Scudo Sports

Jant örme modelleri

Berkec.

Daimi Üye
Tepki
120
Bisiklet
Diğer
Herkese iyi forumlar :harika:
Jant tellerinin farklı şekilde örülmüş modellerini arıyorum küçük bi araştırma yapıp istediğim içerikleri bulamadım :kötü:
Daha önce forumda açılmış bir konu olduysa da bakamadım mobilden giriyorum kusura bakmayın :tskler:
Daha önceden açılmış bi konu varsa linkini bırakabilirseniz çok makbule geçer teşekkürler :D

Scudo
Herkese keyifli forumlar,.. Sağlam olması için 36 delikli ve profili bir karbon jant setim var.. 3 yıla yakın hatta mtb göbeği ile kullanmıştım.. Yılda 1-2 defa akor yaptırdım.. Fakat bu jantları 28 delikli göbeğe örme olmaz mı?

Herkese keyifli forumlar,.. Sağlam olması için 36 delikli ve profili bir karbon jant setim var.. 3 yıla yakın hatta mtb göbeği ile kullanmıştım.. Yılda 1-2 defa akor yaptırdım.. Fakat bu jantları 28 delikli göbeğe örme olmaz mı?

Olmaz. Forumda deneyen oldu, doğal olarak iş görmedi.

Olmaz. Forumda deneyen oldu, doğal olarak iş görmedi.
Hocam Ben koozer 490 pro göbek alcam telde dahil çoğu Arkadaş Tel kesilmesi lazım diyor bu nasıl oluyor çünkü tel nasıl kesilir falan bilgim yok bilgin var mı yoksa tek alıp direk takip akord mu yapılıyor?

Hocam Ben koozer 490 pro göbek alcam telde dahil çoğu Arkadaş Tel kesilmesi lazım diyor bu nasıl oluyor çünkü tel nasıl kesilir falan bilgim yok bilgin var mı yoksa tek alıp direk takip akord mu yapılıyor?

Koozer 490 pro'nun önceki göbeğe göre flanş çapı büyük olduğundan tellerin kısaltılmasının gerektiğini kastediyorlardır diye düşünüyorum. Başka bir şeyi kastediyorlarsa ona göre tekrar yorumlarız. Telleri kısaltmak yerine doğru uzunlukta tel alınabilir.
Tel uzunluğu hesaplama: İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Burda bildiğin matematikteki obeb-okek devreye giriyor :) Göbek 24 olsaydı hiç delme biçmeye gerek olmadan örülürdü 36 çembere. Ama 28'e mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Koozer 490 pro'nun önceki göbeğe göre flanş çapı büyük olduğundan tellerin kısaltılmasının gerektiğini kastediyorlardır diye düşünüyorum. Başka bir şeyi kastediyorlarsa ona göre tekrar yorumlarız. Telleri kısaltmak yerine doğru uzunlukta tel alınabilir.
Tel uzunluğu hesaplama:
-Yine Rahatsız ediyorumda kısaltmak için onun bi aleti var mı ?
-Benim Lastik mitas , asfalt gidiyorum arada araziden gidiyom Lastik 2 ayda diş kalmadı ciddiyim boş boş laf yiyom drift falan atma yok.Bu yüzden uzun gitçek önerdiğin fiyat performans lastik var mı tutuşu mükemmel arazidede asfaltta ?

Abi Çok teşekkür şimdiden kırmayıp Cevapladığın için.

-Yine Rahatsız ediyorumda kısaltmak için onun bi aleti var mı ?
-Benim Lastik mitas , asfalt gidiyorum arada araziden gidiyom Lastik 2 ayda diş kalmadı ciddiyim boş boş laf yiyom drift falan atma yok.Bu yüzden uzun gitçek önerdiğin fiyat performans lastik var mı tutuşu mükemmel arazidede asfaltta ?

Abi Çok teşekkür şimdiden kırmayıp Cevapladığın için.

Kısaltmak için bisikletçiler tel giyotini kullanıyor ama teli düzgün kesebilen her alet olur. Yivli taraftan kesileceği için kesildiği miktara göre yivlerini tamamlamak gerekir, onun da kendi aleti var. Çok özel teller yoksa telleri değiştirmek daha kolay ve hesaplı olur.

Mitas'ın çabuk erimesi tek Mitas lastik tecrübeme göre bence çok normal. Kullandığım Mitas v66 80 km'de perişan oldu. Her frende kayıyordu, kaydığı yer aşınıyordu, değiştirip kurtuldum. Aynı seriyi kullanıp memnun olan görmedim. Bu model en ucuz fiyatlı lastiklerden biri olarak perakendede hala satılıyor ama üreticiler artık bisikletlerinde kullanmıyor. Onun yerine tercih etmeye başladıkları v86'dan memnun olduğunu söyleyenler var, memnun olmayıp hemen değiştiren de var. Biraz da kullanım şekli ve beklentilerle ilgili. Mutlaka iyi modelleri de vardır ama ucuz modellerinde bir sıkıntı olduğu belli.

MTB kullanmadığım için MTB lastikleri konusunda tecrübem yok. Aşağıdakiler gibi konularda MTB kullanıcılarına sormak daha doğru olur:
Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi
Lastik tavsiyesi

Geri