Scudo Sports

Jant Örümü Hakkındaki Görüşleriniz

kocak04

Forum Demirbaşı
Tepki
282
İsim
Onur
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Diğer
Yurt dışından getirttiğim göbekler ve jantları ördürmek için İzmir de maalesef uygun boyda DT Revolution tel bulamadım.Sonra bisikletçi abimizden böyle bir öneri geldi ve jantları ördürdük.Teller yine DT Revo ama boylarından dolayı kıvrılarak örüldü.Ben beğendim.Düşünce ve yorumlarınız benim için önemli. Sizce olmuş mu?
IMG_3157.JPG

Scudo
Sanat eseri olmuş. Bu ustadan her ile lazım bi kaç dene. Vallah bayıldım tellere :D

Hadi diyelim jant ayarı bozuldu nasıl sıkacaksınız hiç çembere atıp baktınızmı ayarına. Bence aldığın yerden birde tel sipariş et dostum :D

• Beğen
Tepkiler: gok
Valla daha yakından inceleyemedim fotoğrafını gönderdiler hazır diye ayarı bozulursa da ustaya uğruyacaz tekrar.

Sanat eseri olmuş hakikaten. Benim anlamadığım o teller nasıl kıvrılabiliyor? Herhalde esnek ve inceler yoksa çok gergin olur jantı çatlatabilir diye düşünüyorum. Kazasız belasız kulanın inşallah. :harika:

• Beğen
Tepkiler: kocak04
Valla bilmiyorum daha öncede yaptıklarını söylediler ama tabiki aklımdaki soru sağlamlıkları.

Bunu dokuyan usta kör oldu :D Buna sanat eseri demişsiniz ama ne sanat eseri olur ne de jant. Tehlikeli görünüyor.

Bu jant akord tutar mi guven verir mi ornegi var mi kullanilmis denenmis merak ettim.

Çok ilginç olmuş gerçekten.

Bu teller çelik ten diye biliyorum. Ve Belirli bir gerilmeden sonra çelik kırılır, Umarım bu teller bunlara karşı dayanıklıdır, çünkü mutlaka darbe görecekler ve yapısal olarak zayıfladılar sa kırılmaları kolay hale gelecektir.

Hocam bu jantları süs diye asın siz :D
Yoksa ya jantlar ya siz mefta :eek:
Şaka bir yana şekli cidden çok güzel ancak sağlamlık ve uzun ömür konusuna gelince pek umutla bakamıyorum

Bu jantlar ne akord tutar, ne de bu sekilde bir dayaniklilik arz eder. Ayrica bir rijitlik de saglamaz. Bu da hem performansa negatif yansir, hem seyir esnasinda risk tasir, aman aman uzak durun. Çemberi de parçalarsiniz.
O usta da nasil ustaymis, tel uzunluklari uymazsa geometrik hesaplamalarla farkli örüm teknikleri uygulanabilirdi. Böyle sacma bir işe kafa yoracagina keske bu geometrik hesaplarla cozum bulma yoluna gitseydi..

Bu jantlar hala yola cikmadimi merak ediyoruz sonucu

arkadaştan ses seda yok umarım korktuğumuz başına gelmemiştir :koptum:

Şehir dışında olduğum için henüz uğrayıp alamadım.Alsam bile zaten yaza doğru yola çıkacak.Bu kadar kötümser olmaya gerek varmı bilmiyorum sonuçta usta başıma kötü bir şey gelebilecek olsa yapmazdı.

Geri