Scudo Sports

Jant telim kırıldı

@can onur Dishing tool ve tansiyonmetre'ye katılıyorum. Ben de kullanmıyorum. Ama o gauge'li (kuvvetölçerli) sehpalar boşuna değil. Bisiklet üstünde maşalara cetvel tutturarak veya plastik kelepçeleri temas çubuğu olarak kullanarak da yapılır yapılmasına. Ama sonuç sıfır jant gibi kusursuz olmaz.
Atölyede ben hepsini kullanıyorum. Özellikle gauge'i kullanmadığım teker olmuyor. Braun Zentriboy'la hatasız iş çıkartıyorum. Bu anlattığım örnek evde, elde yaptığım bir tekerdi. Yani aletsiz bile yapılabilir demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Scudo
işte biz böye e tansiyon aleti ne akort sehpası ne tuning gauge ne de dishing tool kullanmadan akort yapmayı öğrenemedik bir türlü. Böyle ortada kalıyoruz. Ancak sağa sola sürtmeleri ufak ufak düzeltiyoruz oda bisiklet üzerinde. Belki de kendimize şans vermek veya sürekli uğraşmak lazım.

Bir önceki yorumuma ek... 7 sene önceydi... Bisikleti Anıttepe'den aldım ve Turan Güneş'e doğru yola çıktım. Yolda giderken gıcırtılı sesler gelmeye başladı. Bisikletten indim, bir de ne göreyim; akort vidaları gevşemiş. Yani öyle basit bir gevşeme değil, parmaklarımla rahatça çevirebiliyordum. Vidalar gevşeyince tabii jant da yamuldu. Düzgün gidebilmek için frenleri gevşetmek zorunda kaldım. Bu resmen insan hayatına kasıttır ya! Bu işi bilmiyorsan yapmayacaksın.
Çalıştığım yerde 100 küsür bisikletin akordunu yaptım, bir tane şikayet gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda, evdeki çıkma akort tellerinden eski bir 28" janta bir unicycle tekeri hazırladım. 2-3 haftadır her gün biniyorum ve hiç sorun yaşamadım. Unicycle tek tekerli olduğundan bütün ağırlık tek tekere biniyor. Bu yüzden de akort tellerindeki gerilim miktarı bisiklete göre çok daha fazladır. Ne tansiyon aleti ne akort sehpası ne tuning gauge ne de dishing tool kullandım. İşi biliyorsan her koşulda olur. Bilmiyorsan olmaz. Bu işi bilmeyenden uzak durun.
İnanın üzüldüm,o yüzden gitmeden bir arayın demiştim,özellikle yarış zamanları ve sonrası ciddi anlamda bir yoğunluk yaşıyorlar,belkide öyle bir ana denk geldiniz,yada öyle umuyorum
Sağlık olsun yapacak bir şey yok. Güncel olarak yazayım. Jantı almaya gittiğimde sanki davranışlarından kendileri de memnun kalmadılar ki tatlıya bağlamaya çalışılan bir ortam oluştu. Bende biraz alışveriş yaptım. Jant göbeklerinin vidalarının sıkılığını ayarlamak için ince anahtarlar var ondan satın aldım. 2 Adet paslanmaz fren teli aldım falan öyle bi hava değişmiş oldu. Alışveriş yapmadan jantı alıp çıksam hava değişmeyebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Bugün arka tekerin yalpalamasıyla farkına vardım ki arka jantın akort tellerinden birisi kırılmış, ancak şaşırdığım nokta akort tellerinden sadece birinin kırılması bu kadar yalpalama yapmasına sebebiyet verir mi teker bildiğiniz dans ediyor.

Bugün arka tekerin yalpalamasıyla farkına vardım ki arka jantın akort tellerinden birisi kırılmış, ancak şaşırdığım nokta akort tellerinden sadece birinin kırılması bu kadar yalpalama yapmasına sebebiyet verir mi teker bildiğiniz dans ediyor.
Diğer tellerin ayarını da bozmuş janta binen darbe veya yük ne olduysa.

Çözüldü, tesekkürler.

Son düzenleme:
Geri