Scudo Sports

Jant yamulması iyi bir şey midir?

Scudo
@suat akman Evet aşırı olmasa da biraz daha ciddi kazalardan bahsediyoruz :) Bunun dışında yapılabilecek ve kazalara karşı daha fazla emniyet sağlayacak bir sistem... Kafa aşındırmaya devam o hâlde. Fakat yine de bu deformasyonun hasarı bir miktar emeceği kanaatindeyim :)

Konuyla alakalı bir olay başıma geldi. Yol kenarından düşük hızla giderken tam arkadan bir taksinin çarpması sonucunda arka jant yarı yarıya küçülecek şekilde yamuldu ve çarpmanın etkisiyle bisiklet altımdan kaçıp on metre filan sürüklendi. Bende iki ayağımın üstünde yere yumuşak bir iniş yaptım şanslı bir şekilde. Jant darbeyi emmemiş olsa farklı bir durum oluşabilirdi kanımca..

"Jant yamulmasi iyi birsey midir ?" Evet iyi birseydir. 3 vakte kadar zengin olacaginiza veya iyi bir kismet bulacaginiza delalet eder.

Basligi okuyunca bunu yazasim geldi :) kusura bakma

@vlknbskrt Öncelikle geçmiş olsun. Jantın yamulmaması halinde güç direk olarak size aktarılabilir ve siz o hafif inişi gerçekleştiremeyebilirdiniz. Burada bisikletin alttan kayması da aslında bir bakıma avantaj olarak değerlendirilebilir.
@katran Hiç sorun değil :)

@alifurkan390
jantı yamultacak derecede birine çarparsanız o vatandaştan hasarsız kurtulmayı beklemeyin okadar yumuşak bir jant olamaz herhalde bu arada kime çarpmayı düşünüyorsunuz varmı hayırlı bi kısmet

hem sürekli akordu bozulur onun

@barış barış Jantı yamultacak derecede bir kaza yaptığımızda çarpılan kişi zaten hasar görecektir. En azından sürücüye bir avantaj sağlar mı, bunun merakı içerisindeydik.

pardon ben yanlış anlamışım sürücü bari kurtulsun diyosunuz doğrudur ne kurtarsak kar

@barış barış Kimse hasar görmese diyoruz ama işte... Can bu, birinin zarar görmesi üzüyor.

inşallah kimse zarar görmez ama ben çok düştüm bisikletten komple bisiklet yamuldu yinede kurtulamadım her yerimi sakatladım kolu bacağı kırdım kafayı gözü yardım jantın kurtarma işi zor gibi yinede belli olmaz teknoloji çok gelişti

@barış barış İnsan gerçekten bir garip oluyor. İnşaallah... Burada kanaatim yine de jantın deforme olmasının az da olsa bir avantaj sağladığı yönünde.
Bir kaza testini inceledim. 0.26'dan itibaren ilerleyen bisikletin arabaya çarptığı ana dikkatli bakın. Arada belki saniyeden daha az olan bir süre söz konusu fakat jant yamulduktan çok kısa bir zaman sonra adam uçuyor. Bu da tekerleğin bu kuvveti çok az emdiğini gösteriyor. Adam zarar görmüyor mu, görüyor elbette. 45 km/sa ciddi bir hız. Daha düşük hızlarda belki daha iyi görülebilir.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Geri