Scudo Sports

Jantların akışı nasıl kontrol edilir?

Emre-12

Üye
Tepki
13
İsim
Yunus Emre
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar jantları bisikleti ters çevirip elle döndürüğüm zaman kaç saniye dönmesi lazım akışı iyi diyebilmek için? 1500908348344-1821020263.jpg

Scudo
Başka bir yöntem ise düz yolda belli bir hızla giderken pedal çevirmeyi bıraktığınız zaman birden ağırlamamasına göre de bilebilirsiniz . Siz pedal çevirmeyi kestikten sonra ani hız kesintisi olmamalı . Mesela ben dağ bisikleti kullanıyorum 45-50 arası basıp saldığımda rahat 200-300 m gidiyor . Sizinki ince teker daha fazla gitmesi gerek.

• Beğen
Tepkiler: Emre-12
@Emre-12 Benim anladığım net bi cevabı yok bu sorunun. Anca, powermetreniz yol bilgisayarınız olucak ki bir başkasıyla kıyaslayacaksınız, öyle anlaşılcak. Boşta dönen tekerlek akışkanlık hakkında ciddi bi değer veremeyebiliyomuş. Fakat tekerleğin boşta dönüşünü his olarak biliyosanız yine his olarak bi tutukluk olup olmadığını daha sonra farkedebilirsiniz.

127 sn. hmm iyiymiş. Elimde 5.30dk. dönen bir ön jant var, hemen duvara asıyorum. Kullanmaya kıyamam artık!

Merhaba. 10 tl'lik janta da güzel bir bakım yapsanız, 200 tl'lik jant gibi boşta iken döner. Çünkü göbeğe uygulanan kuvvet sadece kendi ağırlığıdır. Fakat üstüne bindiğinizde, sürüş anında göbeğe uygulanan kuvvet bisiklet+siz+teker ağırlıkları olacağı için göbeğin basınç altındaki dönme rahatlığı azalacaktır. Asıl iyi jant böyle belli olur. Dandik bi jantı döndürürsün ''aaaa fıstık gibi dönüyo''. Üstüne biner sürersin, göbeğin basınç altında sürtünme kuvveti artar, esner... Hepsi kuvvetten kayıp.

127 sn.de ciddi misiniz dalgamı geçiyorsunuz anlamadım bakın yatırıyorum yere bisikleti ona göre

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Serkan Mıstınoğlu hocam arka 1:30 ön 1:40 dakika dönüyor her ikiside 10 saniye sonra durmuş oluyor. Şimdi tekrar ölçüm yaptım diskleri ayarladım durum bu

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Böyle kuruntular sizi bisikletten soğutur :snzdglsn:

Siz hiç bunları umursamadan sürmeye devam etmelisiniz,sadece tadını çıkarın.
Ne kadar derine girerseniz çıkması o kadar zor olur bizim gibi amatörler için.

Keşke kuruntu olsa ama balata sürmesi hem sinir bozucu bir ses hemde alışkanlık kaybına sebep oluyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Samimiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@Emre-12 Hocam balata sürtüyorsa sorun varsa götürün bir bisikletçiye max 5-10 tl ye halleder kafanıza takmayın saniyedir vs. sonuçta siz düzeltemicekseniz 5-10 tl size çok gelmez heralde içinizi rahatlatmak için.

• Beğen
Tepkiler: Emre-12
Her jant söküp taktığım da ayar yaparım sadece alışkanlığı eskisi gibi değil dün baştan sona elden geçirdim bu gün de 700x35 lastikleri taktım bakalım turda belli eder.

Son olarak eklemek istiyorum bunu takıntı olarak ele almadım teknik bilginin kimseye zararı olmaz bisikletimin ne durumda olduğunu bilmem ve ciddi anlamda akışkan olduğu kanısına varmam beni motive etmekten öteye gitmez.

Geri