Scudo Sports

Jant Setim...

@Berkay Benli

Hocam ben de cok merak ettim ama....

Rakami simdi gördüm, sorry... Allah olmayanlara da versin, ne diyim :) nefis olmus. Parayi veren düdügü calar atasözü bir kez daha kendini kanitladi.

• Beğen
Tepkiler: Berkay Benli
Scudo
berkay slm.hayırlı olsun, göz alıcı ve bi o kadar da sağlam bi set oluşturmuşsun;)dt swiss in veya farklı bi markanın 24 telli arka ve ön göbeğini tr'da bulma imkanımız olurmu???

• Beğen
@elman_temel

Elman Abi selamlar,

Açıkçası bu konuda net bir bilgim yok.

Ancak önümüzdeki bir kaç hafta içinde gelecek olan 2008 ürünlerde 28 delik jant ve göbek olabilir. 24 olacağını zannetmiyorum.

Henüz seti tamamlayamadığım için merakla bekliyorum ürünleri. Bir eksik olarak 6 vida adaptörleri kaldı.

İyi akşamlar...

@gokdaltercume

Çok teşekkürler....

• Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
Bu set bu ağırlıkta örülebilecek en sağlam setlerden. Ben de aynısının V fren olanını kullanıyorum. Jantlarım 4.1 Vfren. Bu arada Qrelease hariç 1550gram civarında olmalı.

Sanırım fren seçimin yüzünden 6 vida adaptörü kullanacaksın.

Jantlar cok güzel, hayırlı olsun.
815 USD bütçe ile Shimano WH-M975 XTR Tubeless'i de düşünmeliydin bence... Hem tubeless,hem kırmızı tel başları var , hem de 1525 gr... :)

160.000 km garantili göbeklerinle dizili ideal yarış teker setin hayırlı olsun Berkay :) güle güle kullan.

• Beğen
@XCM

Rulmanlı göbeklerle bilyeli göbeklerin farkını araştırmanı öneririm.Çünkü 240s göbekler rulmanlı.
İyi forumlar.

• Beğen
@gurol

Frenlerim Avid Juicy Ultimate olacağından 6 vida adaptörleri gerekli olacak.

Parçalar bir an önce tamamlansa da ayağa kaldırsak şu Merida'yı Gürol Abi..:)

@XCM

Yorumunuz için çok teşekkürler.

Bu jant setini tercih etmemin nedeni ''matrixod'' arkadaşımın da değindiği gibi 240s göbekler...:)

@athletic

Çok teşekkürler Fatih Abi.

Bu arada seni yormamak için mesajımı birleştirip yolluyorum:)

Görüşmek üzere...

selamlar kalıte olarak pek anlayamayacagım ama sıyahın parlaklıgı cok sahane :)
kazasız surusler dılerım

• Beğen
Güle güle kullan Berkay ama keşke DT 240s lerin 6 vida olanlarından kullansaydın en baştan... Çünkü CL göbekler ve IS adaptörler direk 6 vida göbeklere göre biraz daha ağır oluyor...

Ama cidden çok tatlı set olmuş... Tekrardan güle güle kullan...

• Beğen
@H.Çağrı

Yorumun için teşekkürler Çağrı Abi.

Haklısın IS göbekler ile bu seti kursaydım toplamda 30 gr. daha kazanacaktım. Ancak Türkiye'de sadece Centerlock 240s göbekler olduğu için bunları tercih ettim.

@matrixod

Koca Shimano XTRsi için rulman yapmayı beceremiyor desene :D
DT, göbeklerini ve çemberlerini kendi mi yapıyor sence?
Shimano üretim yaptığı makina tezgahlarını bile kendi yapıyor ...

@XCMEvet. Berkay'ın kullandığı modeller DT'nin kendi imalatı.

• Beğen
Berkay arkadaşımın seti harika, güle güle kullan Berkay.
Yalnız bu seviyedeki bir jant setini kullanan biri tubeless e geçme ihtiyacı duyacaktır ve kit ile bu set ağırlaşacaktır. Birde sızıntı problemleri gündeme gelebilir...
XTR yi bu yüzden alternatif olarak gösterdim.
Herkese iyi forumlar...

@XCM

Tabi bu set yerine hazır bir set de alabilirdim. Ancak hem Mavic setlerde hem de Shimano setlerde zaman zaman yedek parça problemleri yaşanabiliyor. Bu yüzden jant setimi kendim hazırlamaya karar verdim.

Tubeless konusuna gelince. Öncelikle bu jant setini Bontrager Extralight iç lastiklerle oluşturacağım. Bu iç lastiklerin dayanıklılığını denedikten sonra DT Swiss'in veya Joe's No-Flats'in Tubeless kitlerinden birini kullanmayı düşünüyorum.

Ağırlık konusuna gelince çok büyük rakamlar farketmeyecek. Sonuçta iç lastiği atmış olacağım. Düzgün bir işçilikle kitlerin hali hazırda tubeless jantlardan daha iyi olduğuna garanti verebilirim.

Yorumlarınız için çok teşekkürler...

@XCM
Gösterdiğin alternatife bir şey demedim ki? XTR oldukça güzel bir set ve ben yeni bisikletimde büyük ihtimal XT belki de XTR set kullanıyor olacağım.

Sen DT kendi mi üretiyor demişsin, ben de evet demişim. Düzelttim çünkü bu kadar küçük ve masum mesajlar yüzünden markalar hakkında söylenti üzerine söylenti çıkıyor.

Berkay'ın kurduğunun bir benzerini (V fren) ben kullanıyorum. Kullandığım en iyi settir diyebilirim ki geçmişte neredeyse tüm markaların tüplü yada tubeless tüm setlerini kullandım. Elbette fabrikasyon tubeless tercih sebebi olabilir. Ama şu da deneyimlerim arasında. Ben de kit ile tubeless yaptım jantımı. İlk kez böyle bir uygulama yaptım ve gayet güzel çalışıyor. 1 ay şehir dışındaydım lastik havaları inmemiş bile. Demekki usta bir el gayet sorunsuz bir kit kurabilir.

Bir nokta daha var ki kimilerimiz hala iç lastikliyi tercih edebiliyor. Ben de işin hobi kısmında iç lastik tercih ediyorum. Herşeyiyle pratik ve lastik masrafı daha düşük.(elbette sibop sökerek tubelesslar da iç lastikli kullanılıyor).

• Beğen
Güle güle kullan Berkay.Mükemmel bir teker seti oluşturmuşsun.Hayırlı olsun.

• Beğen
Geri