Bir önceki yorumuma ek... 7 sene önceydi... Bisikleti Anıttepe'den aldım ve Turan Güneş'e doğru yola çıktım. Yolda giderken gıcırtılı sesler gelmeye başladı. Bisikletten indim, bir de ne göreyim; akort vidaları gevşemiş. Yani öyle basit bir gevşeme değil, parmaklarımla rahatça çevirebiliyordum. Vidalar gevşeyince tabii jant da yamuldu. Düzgün gidebilmek için frenleri gevşetmek zorunda kaldım. Bu resmen insan hayatına kasıttır ya! Bu işi bilmiyorsan yapmayacaksın.
Çalıştığım yerde 100 küsür bisikletin akordunu yaptım, bir tane şikayet gelmedi. Geçtiğimiz haftalarda, evdeki çıkma akort tellerinden eski bir 28" janta bir unicycle tekeri hazırladım. 2-3 haftadır her gün biniyorum ve hiç sorun yaşamadım. Unicycle tek tekerli olduğundan bütün ağırlık tek tekere biniyor. Bu yüzden de akort tellerindeki gerilim miktarı bisiklete göre çok daha fazladır. Ne tansiyon aleti ne akort sehpası ne tuning gauge ne de dishing tool kullandım. İşi biliyorsan her koşulda olur. Bilmiyorsan olmaz. Bu işi bilmeyenden uzak durun.