Scudo Sports

jantları nasıl temiz tutuyorsunuz?

Bref marka yağ-kir çözücü ile iyice siliyorum
sonra kuruluyorum tertemiz oluyor.

Scudo
@özcan parlakoğlu

Aynen 2 gün önce bisikletimi süper temizledim hatta lastiklere kola bile sürdüm kapkara ve parlak dursun diye :) ama bi dışarı çıktım eve girdim komple toz lastik neysede siyah jant çok belli ediyor tozu ya toz önleyici birşey varmıdır acaba :) Bu arabaların camlarına dökülen sıvılar var toz yağmur tutmasın felan diye ondan sürsek su tutunca çıkarmı acaba araştırmak gerek :)

Yok yaa sürekli niye temizleyelim çıktıkca batacak..:)..zaten millete temiz jantım var bak demi durumuda yok..bence MTB bisikleri çekici kılan yanları çamurun onlara yakışmaları..:) ..Ahh bi ransomum olaydıda sağı solu çamur olaydı..:D

Ben bisikleti temizleyeceğim zaman iki tekeri ve seleyi borusuyla çıkarırım. Evin çatı katındaki büyük tarasta en az 3 saat süren büyük bir temizlik yaparım. ilk önce mazotla yağları akıtırm (çok işe yayor mazot) sonra güzelgene köpük banyosu :)

Yağları sökmek için Cillit Bang yağ ve kir çıkarıcıyı tavsiye ederim. (Ruble, Zincir içinde birebir) Lastikleride eğer iyice temizleyip kuruttuktan sonra arabalarda kullanılan lastik parlatıcılar ile parlatırsanız yolun tozu kiri lastiğe derinlemesine işleyemiyor. Bu sayede tur dönüşünde bir su tutup cilayı tekrarlayıp tekerlekleri temiz ve simsiyah tutabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Gencer
ben ıslak mendille siliyorum 2 dk sürüyor, parlıyor da gayet..

benim bisikletçi benzinle temizle dedi ama daha temizlyemedim :)

arkadaşım demek ki zincirine fazla yağ sürüyorsun. bu fazla yağda jant cemberine sıçrıyor ve toz tutuyor bu yağ.

Pis kalmasına dayanamam jant dediğin gıcır olur bana göre :) her kirlendiğinde ıslak mendil ile silerim odama koyarım,sildikten sonrada bir güzel izlerim,keyif budur.. düzenli temizlenir ise hiç bişeyciği kalmaz.. iyi forumlar

MTB'de çok fazla temizlik yapmak gereksiz ara ara yapmak iyidir.
benim bisikletim de kirleri çok gösterdiği için her sürüşten sonra temizlemem gerekiyor. sürekli temzilediğim için de alışkanlık yarattı ben de temizlemediğim zaman eksik oluyor bir şeyler.:)
jant tellerini cif benzeri bir madde ile parlatıyorum durulayıp siliyorum.
jantları ise büyük marketlerden aldığım araba jantları için parlatıcılardan kullanıyorum.
lastikler içinse yine bauhaus gibi büyük marketlerden aldığım otomobil lastikleri için üretilen temizleyici ve parlatıcı köpüklerden kullanıyorum.

sonuç 10 numara.:)

Jantlara tazikli su , devamlı yıkamalarda göbeklerin icine su kacmasına sebebiyet verir buda performans kaybı ve içinde camurlanmaya neden oluq

daha bu sabah bisikleti yıkadım cilaladım. jantları iyice temizledim, şimdi hiç temizlenmemiş gibi, söküp atıcam bu siyah jantları.

Geri