-jant örme&akort maceram-
bu ara jantla yaşadığım sorunlara hem lanet ettim hemde şükrettim

jant örmeyi, yanal ve dikey akort etmeyi öğrendim. özellik
@SerkanH ' a çok teşekkür ediyorum bi kez daha.
çanakkale de hiçbir usta dikey jant yamukluğunu düzeltmeyi bilmiyor. haliyle sonrasında iş başa düştü. başta akort anahtarım olmadığından tellere penseyle daldım

ön ve arkadan 2 şer tel başı sizlere ömür

akort anahtarı alana kadar jant akorduyla ilgili yapabildiğim kadar araştırma yaptım.
ön jantın akordunu 2 tel eksikliğine rağmen büyük ölçüde düzelttim ancak arka jant zaten yanlış örüldüğü için yamukluğu düzeltmek çok zorlaştı bende bıraktım bi noktadan sonra.
-jant örme&akort maceram-
Bu akort tecrübesinden sonra bu jantları değiştirmeyi düşünmeye başladım. arka jantta dikeyde 2 atma var. tölere etmek çok zorlaştı. zaten tellerimin bi kısmı değişti sonradan eklenen tel başları ve uzunlukları biraz farklı sanırım. bu da işimi çok zorlaştırıyor. bende yeni jant çemberi ve tel almayı düşünmeye başladım. teker teker değiştirmeyi planlıyordum. önce aklımda dt swiss teller alıp eski çemberimle devam edip daha sonra yeni çembere geçme planım vardı. fakat yeni çembere tellerin uymaması durumu olabileceğinden önce jant çemberi almaya karar verdim. alexrims dc19 fiyatıyla çok cezbediyor.
şimdilik sorun alexrims dc19 ve noname sıradan tellerle jantın geleceği nasıl olur? çemberleri değiştirdikten sonra zaten teller için para biriktirmeye başlayacağım. dt swiss in en ucuz tellerinin bana ön arka takım masrafı 150tl.
ikinci el jant ya da örülü sıfır jant almayı da düşünmüyorum(ilki güven sorunumdan ikini maliyet sorunumdan). bu bisikleti ömür boyu kullanmayı düşünüyorum o yüzden minimum maliyetle kurabildiğim en iyi jant setini kurmak istiyorum. uzun ömürlü jant demişsin 50 liralık çember alıyosun diyecekleriniz için belirteyim, öğrencilik zor şey.
aslında decathlon da ön arka çift katlı jant seti 190tl ye geliyor ancak ömürleri dayanıklılıkları muamma.
önerilere açığım. kusura bakmayın çok uzattım