Emrah bey arkadaşlara katılıyorum, çoğu bisikletçi kolay yoldan para kazanmak için zaman vermiyor veya gerçekten akort yapmayı bilmiyor.Bugün ilk defa 14 sene önce aldığım bisan kontra pedal bisikletimin arka göbeğini değiştirdim ve dikkat gerektiren kolay olmayan ama aynı zamanda çok zevkli olan bir meşgale olduğunu farkettim

İlk defa örmeme rağmen yarım saatlik bir sürede ön tekere bakarak 36 telli jantımı ördüm ve akort ayarınıda kendim yaptım

Burdaki esas amaç bu ayarlamaları öğrenip, her defasında bisikletçiye götürmek yerine kendimin yapabilmesini sağlamaktı ve başarılıda olduğumu düşünüyorum.Akort ayarını bisikleti ters çevirdim ve ördüğüm jantı hafif vidalayarak kadro maşasının yanına doladığım kalın bir teli kılavuz olarak kullandım bence akort sehpasına da gerek yok hatta akort anahtarı olmadan bile akort yapabilirsin.

(Akort anahtarı almak istersende 6 tl ye internet üzerinden bulabileceğin siteler var ve çok kaliteli bizzat kullandım bugün

) Jant teli başları tornavidayla sıkıştırılıp penseyle hassas ayar da yapılabilir.Gerçekten zor şeyler değiller forumda teker örme ve akort ayarlamalarıyla alakalı çok güzel paylaşımlar var(her ne kadar bunun çok zor birşey olduğunu söyleyip insanların şevkini ve isteğini kırabilen yorumlar olduğu gibi

) Bir yerden başlamak lazım ben eski bisikletimde denediğim için onun rahatlığı vardı belkide

Özetle kendi becerinle tamir ve bakım yapmak belki bisikleti sürmenden daha çok haz verir