ arası bir fiyat...

tek tek alırsanız da tanesini 1.25-1.75$ arasında bulabilirsiniz....

• Beğen
Tepkiler: çağatay_çankaya
@oxsy

tşkler zaten delta bisikletin sitesinden öğrendim ama yinede tşkler

Peki bu tüp cıkolatalar var. Onları jel niyetine kullansak fayda verir mi? Sonucda cikolata :)

@BoZCaN

Çikolata da enerji veren bir besindir, ama enerji jelleri kadar çabuk kana karışamaz ve kaslara etkisi içeriği nedeni ile çok daha azdır.

Geri